zondag, april 22, 2012

Antwerp 10 Miles

Antwerp 10 Miles
1. Nick Van Peborgh - 49min24
2. Alexander Diaz Rodriguez - 49min46
3. Stefaan Van den Broeck - 49min52
...
255. Koen Nuytemans - 1u02'57
1033. Koen Van Velthoven - 1u10'26
1138. Dries Van Velthoven - 1u11'04
7275. Katrien Joris - 1u28'18
...
18228. Marklan Yskout - DNF

Wat een schitterende tijd van Koen! Verder zijn we vooral benieuwd naar de strijd tussen de twee broers Van Velthoven, die Koen deze keer in zijn voordeel kon beslechten. Katrien houdt gelukkig de traditie van de familie Joris in stand op de 10 mijl met een hele mooie tijd!

3 opmerkingen:

Koen VV zei

Een strijd met mijn broerke is er niet van gekomen, eerder een strijd tegen de klok. Ik had namelijk een laag startnummer en ben zo een paar minuten voor hem vertrokken, al had ik wel een vermoeden dat onze Dries me wou kloppen want hij vroeg nogal dikwijls welke tijd ik wou lopen. Mijn doel was 1 11 dus 4 30 / km. De eerste km's rustig vertrokken met als gevolg dat ik links en rechts werd voorbijgelopen door jonge (en iets minder jonge) veulens. Ik bleef echter m'n tempo lopen en bij het uitlopen van de Kennedytunnel kon ik de eerste gesneuvelden al terug oprapen. 5 km in 21'45" en de 10 in 43'59", perfect op schema. Op de Meir heb ik het tempo wat verhoogd om wat tijd over te hebben voor de laatste tunnel. Bij het ingaan van de Konijnenpijp voelde de benen al wat stijf aan maar vertragen was geen optie meer. Het uitkomen van de tunnel blijft het zwaarste gedeelte van de wedstrijd en hier ging de hartslag fors de hoogte in. Bij het uitkomen van de tunnel toch even moeten bekomen en dan nog een laatste versnelling om op 1 10 26 binnen te komen. Dik tevreden van m'n wedstrijd huiswaarts gekeerd, al zal het volgend jaar nog sneller moeten als ik de jongste VV nog voor wil zijn. Misschien eens gaan trainen met Koen Nuytemans want die loopt ook alle jaren sneller...
Het seizoen 2012 is gestart, volgende afspraak in Lille!

Dries VV zei

Onze Koen naar zijn tijd vragen was eerder uit zenuwen dan om hem te kloppen, denk ik. Mijn doel lag op 1u12, maar een 'goei valling' de laatste week voor de wedstrijd maakte dat ik niet goed wist wat ik kon verwachten.
Het plan was net zoals Koen te vertrekken aan 4'30"/km en dan zou ik wel zien waar ik uitkwam. De eerse km zat er echter al op na 4'. Mezelf wat laten meeslepen door snellere starters blijkbaar en dus maar wat gas teruggenomen, er zouden nog tunnels komen.. De tweede km deed ik netjes in 4'30" en daarna ben ik de tel kwijtgeraakt. Tussentijden schieten me niet meer te binnen, maar ik bleef goed op schema. Ik dacht iets van een 57' te hebben op 13km. Ter hoogte van die 13e km was het vat met krachten ook bijna leeg en kreeg ik het lastig. In de Waaslandtunnel dan ook relatief rustig naar beneden gelopen om nog een klein beetje te recupereren. Dat bleek een verstandige keuze want bij het omhoog lopen heb ik mijn tempo kunnen vasthouden, al waren krampen niet ver weg.. Over de meet in 1u11'03", iets wat ik vooraf niet verwachtte.. Zeker tevreden dus.
Toen ik na de meet onze Koen terugzag, schrok ik een beetje dat onze tijden niet verder uit elkaar lagen. Als hij volgend jaar niet kiest voor de marathon, dan kan het nog een leuke strijd worden :p Nog een dankuwel aan de supporters en aan de Geert voor het gebruik van zijn T-shirt, misschien ligt die goede tijd daar wel aan. Mijn eerste FAT-punten van 2012 zijn eindelijk binnen. En hopelijk wordt in Lille het water nog wat warmer..

Anoniem zei

mooie tijden mannen,
waren er geen marathonlopers ?

bougie