zondag, oktober 10, 2010

Marathon Eindhoven

Marathon Eindhoven (42195m)
1. Charles Kamthi - 2u07'35
2. Nicolas Chelimo Kipkorir - 2u07'35
3. Paul Biwott - 2'07'40
...
970. Evert Thys - 4u00'32
...
1463. David Gatlev - 5u34'00

Zonder specifieke voorbereiding kon Evert zijn eerste marathon tot een goed einde brengen, respect!

4 opmerkingen:

Maarten zei

Ik kwam hem tegen in 't ziekenhuis met zijn loopsloefkes aan 'onze verpleger'. Hij had nog geen 30 km gelopen dit jaar. Hij ging hem doen op karakter en dat is hem gelukt.
RESPECT EVERT, hopelijk niet te veel schade aan de kniekes.

Evert zei

Prachtig om te zien dat er plaats 228 bij mijn naam staat, dit was enkel mijn startnummer! officieel ben ik 970e gefinished.
De wedstrijd: mijn eerste marathon ooit en dan nog op 10-10-10! een dag om nooit te vergeten... Ik ben gestart met de wijze raad van enkele ervaren rotte in het vak, start niet te snel. zo geleerd, zo gedaan! 5min/km ofwel 12km/u hartslag ging rond de 170-175. leuk weertje, alles ging vlot! na 1ronde van de 2 nog stevige aanmoedigingen gekregen van Anke en haar ouders en nadien begon het tempo te dalen. op de hartslagmeter gingen de tijden naar 5.15-5.25-6.00 min/km. De benen beginnen stijf aan te voelen tegen km 30. mijn benen wiste niet wat er gebeurde mits ze dit nog nooit eerder meemaakten om zover te lopen. maar een marathon telt 42 km dus moest ik verder. nu was het aan elke km stoppen voor drank om serieuze krampen te vermijden. tege km38 was het om zeep. heel men lichaam verkrampte. Armen, benen, schouders,... zelfs zweet van men kopke vegen was er te veel aan :-).
De laatste 4 km tegen 7.00 min/km afgewerkt. leek wel op een dodentocht! Zeer vermoeid, maar wel voldaan men eerste en zekers niet men laatste marathon afgewerkt.

1 wijze raad die ik nu kan meegeven: train tijdens de voorbereiding de nodige km's en niet als een softie zoals ik, marathon is een specifiek deel van de loopsport!


groeten en probeer het gerust allemaal eens!

Evert

Bart Cannondale zei

Nota aan mezelf : doe geen updates tijdens een cursus...

Al is het verschil in plaats 228 en 970 maar een detail bij zulke prestaties!

marco di bevero zei

Dat fatters harde binken zijn, is alom geweten. Maar met 30km in de benen een marathon aanvatten.....da's straf, .... of pure waanzin??? Maar toch respect en blijkbaar leert hij eruit want volgende keer pakt hij het anders aan! Aan het bestuur: onze dank dat jullie je teerfeest hebben verplaatst voor onze duatlon! Stoere kerels mogen nu eenmaal niet ontbreken! Tot 5 december op Sterbos voor de eerste duatlon (in de v.m. natuurloop) van 't Wezels Omslagpunt: info op www.omslagpunt.be