zondag, maart 21, 2010

VTT du Sart Tilman

VTT du Sart Tilman - brevet 55 km
1. Stephan Cogniaux - 2u33'53
2. Dirk Baert - 2u41'34
3. Ronny Vandael - 2u45'50
...
12. Bart Anthonissen - 2u55'13
...
126. Ziggy Siwinski - 4u57'48

6 opmerkingen:

Bart Cannondale zei

Vandaag eens een eerste marathon gereden, die van Sart Tilman. Oké, een marathon schijnt minimaal 60 km te bedragen, maar deze van Sart Tilman wordt aanzien als de opening van het marathonseizoen in België. Je kon kiezen voor tijdsopname of de groepsstart. Ik koos voor de tijdsopname zodat ik om 8u kon vertrekken ipv half 9.

Ik had me vooraf ingeschreven zodat ik wat meer druk had, anders was ik door de gevallen regen misschien afgehaakt. Parcours begon al dadelijk met een pittige klim (zeker als je niet opgewarmd bent). De eerste afdalingen toch maar rustig aangevat want bij de eerste afdalingen van het jaar moet mijn techniek wat aangescherpt worden. Verder ging het goed tot zo'n 2 uur wedstrijd, toen kreeg ik een dipje van zo'n kwartier denk ik. De eerste van de wedstrijd was me net gepasseerd en bij enkele van zijn achtervolgers kon ik wel even aanpikken. Zij namen echter iets meer risico's en waren natuurlijk ook beter. Door die versnellingen kwam ik er precies iets door. Gelukkig maar want zo kwam die 3 uur terug duidelijk in beeld.

Op het einde zat er natuurlijk weer een klim in om u tegen te zeggen, maar dat is klassiek, niet waar?

De regen van afgelopen nacht was duidelijk voelbaar en de prut komt nog steeds uit mijn ogen, straffer, ik ben soms nog aan het typen met een dichtgeslibd oog. Wel een geslaagde test en een rit van +/- 3u tegen een hartslag van iets meer dan 150 haal ik niet op de weg + MTB rules!

PS: via mijn twitter kan je ook de rit bekijken.

Anoniem zei

Als je graag een hogere hartslag dan 150 op de weg wil halen moet je 's zondags eens met ons meerijden, misschien dat het dan wel lukt! :)
Mvg. RS

Bart Cannondale zei

RS, zondag geprobeerd met de Ketting, 137 als gemiddelde hartslag + dat je dan in groep rijdt, tijdens een marathon niet zo snel.

KaDee zei

Bartje, laat je niet zot maken door die coureurkes uit Weurtel die nog nooit nen halve aandurfden. Goe bezig, focus op A'pen!!

Anoniem zei

Jaja, tis al goe, ik zeg al niks meer. :)
RS

Maarten Raket zei

De FAT-trein en den Domus (Dominique Van dijck) is gisteren (31/03) ook uitgereden aan 't FAR WEST! De opkomst was miniem. 4 man waarvan 3 uit de Hofdreef. Daar worden de beiren gekweekt, want 't was geen weer. De Steven reed 3/4 op kop en wij (Koen VV, Domus en ik) sputterden erachter. Ook Koen VV had sterke benen.
Bij mij was het duidelijk minder. Mijn vingers waren bevroren. De keirs was uit! Het duurde een half uur eer ik terug op temperatuur was en een beetje kleur kreeg thuis. De combinatie training (voordien nog 50 minuten gelopen) was me niet goed bevallen, maar vandaag voel ik me super.
WEER OF GEEN WEER ... WE DEDEN HET WEER.
De KaVee heb ik in het donker nog gespot.
GASTEN we zijn allemaal krakken!
Via deze weg ... allemaal succes gewenst!
Groeten