zondag, september 07, 2014

MTB Hechtel #atbcross

MTB Hechtel #atbcross
B-klasse
1. Sven Beelen
2. Tomas Leysen
3. Rinze De Proost
...
5. Peter Willemsen
15. Dirk Van Dyck
20. Bart Anthonissen
...
37. Stijn Van Thielen - dnf

3 opmerkingen:

Bart Ninerd zei

Een eind rijden, maar weeral een heel mooi parcours in Hechtel. Ik had er wel een goed gevoel bij, dit lag me wel. Net klimmetjes die net lang genoeg doorgaan om het verschil te kunnen maken of om een gat terug dicht te rijden.

Verder technisch, enkele zandbakken en beperkte rechte stukken. Dirk klonk wat verkouden, zou ik hem nu kunnen pakken? De wedstrijd in de wedstrijd, ik keek er al naar uit.

Dan de start, traditiegetrouw helemaal achteraan en ik had wel goed gekozen. Slecht weg, maar dan kwam er al gelijk een grote zandbak in een bocht van 90°. De meesten gingen binnenom zoals verwacht, maar door de buitenkant te nemen wel wat harder moeten duwen, maar toch hier al enkele mannen te stekken.

Het draaide goed en na één ronde zag ik Dirk vaak genoeg voor me rijden om er een mikpunt van te maken. Bij het ingaan van de derde ronde had ik Dirk beet. Het plan was om even uit te rusten maar in de plaats nog vol doorgegaan en na ronde drie was het vat af. Ik kon zelfs de schade niet meer beperken en waren er al enkele, net zoals Dirk, terug voorbijgevlogen. Dju toch! Dan maar op de tanden gebeten om zo weinig mogelijk plaatsen vrij te geven.

In de laatste ronde nog wat harder gebeten, maar de benen wilden niet meer mee. Dirk op plaats 15 en ik op plaats 20. Toch enkel pluspuntjes, voor het eerst dit jaar zag ik Dirk op enkele seconden voor mij uitrijden en het sturen blijft goed gaan. Benieuwd naar volgend weekend in Lichtaart!

Anoniem zei

Na een zaterdagje Bobbejaanland, was het zondag aan de papa om te gaan spelen. Alhoewel ik inderdaad met een snotvalling liep/loop, moest er gereden worden. Met weinig noten op mijne zang verkenden Peter, Bart en ik het parcours. Ronduit chique. Als de benen niet meewillen, ga ik me hier toch geamuseerd hebben.
In de eerste zandbocht kon ik nipt een valpartij ontwijken en zat daardoor helemaal vooraan. Maar ik reed mijn relatief rustige tempo en drong niet aan wanneer er iemand voorbij kwam. Ook toen Bart samen met een paar anderen na 3 ronden wedstrijd een gat hadden dichtgereden, en voorbij kwamen, liet ik ze begaan. Een aantal van hen, waaronder Bart, hadden al veel kruit verschoten en ik kon zo een paar plekken terugwinnen. Op dit parcours kan je de motor zo opblazen en ik durfde aanvankelijk niet diep gaan. Achteraf bleek dit mijn geluk te zijn.

Volgend weekend weer een pittig parcours in Lichtaart. Daar gaan we voor de top 10.

Tot dan
Dirk

Piet zei

Jawel weeral mooie omloop maar wel super lastig ! Planning was vanaf de start de kop te nemen en gas volledig te openen de eerste ronde. Lukte aardig Vannop de eerste rij naar de kop en vollebak de eerste ronde zonder om te kijken. Op het enige vlak stukje na de finish de schade eens opgemeten en zat nog met ballast. 3 jonge kornuiten, waarvan 2 cyclocross en TL , ene ervan liet er geen gras overgroeien en wilde ervan ondermuisen. Tempo ging nog wa omhoog en kreeg het zelf al lastig.
Ondertussen hadden we al groot gat gemaakt op de achtervolgers. Net wanneer ik er terug doorkwam, op het einde van 3 de ronde kreeg ik plots last van steken in mijn zij ( stiktes) gevolgd door pijn in de onderrug. Zat niets anders op dan de 3 te laten rijden en mijn positie proberen te houden. Kon de langere klimmen ook al niet meer rechtstaan waardoor ik veel tijd begon te verlieren. Moest dan ook nog in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog plaatsje afgeven.
Jammer, maar vandaag net ietjes te zwaar voor deze ouwe !