zondag, april 11, 2010

MTB Olne-Spa-Olne

MTB Olne-Spa-Olne (72km)
1. Nicolas Vermeulen - 3u13'55
2. Kevin Van Hoovels - 3u15'35
3. Mike Mulkens - 3u16'36
...
91. Bart Anthonissen - 3u56'34
...
411. Philippe Vilfroy - 6u36'54

2 opmerkingen:

Bart Cannondale zei

Na het afhaken van den Thomas A en Jan T (hij moest weer ergens een brug verschuiven of zo) alleen afgezakt naar Olne. Via diverse werkzaamheden, over Brussel gereden en 2u later in het kleine Olne aangekomen. Om 8u was het er al behoorlijk druk. Meteen het teken dat er wel veel volk zou starten om 8u30 voor de chrono.
Nummer afgehaald, klaargemaakt en wat proberen warm te rijden, de autothermometer gaf slechts 2 graden. Ik startte helemaal achteraan want ik had net nog Rik en Robert van TeamTrommelen begroet (die pas om half 10 gingen starten).
Het nadeel van een groepstart was meteen voelbaar, veel gedrum en in de eerste stukken was er van doorrijden niet echt sprake. Ik kwam wel snel in mijn ritme en na een tijdje begon het rijden goed te gaan, geen opstoppingen, gewoon veel volk. Aan nijdige klimmen was er geen gebrek, maar niet zoals in Sart-Tilman was er steile klimmen op de asfalt werden voorgeschoteld. Het was toch wel technischer als enkele weken geleden, maar doordat het droger was, reed het toch weer anders.
Binnen de 4uur moest wel lukken en ik zat na een uur nog heel goed op schema, de hoogtemeters schoven ook heel snel en ik bleef mensen inhalen. Altijd leuk.
Hier en daar nog een vettig stuk er in (je weet wel, waar je banden volledig vol lopen en de banden nog net doorheen de achtervork geraken...). Bergop ging beter bergaf, maar even later bleek dat het niet zo slecht was, er werd net iemand afgevoerd in shock.
Na iets minder dan 4uur kon ik over de eindmeet bollen, weeral een marathon er bij.

KaDee zei

Ik denk dat we voor den Bart best een marathonneke organiseren tijdens het MTB weekend! Goe bezig makker. Antwerp here he comes!