zaterdag, mei 26, 2018

Granfondo Andy Schleck

Grandfondo Schleck
155km
1. Jeroen Vercammen - 3u56'36
2. Tim Diederich - 3u56'36
3. Frederic Glorieux - 3u56'37
...
120. Stef Anthonissen - 4u12'38
...
1468. Jean-Paul Zwinnen - dnf

1 opmerking:

Stef.a zei

Deze rit was eentje die met stip stond aangeduid : mezelf plaatsen voor het WK in Varese later dit jaar. Vooraf leek dit moeilijk door de kwaliteit van deelnemers en parcours dat zwaar was (153Km +/-2200H). Met 3.000Km in de benen en paar ritten in de Ardennen moest ik het meedoen. Zoals de voorafgaande jaren kroop er weer heel wat opzoekwerk in om de bevoorrading goed in te plannen met dank aan mijn vriendin,moeder en zus. De'n hond mocht natuurlijk ook weer mee.

Enfin, Aan de start met het plan overal op elk klimmetje vooraan in mijn groep te beginnen en zo lang mogelijk aan te klampen. De eerste 30-40km heb ik met plezier naast Franck Schleck, Jens Voigt, Nathan Van Hooydock en Maxim Pirard mogen mee koersen. Wonder boven wonder stonden ze in de uitslag onder mij... Op klim 2 de schifting zoals verwacht maar met groep 2 kwamen we terug tot bij de kopgroep.

Rond +/- 60-80km zorgde het voor de echte schifting en ook voor een zwaar gevoel in de benen, de koers en het warme weer hakte er stevig in bij iedereen. Terug in groep 2 met een tempo dat niet super hoog lag. Waardoor de 2 kopgroepjes van de oudere leeftijden die later van start waren gegaan ons inhaalden en de boel 2x uiteen ranselde. Het was gokken ofwel jezelf wat wegsteken of mee koers maken en hopen dat er zoveel mogelijk man moet lossen.

Op 120km zou mijn laatste bevoorrading zijn geweest. Jammer genoeg passeerde ik net toen ze aankwamen. Eenderzijds had ik dit wel verwacht, het was niet evident om overal te geraken door de omleidingen, File's, afgesloten wegen,... Zo goed mogelijk beginnen indelen en zuinig zijn met het drinken en hopen dat ik geen klopje van de hamer kreeg. Op dat moment moest jammer genoeg Berten de Meyer lossen.

Het werd op elk klimmetje meer en meer overleven en hopen dat je geen krampen krijgt, hier en daar een gat dichten en weer proberen van voor in de groep te nestelen.
Het zou nipt worden om met deze groep de kwalificatie te halen want er was al wat volk weg. Alles wat ik moest doen was dus zo ver mogelijk vooraan eindigen. De laatste kilometers gingen langs de Moezel van een weg met 4 rijstroken, een mooi peloton die allemaal nog een ticket naar Varese wilden bemachtigen. De laatste 2km heel wat risico's moeten nemen die ik anders nooit zou nemen. Wiel naar wiel, een tik hier en daar ontvangen. Die krijg je altijd als je met zo'n zotte rijd. De finish was net zoals vorig jaar en kon zo goed inschatten hoe ik de laatste honderden meters moest rijden. Vol de sprint aangegaan met de ellebogen naar buiten en helemaal Choco als 3de over de meet gekomen. Moe en voldaan wachtend op de uitslag. Op het grote bord je naam beginnen zoeken... De plaats maakt dan weinig uit het enige dat je wil zien is de Q die achter je naam staat. Ja de Q van Qualifier stond achter mijn naam, YES!!! Next stop.. Varese!