zondag, december 18, 2011

De Hel van Kasterlee

De Hel van Kasterlee (15-105-30) # VOORLOPIG
1. Tony Goossens - 7u42'10
2. Bart Van de Water - 8u00'21
3. Seppe Odeyn - 8u00'45
...
12. Steven Bogaerts - 8u38'20
21. Peter Vermeiren - 8u58'28
...
264. DNF/DNS

Amai, wat een prestatie voor beide heren! Ben er niet goed van! Goed gedaan mannen!

16 opmerkingen:

KaDee zei

Dit is idd een sterk nummer van beide heren. Vooral de Steven zijn tweede loopproef, amai mijn oren. Op slechts een paar minuten van een top10 plaats!! Dat de Peter geen vod is, wist ik al maar na zijn problemen met zijn verrekking, was ik persoonlijk toch een beetje bang dat de Hel voor hem dit jaar misschien te zwaar zou zijn. Maar niets is minder waar...hij heeft nog maar eens bewezen dat hij een rots in de banding is! Manne, écht mijn grootste respect!

Maarten zei

Amaai mijn oren ... Wat lees ik hier!!! Bangelijke prestatie gasten.


Chapeau en R-E-S-P-E-C-T

Anoniem zei

Vanmorgen niet tijdig naar een TT kunnen vertrekken, zodat ik half de voormiddag even snel (dat was toch de bedoeling) onze jongens in Kasterlee ging aanmoedigen. Toen ik aankwam hadden ze er al 15km run + 60km bike opzitten. Beiden zaten niet ver uit elkaars buurt en zaten nog redelijk fris, ze hadden de moed er nog goed inzitten. Toen ook Dieter Verschueren (65e) passeerde, besloten om met mijne MTB eens een toerke mee te doen: daar is mijn respect voor al de finishers pas echt gegroeid. Niettegenstaande het dit jaar "uitstekend" weer was, is 105km MTB op dit parcours een loodzware opgave! Na een 2e wandel-ploeterstrook van 200m (hier kwam echt niemand fietsend door) onze helden opgewacht. Van dat stilstaan kreeg ik ook door dat er best een snijdend windje stond wat best parten zou spelen in deze hel. Toen Peter voorbijkwam daar wat verkleund aangepikt, mannen wat een snelheid had die er na 100km nog op zitten, ik kon hem amper volgen en als tussendoortje ging ik in zijn wiel zelfs even op mijn bek :-).
Peter gaf aan het zwaar te krijgen bij zijn 30km, maar tijdsgebonden moest ik naar huis vertrekken. Toen besefte ik dat ik niet even snel was komen supporteren maar de laatste 3 uur met grote ogen naar ALLE deelnemers (m/v) heb gekeken.
Ik heb beseft dat een deelname aan de Hel van Kasterlee echt wel kan tellen op je palmares, als je dan nog een 12e of 21e plaats kan neerzetten op hét BK winterduatlon Long Distance ... dit ben je nen echte FAT BEIR !

Benny (indien het nog niet duidelijk was): met veel respect voor jullie prestatie Steve & Peter.

Anoniem zei

eindelijk den dag waar we een maand of 3 voor getraind hebben, uren gelopen, toertochten 2 of 3 keer doen, op eten en drinken gelet (enkel opt einde natuurlijk). Om 5 uur zat ik mij al vol te proppen, en om 6 uur mijne coach opgehaald (waarvoor dank, zo nen helen dag langs de kant staan om ieder uur eens een koekske aan te geven is nu ook nie zo plezant denk, maar voor mij wel van goudwaarde). Rond half zeven ter plaatse waar ook de peter toekwam. Zijn ambities waren niet zo hoog, nie meer kunnen lopen de laatste weken, en kwam voor uit te doen.
Serieus hectisch gedoe in de wisselruimte en wa moet ik aandoen, gaat da hier regenen, sneeuwen, zon ? Het weer viel al bij al goe mee, waar ik vooraf toch veel schrik voor had.
Na wa vuurwerk lost Ludo Dierckx het startschot voor de eerste 15 lopen. Perfect volgens planning loop ik de wissel binnen op een uur zonder een cartouch te hebben verschoten. De fiets op en eerst een paar km mooi technisch parcours, en dan kan het baggeren beginnen. Ik was de week voordien den toer nog is gaan rijden en toen konde nog tussen de plassen door, nu was daar geen sprake meer van dus nie nauw kijken en tot den trapas int water. Tot mijn verbazing kwam de peter naast mij rijden en zei me aan te pikken op de wegstukken. Pff, die trok daar een streep waar ik moeite mee had en eenmaal terug in den drek liet ik hem gaan en zocht ik mijn eigen tempo. Op tijd eten en drinken is natuurlijk van levensbelang op zo nen dag, maar toch niet evident me de kou en het lastige parcours. Dus iederen toer efkes gestopt bij de fleer om hier tijd voor te nemen. Ik denk dat er op mijn 5 toeren fietsen geen minuut verschil zitten, constant tempo kunnen aanhouden en misschien nog het belangrijkste, mijne rug die nie protesteert. Terug de wissel in voor het onderdeel waar de verschillen worden gemaakt. Nog wa gel in mijne mond gespoten en gaan me die banaan. Direct goei tempo erin (fietsen heel goed verteerd) en het nieuws gekregen dak als 19de zijn beginnen lopen. Wow, da geeft wel vleugels want dit was wel boven de verwachtingen. Eerste 10 km niemand int vizier gehad maar toen zagen we er 2, waaronder de peter. Die zei me als ik da tempo aanhield dat ik den ene na den andere zou oprapen want de verschillen waren niet meer zo groot. En inderdaad, iedere keer ik iemand zag ging ik erop en erover, zalig gevoel. Dit gevoel werd nog vergroot toen ik voorbij de sporthal liep waar ik aangemoedigd werd door de vele supporters. De beentjes begonnen wel zeer te doen, maar de laatste weken zo dikwijls het spreekwoord gehoord van die pain is ... dat ik hier wel door kon bijten. Mijn plaats op da moment was moeilijk in te schatten me gedubbelden, maar was wel zeker van top 15. Dan eindelijk da moment waar we den helen dag voor gezweet hebben, de sporthal indraaien en die rode loper op met dropkick murphys door de luidsprekers. Tja dit evenaart toch het orgasme denk (al heb je hiervoor iets minder tijd nodig).
Als iemand mij vooraf vroeg naar mijn ambities, zei ik altijd finishen, maar zelf dacht ik aan top 30, in mijn wildste dromen van top 20, maar 12de nooit aan gedacht. Ons moeder vroeg me achteraf waarom ik aan zoiets meedoe, eens over nagedacht en dan kom ik uit op 60% omdat ik het graag doe, 30% om over die rode mat te lopen en de laatse 10% is machogedrag denk.

Volgend jaar ? Zit met dubbel gevoel, twijfel dat ik dit kan verbeteren en misschien beter stoppen op hoogtepunt, maar ik heb echt nen helen dag genoten van het hele gebeuren. Dikke proficiat ook aan de peter die krom over de finish kwam, maar toch wel mooi belgisch kampioen is in zijn categorie.

Afgesloten in den trap me de buren en de coach en met zalig gevoel het bed in laat de feestjes nu maar komen.

Nogmaal bedankt supporters voor de aanmoedigingen, dit geeft echt die extra drive.

bougie

Tom VDBergh zei

Proficiat gasten.
Sterke prestatie!!!!

Kavee zei

Proficiat mannen!! Ik denk dat als onze Peter had kunnen blijven lopen zoals hij bezig was voor zijn kuitblessure , hij top 10 haald en zet den Bougie op nen 29" en die doe mee voor het podium!! Deze prestatie's zijn mss wel zwaarder dan nen ironman , en daarom "respect". Ik ga me volgend jaar opnieuw inschrijven en mss dan 3de keer goei keer en kan ik ook eens starten?!
Grtz Kavee

Anoniem zei

Proficiat Steven en Peter met jullie prachtprestatie !!
Omslagpunter en duathlonner Luc Vr.

Robke zei

Amaï, bangelijke uitslag!!! Da zijn geen vodden, maanden training afsluiten met zo 'n resultaat.
Proficiat en RESPECT heren.

Grtz,
da Muis

Anoniem zei

Na enkele weken van wel en niet deelnemen dan toch nog vlug nen begeleider gezocht voor de laatste loopproef. De goesting won van het gezond verstand. Zondag om 5u uit mijne tram. Eerst nog een half brood met hesp gegeten en ik kon niet meer wachten op de start. Lang geleden dat ik er nog eens zoveel zin in had. In Kasterlee nog mijne nummer gaan halen en nog wa overlegd met de Steven en de Fleer. Dan om 8u start en maar beginnen lopen op het gevoel want ik was wel hèèl bang om te hervallen in mijn kuitblessure. Da ging supergemakkelijk en na een snelle wissel begon ik als 43-ste te fietsen. Hier had ik echt wel zin in. Omdat ik niet zeker was dat de laatste loopproef goed ging aflopen besloot ik om mij niet te sparen tijdens het fietsen. Vrij snel hing ik bij de Steven maar na nen ploeterstrook was ik hem ineens kwijt. Jongens wat kon je je daar uitleven. Superzwaar parcour dat met den toer zwaarder werd. Zalig. Ik hoorde van de spaeker dat ik al goed was opgeschoven en toen den Benny eventjes mee over reed tijdens de laatste toer wist ik dat het gewoon goed zat. Trouwes nog bedankt voor de randannimatie de laatste km Benny. De bevoorrading werd uitstekend verzorgd door de Fleer die elke toer men eten klaar had en een stand van zaken gaf. Nog hèèl hard bedankt hiervoor. Toen ik de wissel binnen kwam zat ik al in 15-de positie maar de beentjes hadden al wel veel geleden. De Stefan heeft me nog vlug helpen schoenen wisselen en een paar gellekes in mijne zak gestoken en ben ik na weer een snelle wissen beginnen lopen. De eerste km gingen nog vrij goed en kon ik een aanvaardbaar tempo aanhouden. Na een 8km kwam mijne loopbegeleider, den Ben, mij assisteren. Just op tijd want mijn eten was op. Ondertussen waren er al een stuk of 3 overgekomen en de vierde die er overkwam(de Steven) ging zo ongelooflijk soepel en vlot dat ik er jaloers op was want bij mij begon het nu wel echt overal zeer te doen. Na de eerste toer ging het van kwaad naar erger en de laatste 5km dachten de supporters dat den Ben met nen gehandicapte aan het wandelen was. Nog nooit in mijn leven zo diep geweest. Toen ik de rode loper opkwam in de sporthal moesten ze mij nog eventjes omhoogduwen want ik dreigde achteruit terug buiten te bollen. Dan in nen hoek van 90°met mijne neus over den tapiplein over de meet. Keikapot als 21ste overall. Tijden het douchen kwam de Stefan mij zeggen dat ik waarschijnlijk mee op het podium moest. Eens gaan horen bij de jury en daar bleek ik eerste Belgische veteraan te zijn met een geldige licentie. Dus Belgisch kampioen winterduatlon bij de masters. Dat is nen titel die ze mij mijn hele leven niet meer afpakken. Nog nen dikke merci aan den Ben om mij te willen assisteren tijdens de laatste loopproef en de Stefan voor de support tijdens de wedstrijd. Ook nen dikke proficiat aan de Steven.Nu moet ik stoppen want mijn twee typvingers dreigen in kramp te gaan. Hartelijk dank nog aan alle supporters en ik doe volgend jaar zeker weer mee!!

Anoniem zei

Sterke prestatie van deze 2 atleten. Veel respect gasten. Ik heb genoten van men dagje Kasterlee (en avondje Brecht) en dit dankzij jullie.
Van een nognagenietende Fleer

Fast Action Team zei

Jawadde mannen! De Hel nog maar finishen is al een prestatie op zich, neem daar dan nog eens bij dat jullie daar een topprestatie wegzetten! Knap!


Bart
mountainbiker
cyclocrosser

Anoniem zei

http://www.rtv.be/artikels/sport/match-van-de-maandag/2011121910582018_match-van-de-maandag-hel-van-kasterlee-2011

Robke zei

Peter,

een tricolore truitje zonder fjeesje? of wa?

Anoniem zei

besteld maar een belgisch bandje voor aan de Peter zijne nieuwe tenue !

Anoniem zei

Zo rap ik terug kan dansen is het feest!!!!!

Peter
Kreupele Belgisch kampioen LD winterduatlon en ijsbeer

Piet zei

Sterk veteranen ploegske hebben wij !! Proficiat PETER