zondag, september 30, 2007

Winterduatlon Brecht

De drie nieuwste FATters moesten de winterduatlon van Brecht dragen, met succes!

1. Bart Arnouts 1:06:56
2. Jurgen Vandebosch 1:08:57
3. Bram Vleugels 1:09:24
...
4. Kris Vermeiren 1:10:32
8. Steven Bogaerts 1:11:53
20. Peter Vermeiren 1:19:11
...
31. Wim Persoons 1:27:58

Uw fotograaf was aanwezig en zag dat het goed was!

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor diegene die het nog niet wisten!! Ge komt allen te laat om in Zundert op het podium te staan:)

vrijdag 05 oktober 2007
ZUNDERT - De triathlon van Zundert heeft deze zomer haar laatste editie beleefd. Het bestuur legt het bijltje erbij neer. Eén van de redenen is het fors kleiner geworden deelnemersveld. De bestuursleden hebben al eerder aangekondigd te zullen stoppen of het rustiger aan te willen doen.


Twintig jaar geleden werd de eerste triathlon in en rond Zundert gehouden. Het evenement werd geroemd om de strakke organisatie en was jarenlang een van de weinige internationale topwedstrijden in Nederland. Jaarlijks kwamen internationale topatleten naar Zundert. Tal van wereldtoppers verschenen aan de start, in de hoop punten te vergaren voor Olympische kwalificatie.

In 2006 kwam Zundert in de problemen door de aanwezigheid van waterpest en een forse meerval in de visvijver van De Mosten. Woekerende waterplanten maakten het zwemmen in de plas onmogelijk. De karpers, die de vegetatie kort zouden moeten houden, werden keer op keer opgegeten door een meerval van anderhalve meter. Een alternatieve zwemlocatie was niet voorhanden, zodat de triathlon in 2006 niet door kon gaan. In 2007 maakte de De Bode Triathlon een rentree op de Nederlandse wedstrijdkalender, maar kreeg - mede door concurrentie van Nieuwkoop in hetzelfde weekeinde en het feit dat Zundert dit jaar geen ETU-wedstrijd meer was - een relatief mager aantal deelnemers aan de start.