zondag, oktober 12, 2008

Offroad Duatlon Lanaken

Offroad Duatlon Lanaken - 6-38-6
1. Paul Embrechts 2u15min58
2. William Busch 2u17min25
3. Kris Driessens 2u21min21
...
4. Kris Vermeiren 2u25min47
...
32. Kurt Noben DNF

En weeral een podiumplaats voor de KaDee. Natuurlijk ook felicitaties voor een sterke Kris V!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Die gaan een heel jaar door ofwat? :)

Anoniem zei

Echte fatters doen het heel het jaar!!!
Bangelijke looptijd Kris D vooral run 2 amai men botte!

Anoniem zei

“’t Is is iets anders”, zo zeiden KaVee en KaDee tegen elkaar aan de start van een nieuwe uitdadging. Onder een stralende zon werd de start gegeven van de eerste karftman (winter) duatlon in Lanaken. Ik vertrok, zoals gewoonlijk op kop. Halfweg den eerste looptoer waren we nog met een kwartet. Een voor een hadden ze blijkbaar afgehaakt (of waren ze verdronken in de beek waar we elke ronde een paar keer doorheen moesten?). Ook Kris V moest op het einde van de eerste 3,5 km de rol voorin lossen. De tweede looptoer liep ik dus nog allen met een zéér gemakkelijk lopende Paul Embrechts. Aan de eerste wissel kwamen we aan met een paar minuten voorsprong . Op de MTB kregen we een pittig parcours voorgeschoteld met een 9-tal hellingen per ronde van 18 km. De eerste 15 km heb ik bijna constant in het wiel van een zééér makkelijk fietsende P.E. zitten zwoegen. Ondertussen was ook een sterk fietsende William Busch voorin komen aansluiten. Na een pittig helling moest ik een 10-tal meter prijsgeven op de twee sterkere fietser. Mijn onderrug had ondertussen ook al een paar keer geprotesteerd. Ik heb dan ook maar besloten niet verder aan te klampen omdat we op dat moment pas halfweg waren. De tweede toer afgehaspeld op mijn eigen tempo met de twee koplopers enkele honderde meters verder in het vizier. Dit tot ik plots in een doodlopende dreef stond geparkeerd??!! Pijl gemist in de afdaling (vermoedheid zeker), met als gevolg zeker een paar minuten verloren. Volgens enkele toeschouwers hing ik nog wel steeds derde maar het was toch wel even schrikken! De voorsprong was blijkbaar groot genoeg. Tijdens de tweede wissel vertelden ze me dat ik ongeveer 4,5 min achter de koplopers hing. Het gat op nummer 4 (bleek een sterke KrisV te zijn) was ook groot genoeg om de laatste 7 km op een doorgedreven drafje af te ronden. Ik kwam uiteindelijk tevreden als derde over de finish, op bijna 5,5 minuut van de verdiende overwinnaar. Nog eens een 4,5 minuut later kwam ook Kris V moe maar voldaan over de streep. Met een warm doucheke en een koude ice-tea/ Leffe werd het vermoeide lichaam gesoigneerd. Uiteindelijk flankeerde de twee FATters de vice Europees kampion Off-road triatlon op het senioren podium. Een toffe en zware ervaring, voor herhaling vatbaar. Ik vond het in ieder geval veel plezanter dan in Nottebohm. Enkel jammer dat zo een goede organistie slechts een handvol deelnemers over de vloer krijgt. Enige bekende aanwezige voor ons was ‘Omslagpunter’ Dré Billet. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog terugkomen.

N.B. Voor de geïnteresseerden. De tussentijden op www.xterra.be kloppen niet helemaal. Zo waren we bijvoorbeeld slecht nog met 2 na het eerste lopen ipv met 3. En mijn fietstijd (incl 2à3’verkeerd rijden) zal ongeveer 1:25 zijn ipv 1:30. Zo zal ook mijn laatste loopbeurt geen 24:09 zijn maar ongeveer 30 minuten. Nu is de Piet waarschijnlijk ontgoocheld in mijn lopen maar den Bart is dan weer gerustgesteld wat mijn mountainbiken betreft.

Ik heb eigenlijk nog wel goesting in een aantal schoon offroad duatlons de komende maanden. Maar toch denk ik (niettegenstaande ik me er momenteel nog niet echt voor kan opladen) dat ik me ga inschrijven voor den achtkamp van Brasschaat (voor wat, hoort wat). We zien wel, we gaan ons in ieder geval amuseren. FATters alvast succes in Brasschaat.

Slopel, KaDee

Bart Cannondale zei

KaDee, ik ben inderdaad gerust gesteld. Ik hoopte op een lekke band of zo, maar dit verklaart ook heel veel!

Piet, echter FATters rijden ook op kop!

Pieter, wij zijn geen watjes!

Anoniem zei

We'll se next year. ;)

Anoniem zei

"see" ipv "se"

Anoniem zei

Als ge zondag volgt kun je da zien bart!

Bart Cannondale zei

Ik heb al gezien dat ge goe bezig zijt!

Anoniem zei

http://www.3athlon.be/www/content/blogcategory/25/29/

Anoniem zei

http://www.3athlon.be/www/content/blogcategory/25/29/

Anoniem zei

Ik krijg bang ... zo de winter aanvatten! Wat gaat da geven in 2009?