zondag, augustus 06, 2017

MTB Kessel #atbcross

MTB Kessel #atbcross
D-klasse
1. Dries Smeuninx
2. Niek Gillis
3. Olivier Neyens
...
4. Ken Joris
...
57. Bart Goris

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat podium komt nu wel heel dicht bij. Ik hoop hier één van de volgende weken getuige van te zijn, en dan kunnen we je in 1 adem noemen met die andere podiumbeesten van t FAT.

Anoniem zei

Dat gaat een lange adem moeten zijn dan...

Kessel Fort is in mijn ogen nog altijd één van de mooiste en veelzijdige parcours van t ATB jaar. Rijden door de donkere gewelven (van t jaar hadden ze tenminste het licht aangestoken), dan haaks om naar de wallen en enkele serieuze beklimminkjes, daarnaast paar rechte stukken en draaien en keren in t bos. De zon scheen, alleen beetje kouder dan Ibiza. Als ik van t jaar nog een goede uitslag wilde rijden, moest het hier gebeuren, volgende drie weken alleen maar feestjes en werk in t verschiet. T is weer ne FATter die zo nodig moet trouwen op de moment van mijn vormpiek (klein piekske welteverstaan he ;)

Stond blijkbaar op de vijfde plaats in t klassement dus mocht op de eerste rij starten. Na de eerste bocht nog een lange aanloop naar t bos en eerste dilemma was er al: op de kop t bos in of toch iemand voorlaten om t tempo aan te geven? De laatste (en enige) keer dat ik op kop aanzette begin dit jaar, blies ik me volledig op in de eerste halve ronde om rond de 40ste binnen te komen. Verstand gebruikt en op plaats 3 t bos in. Halverwege de toer kwamen twee tieners (17 en 19) en een derde aandringen en deze ook maar even overgelaten. Die gasten kunnen soms zo hard tekeer gaan in t begin dat deze dieselmotor toch eraan moet. De twee eersten reden te hard en weg van ons achtervolgend pelotonnetje met een man of 4. Bij een versnelling halfweg moest één van de jonge snaken de rol lossen, die kwam zichzelf tegen. Er kwam echter en andere voor aansluiten die meteen de forsing begon te voeren, waardoor we met drie wegreden van dat pelotonnetje. Al bij al voelde ik me goed. Van ons drie voelde ik dat die andere tiener wel kon gekraakt worden, de derde man was een witte nummer, onbekend dus best in t oog houden. Bij de aanvang van de laatste ronde, trok de jeugdige overmoedig in de aanval maar geraakte niet weg. Op t rechte stuk nam de outsider over en ik kon mooi meeschuiven, tiener overboord (en zo hoort het ;). Eerste helling in t fort, eerste cartouche verschoten. Bovengekomen zat ik er naast maar geraakte er niet over. Volgende helling tweede cartouche en opnieuw half wiel tekort. Bij t uitkomen van t fort trok hij door en ik kreeg t gaatje niet meer dicht. Conclusie: hij was sterker, op de waarde geklopt en tevreden over de vierde plaats, al mocht ik even dromen van een eerste ATB podiumplaats. Close but no sigar, hopelijk volgend jaar beter!
Ouwe Joris