zondag, februari 27, 2011

Winterduatlon Berendrecht

Winterduatlon Berendrecht (3,8-22-3,8) - seniors
1. Jim Thijs - 1u20'15
2. Rob Douwen - 1u21'57
3. Kevin Greeven - 1u24'37
...
4. Kris Driessens - 1u25'24
19. Steven Bogaerts - 1u31'58
...
67. Evert Thys - DNF (rugproblemen)

Winterduatlon Berendrecht (3,8-22-3,8) - veteranen
1. Eddy Buts - 1u21'37
2. William Busch - 1u23'36
3. Paul Van Riel - 1u26'04
...
5. Peter Vermeiren - 1u29'26
...
28. Bruno Van Lierde - 2u15'28

Winterduatlon Berendrecht (3,8-22-3,8) - duo's
1. Wim Van Linden + Wouter Wuilmus - 1u18'12
2. Xander Denys + Dieter Baumer - 1u20'27
3. Maarten Joris + Peter Willemsen - 1u22'46
...
5. Koen Van Velthoven + Bart Anthonissen - 1u25'40
...
34. Bob + Bert - 1u58'02
Wat een prestaties van onze FATters in Berendrecht! Spijtig dat Evert moest opgeven, want hij had een mooie eerste looptijd...

4 opmerkingen:

Koen VV zei

Voor zij die er niet bij waren een klein verslagske. Zondag rond de middag met een uitgebreide FAT delegatie vertrokken naar Berendrecht om eens te testen hoe we uit de winter gekomen zijn. Ik was ingeschreven met Bart Cannondale dus moest ik uit m'n pijp komen om een evenwaardige teammaat te zijn. Tijdens de opwarming had ik al gezien dat er veel kleppers aan 't opwarmen waren op 't parcours. Bij de duo's zijn er ook altijd mountainbikers die een zeer snelle loper kennen waartegen ik het dan moet opnemen...
Na de start onmiddellijk het gas open, ik liep de eerste honderd meter in 't spoor van Paul Van Riel maar had al vlug door dat dit toch te snel was. Kadee en de Raket waren toen al verder weg. De 2de ronde kwam ik er terug door en kon ik enkele lopers nog oprapen. Rond de 20ste plaats bereikte ik de wissel alwaar Bart er als een speer vandoor ging. Na 1 ronde had hij al menig deelnemer ingehaald want hij reed rond als 6de duo, een ronde later vormde zich een groepje met 3 duo's (plaats 5,6 en 7 en enkele solo's). Na 3 ronde reed Bart als 7de duo op enkele meters van 5 en 6. Ik had al eens rondgekeken in de wissel naar m'n tegenstand voor de laatste loop en wist al dat ik nog uit m'n pijp ging moeten komen. Na een zeer sterke fietsbeurt, kon ik op een vijftig tal meter van plaats 6 vertrekken. Direct vol gas gegeven en beetje bij beetje naderde ik op nr 6. Na 1,5 ronde had ik onze Meetriacollega te pakken. Tot m'n verbazing zag ik de loper op nr 5 een tiental meter verder lopen. Hij was duidelijk ook al diep geweest want het lopen ging niet meer zo soepel. Op een kleine helling vlak voor de finish kon ik hem met een sprintje achterlaten en zo als 5de finishen! Waarschijnlijk heb ik met deze plaats m'n beste resultaat voor 2011 al gehaald met dank aan Bart. Knappe prestaties van alle Fatters trouwens, er is duidelijk al getraind deze winter.

Maarten zei

Zoals het Fatters betaamt ook van mijnentwegen een klein verslag. Oorspronkelijk was het de bedoeling om deze wedstrijd met onze Geert aan te vatten. Daar hij weer te kampen heeft met enkel problemen, moest ik een nieuwe partner zoeken. Als snel kwam de Piet op de proppen en zo gezegd zo gedaan. Met zijn tweeën gingen we er een lap op geven. Het was inderdaad een test om te zien hoe ver ik stond. Ook de Peter had er een zware week opzitten (zo kennen we hem). 3,2, 1 start en als een speer er vandoor. Het werd meteen duidelijk dat dit een snel deelnemersveld was. Enkele bekende achkamp koppen en dat vertelde me genoeg. Een groepje van 10 ging er meteen vandoor. Ik in achtervolging en de schade proberen te beperken. Op enkele meters van dit groepje gaf ik de fakkel door aan Peter. Ook hij gaf er meteen een lap op. De eerste ronde kwam hij er als 3de door met een ruime voorsprong op de 4de. Dat zat dik in de sjakosh (dacht ik). De volgende ronde kwam de vierde duobiker echter in zijn wieltje hangen en voelde ik de druk opkomen. Ik wist niet wie mijn loopconcurrent zou zijn, maar als dat één van die Shop2run mannen was, haddden we weinig kans op die podiumplaats. Na een magistrale wissel waarbij ik Peter in de kant ramde, kon de achtervolging starten. Al gauw wist ik dat ik het tactisch moest aanpakken. Mijn tegenstander had ik in het eerste loopgedeelte kunnen kloppen, dus mocht dit nu ook niet mislukken. Ik hing in zijn zog. De achtervolgers waren ver weg dus kon ik mijn plan doordacht uitvoeren. Hij hield het tempo strak, maar ik kon blijven aanklampen. Aan het eind zette ik een versnelling in en zo werd de podiumplaats een feit. Met dank aan de prachtige fietsprestatie van Peter.
Gelukkig heeft het 5de duo ook het gat kunnen laten :-)
Nogmaals Merci!

piet zei

Ja ze schoten daar een geweldige RAKET af, trok wa op een Amerikaanse SCUD!! Na raketje zenne eerste loop, toch maar vollebak gestart om zo weinig mogelijk man (fat) terug te laten komen, na 2 toeren zag ik de kopmannen nog op dezelfde plaats kruisen dus de snelheid zat goed, maar ondertussen was mijn achtervleugeltje (spanner) losgekomen bij slippertje tegen stronk! Waardoor ik een sleep gevoel kreeg en ook de daarbij dikke benen kreeg (kan ook aan mijn wekelijkse km gelegen hebben).
In ieder geval de laatste ronden ging het van kwaad naar erger, nog valpartij met gedobbelde (vrouw!)en ketting vooraan eraf! Toch nog redelijke plaats binnen gekomen en de RAKET het prachtig heeft af gemaakt !! Denk dat we het hoogst haalbare eruit hebben gehaald gezien de tegenstand niet mals was !!
In ieder geval voor herhaling vatbaar.

Duffy zei

de ketting van voor er af. heb je vanachter ook een ketting dan ? ;-)

strak gaste, heel strak !!