zondag, juni 29, 2008

Triatlon Brasschaat

Triatlon Brasschaat (2,5 - 80 - 21)
1. Dennis Devriendt 3u36min31
2. Gabriele Pertusati 3u39min55
3. Frederik Van Lierde 3u41min19
...
97. Kris Driessens 4u21min17
103. Kris Vermeiren 4u23min10
215. Peter Vermeiren 4u47min05
282. Dave Van Hasselt 4u58min47
...
409. William Strobbe 6u38min54

Bijzonder straffe prestaties van alle FATters! Hoedje af!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Kort verslag Kris Triatlon Brasschaat 2008.

De eerste 100m waande ik me in een wildwaterbaan, ik werd als het ware vooruit gezogen door de massa zwemmers voor me. Maar vanaf dan was het wroeten voor de plaatse in het pak om in je eigen ritme te komen. Het ging, gezien het gebrek aan zwemtraining de laatste 3 maanden, vrij goed. Ik had in ieder geval het gevoel dat in horizontaal vooruit ging ipv verticaal! De laatste 750m begon ik wel wat af te wijken van links naar rechts, met zelfs een botsing met een kajak tot gevolg. Maar uiteindelijk kwam ik na 47'26", 278pl toch tevreden de eerste wisselzone binnen net achter Peter V. Ik zat niet stik kapot, zoals dat in het verleden al wel eens voorkwam. Wel kwam er een kleine kramp op in mijn linker kuit tijdens de wissel. Deze verdween gelukkig tijdens het eerste stuk wind af fietsen richting Brecht. Het fietsen altijd met een gelijke cadans en de hartslag onder controle gehouden. Dit ging goed tot in het na 60 km toch moeilijk kreeg. De laatste 20 km windop waren dan ook tegen een iets minder tempo. Achteraf gezien met een gemiddelde snelheid van net geen 37km/h (109de fietstijd), ben ik best tevreden. Tijdrijden zal echter nooit mijn favoriete wielerdiscipline worden. Wel ben ik trots dat ik dit zonder stayeren heb gedaan (wat volgens de roddels van achteraf niet van iedereen gezegd kan worden) en zonder te vallen (we moesten gelukkig het TGV spoor niet over;-)). Na een dikke 3 uur wedstrijd begon ik aan de 20km lopen in 152 ste positie. De eerste kilometers dreigden de bovenbenen te gaan blokkeren, waarschijnlijk tgv mijn laatste 20km stompen op de fiets. Ik heb dan ook constant een tempo aangehouden zonder dat de bovenbenen helemaal zouden verkrampen. Daar ik er nog voldoende heb kunnen inhalen, was ik blijkbaar niet de enige met vermoeide spieren. Uiteindelijk passeerde ik Kris V nog die blijkbaar verveeld zat met een pijnlijke lies. Met een 42ste looptijd eindigde ik mijn eerste 1/2 triatlon in 4:21:17 met een sprintje voor de 97ste plaats. Achteraf werden de straffe verhalen doorgespoeld met een sportdrankje van Alken-Maes. Het day-after gevoel in de benen is in ieder geval niet van de poes, ik raak momenteel amper de trap op. Ook is zoals na elke geforceerde inspanning mijn enkel dik. Dus nu even recupereren en hup naar de volgende 'grote' afspraak in Aarschot (www.aatt.be)op 20/7. Doel daar is de tijd van vorig jaar minimaal te evenaren en Bart A te kloppen. Ik zal dan waarschijnlijk afzien van mijn deelname in Meer (www.meetria.be) volgende week, dit om het mijn enkel te sparen. De koers van ’t Neerven (www.neervenkermis.be) doe ik waarschijnlijk wel mee, dit om de hoop te vergroten of voor iemand een dienst te bewijzen, we zien wel. Salut en tot gauw!
Aja, aan alle supporters, een dikke kus!

Anoniem zei

Een prestatie om U tegen te zeggen, proficiat bikkels!

Zag in de uitslag een naam om in t oog te houden: Tim Brydenbach uit Lille: nog maar een paar jaar bezig, verleden jaar recreatief en gewonnen in St Jozef, nu 27ste (!!) in 4u01. T is duidelijk dat t recreatieve circuit de kweekschool is van de echte bikkels....

Anoniem zei

Wil dat zeggen dat we volgend jaar allemaal gaan passen voor de lollepotters triatlon en meedoen in Brasschaat???
Ooit doe ik da nog wel, maar nu nog even genieten van die korte afstanden.
Groeten!!!

Anoniem zei

Hoogstwaarschijnlijk zal ik volgend jaar wegens familiale redenen passen voor de Lollepotters, misschien dan op zondag Brasschaat meepikken...

Anoniem zei

KaDee, over Aarschot gesproken, als gij mij daar niet voor bent, dan heb je wel iets voor gehad.

Heb net eens gekeken voor een richttijd, alhoewel uitdoen voor mezelf ook al knap zal zijn. Als ik daar 4u15 over doe, ben ik in de zevende hemel en dan kunnen ze overal de pot op. Binnen een tijd van 4u30 zal ik nog supertevreden zijn. Alles binnen 4u45 is nog aanvaardbaar, alles daarboven, tja, dan ga ik volgend jaar enkel nog MTB'en denk ik (daar ben ik ooit Brechts kampioen bij de -40'ers in geweest).

Anoniem zei

Kent er iemand veteraan (42j) Eric De Beuckelaer uit Brecht, 24ste in Brasschaat (2de veteraan)? Met slechts een 115de zwemtijd (voor zijn eindpositie toch geen goed begin) maar uiteraard wel een wreed goei fiets- en loopproef. Als dieje meedoet met nen duatlon weet ik wel!

Anoniem zei

Proficiat Kris en de anderen!
RS

Anoniem zei

Leve de vettehanen.
ze zeggen da toch,het leven begint als ge veertig wordt:)