dinsdag, januari 08, 2013

Beste wensen voor 2013!

Het FAT wenst U een pracht van een (sport)jaar 2013!

Diegene die navi Peter (truck#511) de volgende 14 dagen willen volgens tijdens de "Dakar" rally, vinden meer info op onderstaande links. Na de derde etappe staan ze stevig in de top10.


http://vdbrinkrallysport.nl/
http://www.dakar.com/

2 opmerkingen:

Piet zei

Heb mijn jaarlijks woestijnfestijn na drie weken weeral afgesloten. Na de eerste dagen toch wa lijfelijke kwaaltjes te hebben gehad (30°+ airco) stonden we na paar dagen in de duinen van Peru toch maar mooi 7de algemeen.
Dat het dit jaar niet simpel ging worden had ik al vlug gezien. Je moest voor elke seconde vol gas gaan en kon je geen enkel technisch probleem veroorloven.
Kreeg je er nog eens bij dat het erg warm was en er veel mensen deshydrateerden. Zo ook mijn piloot Martin. Na 3 dagen ziek te zijn en toch paar posities verspeeld te hebben kon het alleen maar beteren.
Wat zich dan ook resulteerde in een podium-dag-klassement. Met het einde in zicht en nog een aaval op plaats 8 zouden we van een geslaagd avontuur kunnen spreken. Maar de 2 laatste dagen beslisten daar anders over. Voorlaatste dag halverwege de special hadden we al mooie tijd uitbebouwd op de zo fel begeerde 8ste plaats. Maar door plots stilvallen van de motor en deze niet terug wilde aanslaan bleek dat we 1 van de 2 dieseltanks leeg hadden gereden en de knop voor de wissel niet was omgezet. Jammerlijk foutje van onze monteur dat wel een spijtig gevolg was voor het verloop van de dag. Met de laatste dag en alleen nog uitzicht op plaats tien met nog 28 sec. voor op plaats 11 mocht er vandaag niets verkeerd gaan. Normaal gezien mag dit geen probleem zijn want de 111 km was helemaal afgezet met linten in de bergen op zeer smalle paden waar inhalen geen optie was. Na s'morgens de laatste maal ontbeten te hebben voelde ik dat er wa op mijn maag lag, dat was ook niet den eerste keer deze dakar want het eten dit jaar was echt wel aan de lage kwalitatieve kant. Hierdoor had ik na een uurtje op de proef den binnenkant van mijn maag er al helemaal uit. Had ook ondertussen Martin al verwittigd (rally gaat gewoon door) dat hij langs de rechtse kant wat meer afstand moest houden van de ravijnen. Jammerlijk want na paar km verder bij het insturen van linkse bocht zakte rechtervoorwiel weg in afzink omdat hij te dicht op de rand stond en konden we alleen maar verder met hulp van anderen die er ons uit moesten trekken. Met het gevolg dat we op een 11de plaats algemeen strandden.
Terug thuis gekomen en na een goede nachtrust voel je pas de inpackt op uw gestel (+55) van weer een geslaagd avontuur.
Hopelijk kan ik de volgende weken nog wa teren op mijn verblijf op grote hoogte (+3500m).

Groetjes Navipiet !

Maarten zei

Fijn dat je terug bent makker!
Nu crossen op de vlakte :-)
PS: Leuk om te volgen allemaal.