zondag, maart 24, 2013

Winterduatlon Lille

Winterduatlon Lille (3-26-1,5)
1. Nick Baelus - 1u22'05
2. Micha Van den Eynde - 1u22'39
3. Rik Thijs - 1u23'00
...
5. Kris Driessens - 1u24'00
18. Patrick Paelinckx - 1u32'08
56. Benny Carvers - 1u46'37
...
83. Piet Peeters - dnf

3 opmerkingen:

KaDee zei

Duatlon Lille 2013, vorig jaar (bij afwezigheid van toppers) kon ik deze wedstrijd nog winnen maar vooraf had ik al gezien dat de concurrentie dit jaar sterker zou zijn. Met het hele gezin afgereisd naar de gezellige Poeyelheide waar dit jaar enkel de kille oostenwind die de sfeer wat verbrodde (vorig jaar was het minstens 20 graden worden!). Samen met Patje en Benny toch een poging gedaan om op te warmen. Het MTBparcours was een stuk minder technisch en dus mijn inziens minder plezant en niet naar mijne tand! Om 15:00 uur mochten we eraan beginnen. Het eerste lopen is altijd lastig maar ik kon me goed handhaven in het tweede groepje achter de 3 koplopers. In de eerste fietsronde vloeide verschillende groepjes samen tot groep van 5 achter koploper ‘outstanding Nick’. In de eerste ronde kon ik nog mijn deel van het kopwerk doen maar daarna was ik enkel gedoemd tot aanklampen. Halfweg rond 3, toen we nog met 4 samen achtervolgde, begonnen we te dubbelen. Net zoals in Putte ging deze gedubbelde iets te vroeg terug naar links waardoor ik uit het spoor moest en jawel..weer op mijn bakkes door de sneeuw ging! De vogels waren gaan vliegen en mijn veer (en lip) was een beetje gebroken. In de laatste, vierde ronde, werd ik nog bijgehaald door 2 achtervolgers. Als zevende de wisselzone in, waar ik door mijn te dikke handschoenen wat last had om mijn loopschoenen aan te krijgen. Tijdens het laatste stukje lopen, kon ik vrij snel 2 man passeren en kwam nog dichter bij nummer 4, maar een vijfde plaats was mijn deel dit jaar. Al bij al tevreden met mijn plaats maar niet met mijn fietsbenen (en rug). Hieraan moeten we de komende (wedstrijd)stille periode aan werken. Nadien met ’t vrouwke, de kids en FATters Pat en Benny nog geklonken met een Trappistje in de hand op mijn verjaardag. Allen, merci voor de gezelligheid. Ook een pluim voor de gemoedelijke organisatie (hier staat voor 7,5 euro de deelnemer nog centraal en krijg je nog heel wat retour. Hopelijk blijft Golazo hier nog lang weg). Later.

Anoniem zei

Dit was nu een echte winterduathlon,sneeuw vreed kou en ne venijnige wind.Het parcour verkent met Kris en lag vrij goed bij.Bij de start halver wegen gaan staan want had na Putte een zeer achilespees aan over gehouden en 4 dagen geleden terug voor het eerst gelopen.Rustig begone maar ging vlot en kon toch als 35 gaan wisselen.Snelle wissel en 4 ronde volle gas.Paar keer aangeklampt maar was tog wa plat voor de betere bikkers te volgen .Na terug en heel snelle wissel kon ik direkt 3 van die snelle bikkers terug voorbij lopen en kwam nog als 18 binnen.Hoogst haalbare voor mij en was heel content.Merci nog voor de felle aan moedegingen van Katrien en Kids.
Grt Patje

Anoniem zei

De zondag had ik graag op de Molenbergen doorgebracht om onze one and lonely overblijvende MX-FATTER te gaan aanmoedigen, maar jammer genoeg werd de wedstrijd afgelast. De zondag verder wat in de sneeuw doorgebracht en een uur voor de duatlon snel fietsschoenen van onder het stof gehaald en nog richting de Poeyelheide vertrokken.

Doel: kijken wat een winter met minder dan 100 fietskilometers had aangericht en welke categorie bij de ATBcrosskes me dit jaar dan het beste gaat liggen.

Resultaat is kort (en was eigenlijk ook al vooraf gekend): na 3 ronden (slechts 18km) beentjes leeg en mijn voorlaatste looptijd in het laatste rondje -weliswaar met een wissel met tal van krampkes- maken genoeg duidelijk.

Besluit: het Leffeke achteraf smaakt nog altijd, onafhankelijk van de uitslag.

Gewoonlijk heb ik mijn eigen supportersbuske bij, maar die konden zondag niet mee. Daarom extra thxs aan Katrien, Rik, Jul en Lien voor de aanmoedigingen!

tot één van de ATB crosskes waar ik wellicht wel de 1e (en enige) FATTER zal worden - bij de C's.
grt
Benny