zondag, maart 05, 2017

Strandrace Knokke

Strandrace Knokke (44km)
1. Ronan Van Zandbeek - 1u32'44
2. Jasper Ockeloen - 1u33'24
3. Jelle Hanseeuw - 1u34'16
...
111. Ken Joris - 2u10'17
...
203. Rob Van den Muysenbergh - dnf

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Strandrace: iets voor sterke mannen. Rijden over het strand is het best te vergelijken met rijden achter Beest Bogaerts op een zompige dreef. Eigenlijk dus niets voor mij maar had verplichtingen aan zee zaterdagavond dus een alternatieve trainingsrit!

De opwarming ging vlot, een rondje vam 16km onder een stralend zonnetje, het strand lag er vrij hard bij met niet al teveel wind. In de startbox kwam ik een goedgemutste Muys tegen en Jean Pierre Loos die in een vorig leven bakkenist was van de Gommeren en volgend jaar in DE D reeks als E kampioen mee komt bikkelen op den ATB. Benieuwd of die al goed zit. De speaker had nog net tijd om Sweeck, Nys & Vanthourenhout te interviewen maar tegen dat t aan mij was knalde t startschot. Ikke wa minder...

Intussen was t zwaar bewolkt geworden en de wind stak op. Langs overal kwamen de patsers voorbij, net of mijn achterrem dicht zat. Door het afgaande water lag het strand veel minder hard en werd er ook meer in t water gereden. T was dan ook niet duidelijk of t intussen was beginnen regenen of dat het opspettend zeewater was maar werd zeiknat. Op het einde van t strand zat iedereen zowat op zijn plaats en werd het leuker. Einde strand terug zag ik Rob die in een mooi groepke rond positie 40 lag. Beresterk. Op de duinklimpjes kon ik de kop pakken om zo met een kleiner groepje weg te rijden begin ronde 2. Er werd goed rondgedraaid en al eens op zijn Westvlaams gezwanst dat dit iets voor zotten is. Weer kruisten we Wervelwind Muys die serieus aan de kop lag te sleuren. Nys had sinds zijn laatste WK niet meer zo afgezien in ene zijn wiel, verklaarde hij achteraf op Knokke TV. op de duinklimmetjes eind ronde 2 weer op kop maar doordat een seingever was gaan schuilen afslag gemist! Tanden opeen en terug op zoek naar mijn companen! Toen ik er op t strand weer bij zat.... draaiden ze op 1 na af naar de finish. T waren 32 km strandjanetten!

Laatste ronde met een triatlon jongere en een derde man proberen wat tempo te houden. Hun pijp was nog meer uit dan de mijne en toen ik de jonge gast even aanmoedigde en die zei dat we er bijna waren wist ik dat die niet meer helder zag... t was nog meer dan 10 km... op de volgende pier dook hij er dan ook langs voor af en den derde man erbij. Bibi alleen voort. Totaal verkleumd de meet over en sjans dat Muiske bereid was mijn vestje dicht te doen, had geen gevoel meer in de handen van de kou en was zeiknat. Rob zag een topuitslag spijtig genoeg in t water vallen door een lekke band. veel DNF/DSQ kes maar eigenlijk niet content met de uitslag. Wel content met de trainingsarbeid!

Alhoewel, 2 wedstrijden en al 2 keer voor de Rob ;))

Ouwe Joris

Stef zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Muiske zei

Stralend weer in Knokke voor de start, tijdens de race werd het alleen maar erger. Veel wind en regen, weet ni of ge natter werd langs onder of door de hemelsluizen. Zag in de startboxen ook deeltijds inwoner Ken en om 11.15 u schoten ze ongeveer 500 man het strand op. Gelijk de kraan open en knallen maar. De laatste weken is het steeds bang afwachten hoe de rug zal reageren, maar dat liep goed vandaag. Na de eerste schifting kwam ik bij een groepje terecht met onder andere Sven Nys. Wa doe dieje in onze groep of anders gezegd wa doe ik in de groep met oa Nys. De beentjes voelde goed en ronddraaien in de groep was beter dan eraan gaan hangen. Het strand lag er zwaar bij en bolde niet zoals in de opwarming. Het groepje van ongeveer 20 man werd de tweede ronde uit elkaar getrokken en zo zat ik in een groepje van 7 waaronder ook de tweede vrouw in de einduitslag Nina Kessler. Miljaar, die kan uit de voeten. Prof wordt je dan ook niet verniet. Zij had blijkbaar daags voordien in Italië nog de Strade Bianché gereden (van horen zeggen). Ondertussen was ik de Ken ook tweemaal tegengekomen en den tweede keer keek hij al niet meer zo vrolijk. Het was ondertussen ook koud geworden en de slijtageslag kon beginnen. Na 2,5 (38 km) van de 3 ronde reed ik op één van de golfbrekers plat achteraan. Dedjuu, daar gaat ne goeien uitslag. Ben niet snel slechtgezind na een wedstrijd maar nu kwam de stoom uit mijn oren! Dankzij de organisatie terug naar de start gebracht en snel wat andere kleren aan. Aan de finish heb ik dan op de Ken gewacht en zijn vatje was denk ik helemaal af, compleet verkleumd. Zen vestje dichtgedaan en hop den auto in en naar huis. Het moet gezegd worden, de organisatie is TOP in Knokke, een echte aanrader voor menig Fatter. Op naar de volgende!

Grtz,
M-House