zondag, mei 09, 2010

Triatlon Geel ten Aard


1/8 Triatlon Geel ten Aard (500-26,8-6,6)
1. Andreas Winterholler - 1u10'15
2. Jan Put - 1u10'58
3. David De Groof - 1u11'10
...
60. Stefan Fleerackers - 1u23'21
73. Koen Van Velthoven - 1u24'27
...
241. Kurt Swannet - DNF

Koen zet hier al direct een knappe tijd neer in zijn eerste triatlon. Ook Stefan laat in één keer van zich horen en laat zien dat hij deze winter niet heeft stilgezeten.


1/4 Triatlon Trialon Geel ten Aard (1000-40,7-9,9)
1. Stijn Goris - 1u43'43
2. Willem Brems - 1u44'01
3. Marc Geerts - 1u44'13
...
55. Peter Vermeiren - 1u58'46
56. Evert Thys - 1u58'54
...
280. Davy Boelens - DNF

De recordtijd op de kwart van de KaDee is er aan (liet KaDee ons weten). Peter en Evert mogen zeer tevreden terugblikken op hun eerste dit jaar!

Knappe prestatie van jullie allen!

5 opmerkingen:

Stefan F zei

Na een avondje puntpop voelde da minder.Het water was 13.6° , best wel koud. Samen met Koen naar de start vertrokken om dan na de briefing in het water te springen. Koude voeten was het ergste. Men zwemmen verliep niet zoals ik had gehoopt en ik lag dan ook heel den tijd net achter Koen.

In de wisselzone zag ik Koen zich omkleden, nog snel geroepen dat hij goed had gezwommen. Voorbij menne fiets gelopen, enkele meters terug en beginnen omkleden, buiten het geprul met ne fietsschoen vrij snel uit de wisselzone. Is Koen al vertrokken was men eerste vraag. De start van het fietsen ging ook al niet naar men zin maar na een kwartier ongeveer kreeg ik een beter gevoel. Koen was na mij uit de wisselzone gekomen want ik kruiste hem. Ik denk een kleine minuut verschil. Op naar het lopen, na een vrij snelle wissel (enkel schoenen) met 2 duitsers verkeerd gelopen ongeveer 20meter na het uitlopen van de wissel stond niemand te zeggen of we links of rechts moesten afslaan. Vrij snel kwam ik in een voor mij een goed ritme. Na één toer kon ik nog een beetje versnellen en zo kwam ik volgens mijn horloge aan op 1.23u. Ik denk tussen de 50steen 60steplaats.

Het kan beter maar ik ben nog niet helemaal klaar, dus tevreden.

Evert via SP TC zei

De eerste kwart triatlon stond gisteren voor de deur. Na een fris voorjaar kregen we een koud zwemwater van 13,6° voorgeschoteld. Het zwemmen hebben ze ingekort van 1500m naar 1000m. Toen we aan het water aankwamen nog even onze Voeze kunnen aanmoedigen, hij was een uurtje vroeger van start gegaan. Knap resultaat! Onze wedstrijd dan: de zwemstart verliep vrij vlot. Ik had veel plaats aan de overkant in het kanaal. Heb bijna gans het zwemmen naast Steven gezwommen zo blijkt van onze dames te horen nadien. Mijn zwemtijd van 16.52 viel me toch tegen. Kwam net na Steven uit het water, maar ook net voor Peter. Jan en Pieter waren er al vandoor. Tijdens het fietsen is Steven er meteen vandoor gegaan, hij is gekend als betere fietser. Een tijdje met peter meegefietst, braaf op 10 meter... Na 10km kwam ik op dreef op Anke haar bolide (omdat ze ziek was). Ben Pieter tegengekomen en meteen een gaatje proberen te fietsen, wat ook lukte. In de laatste wissel was ik nog net voor Pieter en Peter en probeerde ik int lopen snel het gat te maken. Ben even uit hun zicht geraakt, maar in de laatste van 3 loopronden kreeg ik men klopke. Peter kwam er pijlsnel aan vanuit de achtergrond. Voor 100m proberen te volgen, maar dit was hopeloos voor mij. Laatste 500m voelde ik Pieter ook dichterbij komen. Nog eens alles uit de kas gehaald om toch voor te blijven. Resultaat: ben hem voor gebleven, maar aan de finish een bidonneke terug uitgekotst, zwart voor de ogen. Stikkapot!

Toch ben ik tevrede van men eerste wedstrijd. Er is vooruitgang merkbaar... Op naar de volgende, Leuven op 30 mei.

Koen VV zei

Met lichte zenuwen, ruim op tijd afgezakt naar Geel voor m'n eerste triathlon.
Watertemperatuur 13.6° wat volgens kenners toch wel koud was. Na briefing en tips van Stefan (waarvoor dank) het water in. Het water was vooral koud aan de voeten, toen het startschot dus veel tijd om na te denken was er niet meer. Als een bezetene vertrokken, veel techniek was er niet meer bij volgens mij. Na enkele tientallen meters stikkapot, dan heb ik een slag of 5schoolslag gedaan en kwam ik terug wat bij mn positieven. Hierna ging het wat beter. Net voor Stefan uit water, want hij passeerde mij in de wisselzone. Tijdens de wissel wel wat tijd verloren want was wat aan het duizelen naast mijne fiets toen ik mn wetsuit uitdeed (wss omdat mijne kop nog vol water zat). Geen Stefan meer in de wisselzone, hij was dus al op weg. Het fietsen ging redelijk goed, een paar man kunnen inhalen al kwamen er ook een paar over. Het vertrek van het lopen voelde raar aan, ik had precies mn koersschoenen nog aan ipv loopschoenen. De eerste minuten alleen gelopen en toen haalde ik er enkele in. Na aanmoedigingen van Peter aan de wisselzone kon ik de 2de ronde aanvatten. Deze liep vlotter en ik kon nog versnellen. Den duitser waarmee ik haasje over deed, kon hier niet mee lachen, en toen ik hem "scheisse" hoorde mompelen was het moment aangebroken om hem achter te laten. Stefan heb ik pas na de finish terug gezien.

De microbe heb ik alvast te pakken dus kan ik beginnen trainen voor de volgende.

Kavee zei

Proficiat aan al de ijsberen van Geel!!
Mooie plaatsen en sterke tijden!!
Op naar de volgende...
Mijne eerste is pas op 13 juni in Terheyden.
Gr Kavee

KaDee zei

Puik werk mannen. Ik vermoed dat ik als supporter dit jaar nog mooie FAT prestaties ga meemaken! Train ze, ga ervoor want voor je het weet gaat het misschien niet meer :(!