zaterdag, juli 25, 2009

1/8 Triatlon Beerse

1/8 Triatlon Beerse (500 - 28 - 4)
1. Michel Rosu - 54min37
2. Koen Veramme - 55min11
3. Jordi Meulenbergh - 55min39
...
21. Maarten Joris - 1u03min03
31. Stefan Fleerackers - 1u05min35
32. Dirk Van Dyck - 1u05min51
...
110. Senne Denies - DNF

Prachtige resultaten heren! Wij zijn fier op jullie! Anke (de vriendin van Evert) werd mooi 37ste en maakte Evert weeral blij met een boeketje bloemen!

11 opmerkingen:

Dirk Van Dyck zei

Een recreatieve triatlon op een boogscheut van thuis, dus waren we present. Onze Peugeot nog eens goed volgestouwd en daar reden we (Ann, Klaas, Ella, ons mama en mezelf) richting Beerse voor deel 1 van het triatlon-drieluik Beerse/St Jozef/Wuustwezel.

De aanloop naar de start was miserabel. Met al mijn materiaal aan de hand, ging ik mij een 20-tal minuten voor de start aanbieden aan de inschrijving. Ik geef toe, aan de late kant, maar die fiets wegzetten en 500m naar de zwemstart wandelen zou nog geen probleem mogen vormen. Dat was dan buiten de scheidsrechters gerekend. "Draai al maar terug, want zo kom je de wisselzone niet in!" Madam de scheids bedoelde dat mijn opzetstuur (dat ik 's morgens van onder het stof gehaald had) niet voorbij mijn remhendels mocht komen*. Soit, als dat de regels zijn, so be it, maar de manier waarop dat verteld werd... Dan zag ik Evert (in zijn supporterstenue) nabij, en heb hem gevraagd mijn fiets te (p)repareren. Ik moest mij immers reppen naar de start. Nog eens merci Evert.
Aan de start kon ik dan eindelijk collega-FAT'ers Maarten en Stefan vergezellen. De eerste meters na het startschot heb ik mijn crawl-techniek nog eens geprobeerd, maar ben dan toch maar overgeschakeld op de vertrouwde schoolslag. De meute schoot wel van me weg en ik had het gevoel helemaal achteraan te zwemmen. Achteraf bleek dit wel mee te vallen. Een 15-tal meter voor mij zag ik Maarten uit het water komen (die niet echt content was van zijn zwembeurt). In de wisselzone ben ik Maarten gepasseerd en op de fiets gesprongen. In de 1e ronde kon ik met niemand samenwerken. De bres van een 150 meter op mijn voorganger kreeg ik niet dicht na 1 ronde (van ca 4,5km). Ik was tot op een 50-75 meter genaderd maar zag dat voor mij op dat moment een klein peloton gevormd werd, dus dat werd moeilijk. Achter mij kwam Maarten opzetten en heb dan de trappers stil gehouden om samen door te gaan. "Ronddraaien" met zijn 2 was redelijk frustrerend, zeker aan het keerpunt waar we de grotere groepen kruisten. We hadden weinig keuze en gelukkig reden we het gat op onze voorgangers (een groepje van 6 a 7 waaronder Stefan en de vriendin van Evert wiens naam (red. Anke Matthyssen) me nu niet te binnen schiet) na 4 en een halve ronden dicht. "Nu niet stilvallen" riep Benny (red. Benny Turbo Carvers) van aan de zijlijn, maar ik was toch blij de laatste ronde nog even te kunnen uitgeblazen. Ik had immers al veel krachten verschoten. Dankzij een snelle wissel (geen schoenenwissel) kon ik als 1e van onze groep aan het lopen beginnen. Ik werd er niet euforis van, want naar goede gewoonte kwam de bende al snel voorbij. Maarten deed zijn bijnaam alle eer aan, en schoot werkelijk als een raket weg. Na een 500m werd ik opgepeuzeld door Stefan. "Rustig aanpikken", zei hij. Ik moest hiervoor alle zeilen bijzetten, maar heb dit toch tot aan het keerpunt (op 2km) volgehouden. Tot hier was er redelijk wat wind op kop, en kon hierdoor profiteren van de inspanningen van Stefan. Ja, hij is in vorm. Na het keerpunt, moest ik hem laten gaan. Heb nog geprobeerd zo veel mogelijk aan te klampen. Met wind in de rug was het zelfs aangenaam om tegen een, voor mij althans, stevig tempo naar de finish te lopen.

Achteraf nog even gekeuveld bij een frisse pint en dan met een voldaan gevoel huiswaarts gekeerd.

volgende afspraak: St Jozef
(hopelijk kan ik daar een bepalende tijd voor het team zetten)

(*) bij stayer wedstrijden mag het opzetstuur niet voorbij de remhendels komen, bij niet-stayer wedstrijden mag dit wel (Bron: Evert Thijs)

Anoniem zei

De officiële regels staan beschreven op de wedsite van VTDL http://vtdl.triathlon.be/upload/file/btdf-sportreglementen-2009.pdf (artikel 6.2.3 f is voor het opzet stuur van tel).

Anoniem zei

Enkele bemerkingen i.v.m. de afstanden.

Zwemmen was inderdaad juist 500m. fietsen net geen 24 (i.p.v. 28 op de site) en lopen 3.5 (i.p.v. 5 op de site).
Volgens deze uitslag heeft Peter W. slecht gezwommen en dan opgegeven, rarara …
Foto’s zijn er genomen door Evert.

Stefan Fleerackers

Bart Cannondale zei

Ivm dat opzetstuur, die regels zijn enkel geldig bij VDTL of andere 'erkende' wedstrijden...(als ik me niet vergis)

KaDee zei

In St-Jozef zal men deze regels waarschijnlijk niet zo nauw volgen daar deze niet op VTDL kalender staat. De Sterke Peer daarentegen staat er wel op maar daar weten ze gebruikelijk de VTDL-scheidrechters te overtuigen van het recreatieve karater van de wedstrijd en worden de meeste opzetsturen (fietsen) oogluikend toegelaten.

Maarten zei

De scheidrechters kwamen me bekend voor Dirk. Ik weet dat ze vorig jaar ook moeilijk deden over het stuur tijdens de Sterke Peer. Soit, genoeg geleuter over dat hulpmiddel mijn relaas over de wedstrijd (= kopie van mail naar Ken):
Het zwemmen ging niet goed. Den Dirk kwam net achter mij uit het water (zonder pak) en had sneller gewisseld.

Ik ben dan als ne gek beginnen fietsen, wat me goed afging. De eerste ronde reed ik alleen en ben ik blijven beuken. Dirk (reed ook alleen) had dit gezien en hield even in om me op te wachten, waarvoor dank Dirk. Samen zijn we dan de laatste 4 ronde ingegaan (van de 6). Ronde 3 en 4 hebben we alles gegeven om enkele kopgroepjes voor ons bij te halen. Zo kwamen we bij Stefaan F. in de groep terecht en zijn we uiteindelijk met de 3 Fatters aan de loopproef begonnen. 4 km alles geven. Eerst 2km windop en dan 180° keren om 2 km windaf te vlammen. Dit ging lekker. Ik had telkens iemand in het vizier om in te halen, wat me lukte. Enkel de laatste kreeg ik niet meer te pakken waardoor ik net geen top 20 haalde. Hopelijk gaat het zwemmen me de komende wedstrijden iets beter af.

Maarten zei

Klein detail:
Ik heb van pak gewisseld.
Ik heb koersschoenen aangedaan.
Ik heb loopschoenen aangetrokken.

In mijn ogen allemaal kostbare tijd die ik verloren heb. Ik denk dat ik volgende week geen pak aandoe en enkel mijn loopschoenen gebruik.
Wat denken jullie?

Bart Cannondale zei

Maarten

Op die afstand zou ik al zeker niet van schoenen wisselen! Dat pak, daar heb ik geen ervaring mee. Je moet na 20 km fietsen, dadelijk kunnen beginnen te lopen.

KaDee zei

Als je met een pak 20s kan winnen in het water is het de moeite anders niet. Zie wel dat ge niet te vroeg in 't water gaat (zonder pak) anders krijg je koud (als je niet beweegt tenminste). Vorig jaar in meer had ik ook ingezwommen zonder pak maar toen moesten we nog een kwartier wachten op het startschot...ik kreeg het berekoud en kreeg in het water een kramp tot achter mijn oren. Op zulke korte afstand zou ik enkel van schoenen wisselen als je de fietsschoenen soepel kan aandoen op de fiets (échte triatlonschoenen) en dat je loopschoenen hebt met elastische veters. Als je moet beginnen met het knopen van je veters of aandoen van sokken, ben je natuurlijk kostbare tijd aan het verspelen (die je op die korte afstand normaal niet meer goed kan maken)!! Succes.

piet zei

Was wel degelijk ingeschreven in Beerse.Maar lag 180° in mijne zetel
met een serieus viruske!

Anoniem zei

Denk dat pak weinig zin heeft(korte afstand), schoenen wisselen daarentegen geeft meer winst volgens mij(je begint minder vermoeid aan het lopen). Hey Piet, ik hoop dat je zondag toch al uitgevirust bent, anders moeten we weer rekenen op een lekke band van smitske. :)
Gr. RS