zondag, april 17, 2016

MTB Tangissart

MTB Tangissart (75km)
1. Robby De Bock - 3u07'19
2. Sven Janssens - 3u07'38
3. Cedric Himpe - 3u08'06
...
67. Stef Aernouts - 3u51'17
...
197. Peter Verstkaete - dnf

2 opmerkingen:

Stef zei

Het is ondertussen weeral een maand geleden dat ik nog eens een marathon gereden heb en ik moet toegeven dat de goesting ook niet zo groot was om te vertrekken zondag.
Ik werd zaterdag overtuigd door BIR collega Kristof Anthonissen om toch mee te rijden.
Omdat de Kristof nog gaan zuipen was zaterdagavond waren we maar net op tijd aan de start die om 8u gegeven werd.
We stonden als gevolg helemaal achteraan en moesten dus de eerste kilometers serieus forcing zetten om zo ver mogelijk naar voren te rijden om zo weinig mogelijk tijd te verliezen door tragere fietsers.
De eerste 15km gaf ik alles om zo ver mogelijk naar voren te rijden, wat wonderwel nog vrij goed lukte ook. Die eerste 15 kilometer kon ik vlot meer dan de helft van het pak snipperen.
Het parcours is grotendeels gelijklopend aan dat van het BK marathon en dat was er wel aan te merken, veel korte steile klimmen die elkaar zeer snel opvolgen.
Aan de eerste bevoorrading besloten we niet te stoppen omdat er nog maar 20km op den teller stond en om bij de groep te blijven waar het op zich vrij goed vooruit ging.
Vlak na de bevoorrading moest ik wel wat gas gaan terugnemen omdat ik in het begin vol was doorgegaan,
dit was het begin van 30 lastige kilometers en de korte steile klimmen met veel modder maken het me niet gemakkelijker.
Op ongeveer kilometer 55 na de 3de bevoorrading voel ik me terug wat sterker worden en kon ik het tempo terug wat opdrijven, hierdoor kon ik in de laatste 20 kilometer nog heel wat volk snipperen.
Uiteindelijk over de meet gebold op plaats 67 met 3u51 (10 minuten sneller dan den BIR), een tijd waar ik zeker tevreden mee ben gezien ik vandaag niet onder de 4h dacht te kunnen rijden.

Kristof Anthonissen zei

Ik denk dat den BIR dat verschil van 7 minuten de komende weken wel gaat dichtrijden ;)