zondag, juli 29, 2012

Nisraman

Nisraman (1000-42-16mtb-10)
1. Wouter Vander Mast - 3u20'42
2. Rob Barel - 3u35'48
3. Wout Moreel - 3u35'56
...
10. Kris Vermeiren - 3u58'11
67. Filip Vermeiren - 4u34'26
...
130. Sofie Vandendriessche - dnf

Knappe prestaties! Ben vooral benieuwd naar de overgang van race naar mtb!

5 opmerkingen:

Kavee zei

Zoals verwacht was dit en loodzware wedstrijd!
Onze Filip was te vrijdag al vertrokken met de rest van onze familie's en ik kon ze zaterdag vergezellen. Zaterdag na het afhalen van onze nr nog 1ronde op het koersfietsparcour gedaan en we wisten al hoe laat het was. We moesten 2 ronden afleggen van 21km met daarin 2 hellingen. De eerste helling was direct na het zwemmen al en was en goed lopende helling. Zo een waar je gemakkelijk tegen 17km/u op kan rijden maar dat in wedstrijd tegen 23km/u moet doen om geen tijd of plaatsen te verliezen. De volgende helling kwam na 15km en was echt een muur! Van bij het begin direct 22% en dat bijna de ganse klim van 1.8 km! Er zaten gelukkig twee minder steile stukken in waar je heel even kon bekomen(10sec).
Zondag morgen om 8 u dook ik dan net achter onze Filip in de barrage voor 1000m zwemmen. Ik denk ongeveer als 20 ste uit het water en direct de fiets op voor de eerste helling. Het fietsen met de koersfiets ging goed en kwam als 12 de binnen om te wisselen met de mbt. Het parcours was echt schitterend! Alles zat erin, zeer steile hellingen, technische afdalingen, rivercrossing, hier kon de goede mbt er echt zeer veel tijd winnen. Als bij wonder maar 1keer gevallen en men plaats kunnen behouden. Toen ik dan de laatste keer ging wisselen voor de loopschoenen drongen men beste supporters erop aan om toch nog voor die top 10 plaats te gaan! Zonder te weten waaraan ik me moest verwachten de achtervolging ingezet op de twee voor mij die ik niet zag lopen. Hilde riep me nog toe dat het maar max 2 min was. Maar van echt lopen was er op dit parcours niet echt sprake, het was stukken lopen afwisselen met klimmen op rotspartijen, weer rivercrossing, zeer steile gladde afdalingen en beklimmingen ook moest je goed kijken of je geen bewegwijzering miste anders kon je ook nog eens terug. 10 km gelopen op juist 1u01' zegt genoeg! Totaal leeg maar zeer voldaan terug de bewoonde wereld in gelopen en jawel als 10 de finisch bereikt!
Dit was weer en echte mooie ervaring die ik niet snel zal vergeten.
Nog nen dikke merci aan men trouwste supporters en der zullen nog wel mooie foto's volgen.
Gr. Kavee

fili zei

zoals reeds gezegd lood,en loodzware wedstrijd maar wel in een prachtige omgeving. het zwemmen en het eerste fietsgedeelte(op nen deftige weg) gingen eens een keer goed en volgens onze supporters rond de 35é plaats binnen in de wissel om het MTB'en te starten.da was ni echt naar mijnen tand, na 500m dacht ik er een patat op te geven en nog 500m verder direct mijn plannen terug opgeborgen en mij voorgenomen om niet te verongelukken!!
dit was voor mij nooit gezien!!
ge weet allemaal dat ik technisch nog niet in orde ben op de MTB en dat liet zich merken in de eerste km's,langs alle kanten kwamen ze voorbij en da was ni zo goe voor de moraal. al bij al denk een plaats of 40 verloren en toen dacht ik, daar moeten er bij het lopen nog minstens den helft terug aan geloven,maar ook dat was voor mij nooit gezien. zoals onze Kris het al beschreef was da ploeteren en kruipen en klimmen en toch ook nog een beetje lopen!! na 4u35 stikkapot maar voldaan deze speciale wedstrijd volbracht op de 67é plaats, daar was ik best tevreden mee!!
grtz Fili

piet zei

En da allemaal één week na nen halve !! amai men botte !!
Knap van de gebroeders vermeiren

Anoniem zei

Ik ben benieuwd naar jullie foto's. Op sport-events.be staan er al een reeks en kan je zien dat er op die bewuste steile helling mannen te voet stonden.
Dirk

Tom VDB zei

Zondagmorgend 0300h infiltratie gestart over het water richting barrage de Nisramont, want er was gijzeling waar we even moesten ingrijpen. 0600h begonnen met zware actie voor ontzetten van blanke pater aan start triathlon. Over de rode zwemloper snel weg voor extractie.
Gelukkig was dit een oefening.
Hopelijk was er niemand van het FAT aan het rusten op de parking want die zal wel zeer brutaal gewekt zijn. Sorry hiervoor en hopelijk niet plat gereden door de achter gelaten hulzen.
Heb de beelden en parcour gezien en kan enkel zeggen dat het een wedstrijdvoor beesten was.
knap gedaan gasten