zondag, september 02, 2012

MTB Merksplas #atbcross

MTB Merksplas #atbcross
A-klasse
1. Guido Verhaegen
2. Kris Driessens
3. Mario Wouters
...
15. Kris Van Tolhuyzen - dnf

B-klasse
1. Senne Van Hoof
2. Joeri De Coninck
3. Ludo Van Steenbergen
...
16. Benny Carvers
...
23. Maikel Peeters

5 opmerkingen:

KaDee zei

Mooi weer dus toch maar besloten ff de fiets op te springen richting Merksplas. Niettegenstaande de uitslag van de B-reeks het niet laat vermoeden, vond ik het toch een écht Benny-omloopje. Veel bochten en bijna alles singletrack. Dus de start zou weder belangrijk worden. Na eerst Beeny een uur te zien zweten was het mij beurt. Wederom achteraan in de stratbox maar gelukkig waren we maar met 15 A-rijders. Na een tweetal bochten zat ik ongeveer halfweg het pak en kon de vier leider op honderdmeter voor me zien uitrijden. Omdat het in ons groep niet snel genoeg ging om de kloof met de leiders te dichten besloot ik alleen een poging te doen. Ik rond 3 (van de 8) vond ik na een paar cartouches verschoten te hebben, aansluiting bij de toen 2 overgebleven leiders. Ik heb constant aan puffen geweest ik hun wiel. Ze reden vlot door het bochtige parcours en ik hing af en toe aan de rekker. Ik de laatste 500m met toch naar een tweede plaats weten te wringen. Omdat de aankomst op de weg zeer kort en smal was, zou het zeer moeilijk worden te winnen vanuit tweede positie maar ik deed toch een poging. Mede doordat ik mijn vering nog had opstaan kwam ik aan de meet een halve meter te kort. Mijn spurt leek wel er wel eentje van een nieuweling. Jammer want dit is een gemiste kans op winst. Niet dat ik hiermee wil zeggen dat ik de beste was, maar het had toch mooi geweest. Nog ff een colake met den Benny (merci makker!) aan de toog en voldaan met de bloemen in de rugzak naar Loenhout. De wrange nasmaak van mijn tijdrit in Viersel is nu weggespoeld en ben des te meer overtuigd dat MTBen en wegfietsen geschiedt met compleet verschillende spieren! tot aan de corsotoog.

Anoniem zei

Zonde dat ik er niet bij was op mijn thuisparcours, maar dat was na een feestje op zaterdag niet mogelijk. Een crosske meepikken had ongetwijfeld plezanter geweest dan een hele zondag suffen op de zetel.
Weeral chique prestaties daar. Wel eigenaardig dat er zo weinig volk naar Merksplas komt.
In Retie ben ik normaal gezien weer present.
gr Dirk

Koenvd zei

Wederom knap van Kris. Misschien moet ge mtb-banden op uwe koersfiets liggen.
Mijn excuus is hetzelfde als da van den Dirk.

Ik hoop er ook in Retie terug bij te zijn.

groeten
Koen

KaDee zei

@Dirk: Merksplas biedt iets te weinig de mogelijkheid tot inhalen. Smalle en lange singletracks zijn leuk maar je kan je kas ook opvreten achter ne tragere deelnemer. En dit is zeker het geval bij grotere reeksen. Misschien is Merksplas voor de meeste de wedstrijd net iets te ver uit hun buurt. Maar ik vond het best eens plezant en had graag met jou de strijd aangegaan op jouw thuisparcours!

@Koen: ...of er moeten meer bomen gepland worden op de weg.

Als ik volgende week tijdens een testloopje geen hinder meer ondervind van mijn achillespees, ga ik 23/9 een off-road triatlonneke meepakken, anders ben ik waarschijnlijk ook present in Retie.

Anoniem zei

Merksplas is zeker een parkoerke zoals ik het graag heb, 't staat echter in schril contrast met wat ik waard ben. Maar omdat Retie voor mij niet op den agenda staat toch maar afgezakt richting Merksplas.
Zoals Kris aangeeft was de start cruciaal, van de achterste rij op 2 bochten naar de 7e geschoven was weer super, maar als ze d'er op de korte rechte stukken vlotjes voorbij komen wil dat zeggen dat ge in de verkeerde klasse zit. Al valt mezelf enkel te verwijten dat de laatste tijd van trainen weer niet veel in huis komt. Zonder training geen resultaat, maar da's niks nieuws zeker.
Al bij al goe geamuseerd op een top parkoer (ik snap ook niet waarom anderen dat niet graag doen ?) en nadien bij de A-klasse een knappe gecontroleerde wedstrijd zien rijden door onze Kadee. Dat er een goeie uitslag aankwam kon ik al afleiden uit zijn commentaar net voor de wedstrijd.

Benny