woensdag, september 05, 2012

Zwintriatlon

Zwintriatlon
1. Frederik Van Lierde - 1u49'43
2. Pieter Heemeryck - 1u50'52
3. Marten Van Riel - 1u52'41
...
88. Koen Van Velthoven - 2u17'21
...
819. Henk Warnier - dnf

4 opmerkingen:

Tom VDB zei

Kleine jongens worden groot!!
De kleine Van Riel (de marten)
2e zwemtijd en 2e fietstijd tussen alle toppers! (Luc Van Lierde zal raar gekeken hebben) Straffe gast! Waar gaat dat eindigen??
De Koen ook zeer goed. Heb zondag ondervonden dat hij heel hard gaat met alles! Op een jaar tijd zo progressie maken kan enkel door zwaar te trainen of te passeren bij Doc Fuentes.
Of is dat de grond van Loenhout?

Koen VV zei

De Marten is inderdaad Belgische top; als 2de kwam hij uit het water (na minder dan 13min zwemmen!) en in de wissel moest Axel Zeebroek er ook aan geloven (dat zal aan m'n aanmoedigingen gelegen hebben denk). Frederik Van Lierde knalde de kopgroep tijdens het fietsen aan flarden maar de Marten was de enige die kon volgen. Bij het lopen kwam Pieter Hemerijck nog terug dus knappe derde plaats voor het Loenhouts geweld.
Ikzelf startte in wave 8 samen met T-fatter Jan De Henau. Bedoeling was om onder de 18 minuten uit het water te zijn. Mijn start was goed want na 100 m zwom ik mee aan de leiding met de Jan net achter mij. Ik besloot om even rechts te zwemmen om bij de leiders aan te pikken; aan het keerpunt (500m) haalden we de trage zwemmers van wave 7 in. Het 2de gedeelte was slalommen tussen tragere zwemmers met enkele slagen erbij. Na 17' 35" uit het water, 30 sec sneller dan vorig jaar. In de wissel liep ik in de verkeerde rij zodat ik even onder de ijzeren bar moest om bij m'n fiets te geraken. Net na Jan uit de wissel; hij trok meteen hard door en ik zag hem stelselmatig wegrijden (of zeg maar vliegen). Mijn eigen tempo was ook niet slecht want er kwamen er slechts 2 voorbij na een km of 30. Als 6de van m'n wave dook ik in de laatste wissel. In het begin van het lopen zocht ik even naar m'n lopersbenen (moest ik die hebben) maar na een km kwam ik in m'n ritme. Door de tragere lopers van vorige waves kan je veel volk inhalen maar is het moeilijk om je tempo in te schatten. De bedoeling was om rond de 40 min te lopen maar zal eerder 41-42 minuten zijn. Eindtijd 2 17' 20" ondanks de toch stevige wind en 10 plaatsen dichter weer dan vorig jaar ;)
Het triatlon seizoen zit erop voor mij; dit jaar ging zeer goed en in elk onderdeel ben ik verbeterd tov vorig jaar. Dit geeft moed voor volgend seizoen; als ik nog wat sneller zwem, fiets en loop kan ik m'n overbuur misschien echt het vuur aan de schenen leggen ;)
Tot van 't weekend aan één of andere toog in het loenhoutse!

Anoniem zei

Knap gedaan Koen!

Pieter

Anoniem zei

Je hebt een knap seizoen gedraaid Koen: veel wedstrijden, goede resultaten.
Nu weer de shoes aan?
Dirk