zondag, maart 05, 2017

MTB Duatlon Berendrecht

MTB Duatlon Berendrecht (4-22-4)
1. Team Shop 2 Run - 1u28'47
2. Bioracer - 1u31'39
3. Luxem Yeray - 1u33'44
...
7. Kris Vermeiren - 1u35'44 (1° Master)
8. Sterke FAT - 1u35'51 (met Stef Aernouts als mtber - 4° duo)
11. Kris Driessens - 1u38'36 (2° Master)
28. Tim Vissers - 1u44'59
50. Bart Anthonissen - 1u52'04
...
119. Kristof Bombaerts - 3u02'46

2 opmerkingen:

Bart zei

Deze duatlon stond al langer in de agenda (maar niet met rood aangestipt) maar eigenlijk had ik er niet veel zin in. Opgestaan met een kop vol snot, sch**tweer, ... Maar om een doel te bereiken, moet je soms ook eens doorbijten. Dus met de fiets naar ginder, net niet droog gebleven, een MTB-rondje warmgedraaid met KaDee en ook met hem (ver achter hem) een rondje gelopen.
Wat gaan we aan doen? De regen maakte het extra koud, maar toch beide beslist om te starten hoe we ook bij droog weer zouden starten.
Vrijdag tijdens een looprondje had ik al gemerkt dat het niet liep zoals ik zou willen, en dat werd vandaag ook nog eens vertaald naar de wedstrijd. Ik strompelde de wisselzone in en ik moest vaststellen dat er niet veel fietsen meer stonden. Dan maar gaars op de fiets en dat ging wonderwel heel goed. Door de regen van het laatste halfuur was het voor mij nog beter om het verschil te maken. Heel leuk om op een klimmetje twee in één keer te passeren daar helemaal buitenom of door de berm te gaan. Tegen het einde toe zie je ook gasten die denken dat ze heel hard aan het fietsen zijn maar als je ze dan passeert dan kunnen ze nog niet aanpikken! Heerlijk! Iedereen die ik voor me zag rijden ging voor de bijl...
Toen ik dan de wisselzone kwam binnengefietst, kon ik ook zien dat er nog maar weinig fietsen terug waren. Dan terug beginnen lopen, wat een helletocht werd me dat. Soit, binnengesnelwandeld op een 50ste plek, eerste helft en op zondag 5 maart kan niet iedereen dat zeggen.
Dankzij KaDee nog een lange broek mogen lenen zodat ik met de fiets terug naar huis kon.
Thuiskomen en dan wordt gelijk alle data naar Strava geschoten en dan kan het analyseren beginnen. Tijdens het fietsen had ik een geweldig gevoel en dacht ik te kunnen fietsen, maar als je dan ziet dat KaVee 5 minuten minder lang fietst, dan kan ik me gelijk terug klasseren bij die gasten die ik eerder voorbijreed... De gedachte dat KaVee minder man moest voorbijsteken helpt echter niet...
Toch content maar helemaal gaar.


Eén tip: als het op offroad aankomt, luister dan niet naar de Raket (en gelukkig heb ik dat ook niet gedaan)

Stef zei

Enkele weken geleden vroeg mijn klasgenoot op de brandweerschool Jens Van Looveren (SPTC) of ik geen goesting had om te fietsen op een duathlonneke.
Ik zei natuurlijk meteen ja en zo gezegd zo gedaan vertrok ik onder een stralende middagzon met de auto naar Berendrecht. Ik had de wedstrijd nog nooit meegedaan dus ik wist niet goed of het MTB parcours me ging liggen.
Bij de verkenning was het goed droog en best een plezant rondje, één waar ge u echt wel op kunt doodrijden, heel weinig stukken om te recupereren. Tijdens de opwarming moest de blauwe lucht plaats maken voor donkere wolken en begon het stilaan te regenen en koelde het ook goed af. Om 14u werd in de gietende regen de start gegeven van een natte editie, de Jens kon vooraan goed mee waardoor hij als 2de DUO loper in de wisselzone kwam.
Omdat we op podiumkoers lagen ging ik in de eerste ronde voluit om te proberen het gat met de 3e en 4e plaats groter te maken, dit was echter gemakkelijker gezegd dan gedaan en na één rondje met nummer 3 in mijn wiel moest ik hem na een foutje van mezelf laten rijden. Ondertussen was ik ook al voorbijgereden door de snelste FATter van de dag, hij ging zo snel dat ik maar net kon zien dat het KaVee was. Ondertussen was Jan D. van het Bioracer team me ook voorbij gekomen en ook daar aanpikken was onbegonnen werk, ik was dus 2 plaatsen verloren en het werd ineens plaats 4. Iets na halfweg koers (er moesten 4 ronden gereden worden) kreeg ik gezelschap van KaDee, mijn idee was dat hij een solo was en ik probeerde zolang mogelijk de Kris in mijn wiel te laten meegaan, blijkbaar ging het toch niet snel genoeg en KaDee nam het voortouw in ons groepje van 3, ik was blij dat ik dit wiel heb kunnen houden tot ik terug in de wisselzone was. De Jens kwam aan de meet net tekort om de 3de DUO loper nog terug in te halen dus het werd een 4de plaats bij de DUO’s. Gezien de weinige kilometers dat ik gedaan heb dit jaar was ik zeker tevreden.
Vandaag toch ook een sterk FAT collectief gezien, 2 man op het podium, den Bart die de meeste kilometers afgehaspeld heeft en Tim V. die zijn helm vergat af te zetten tijdens het lopen.

Het was weer een mooie dag van sport…