zondag, maart 17, 2013

10 mijl Wommelgem

10 mijl Wommelgem
1. Jamal Boussattati - 54min15
2. Roel Wouters - 56min13
3. Johan Van Schoor - 57min08
...
21. Jan Van Looveren - 1u03'30
...
199. Katja Van der Vorst - 2u22'00

2 opmerkingen:

Jan VL zei

Jongens, jongens wat een dag!
’s Middags om vijf voor half één vertrokken naar Wommelgem, iets later dan gepland. ’t Was wind op kop, nog fout gereden in Schoten, gelukkig had ik het fort van Wommelgem direct gevonden. Om kwart voor 2 ingeschreven, schoenen wisselen, banaantje eten, sanitaire stop en al lopend naar de start. Nog net een paar minuutjes over. Oef, zover was ik dus al geraakt!
De start van de 10 mijl bevond zich enkele honderden meters voor de start van de 4km en 8 km. We dienden wel op exact hetzelfde tijdstip te starten. Onze ‘startleider’ gaf nog enkele tips. Ik hoorde door zijn walkie talkie de ‘startleider van de 4km en de 8km’ reeds aftellen: “3, 2, 1” en aansluitend blies onze startleider op zijn fluitje. Aangezien hij niet van te voren had afgeteld bleef iedereen staan… behalve ik! Ik was al 10 – 15 m voorbij de startlijn voor de rest zich in gang zette. Mijn pret kon niet op. Na enkele tientallen meters werd ik natuurlijk bijgebeend, maar ik kan toch zeggen dat ik op kop heb gelopen tijdens een 10-mijl wedstrijd :-)!
In het begin ben ik in het derde groepje blijven steken, maar halfweg ronde 1 voelde ik dat dit tempo toch te hoog laag. Ik kreeg steken in mijn buik en schouder. Ronde 2 en ronde 3 dus iets langzamer gelopen. Halfweg ronde 3 stak Eva Kennis me voorbij, wat een looptalent. Zij zou tweede bij de vrouwen worden, eerste dame senior! Chapeau! Tegen het einde van ronde 3 waren de steken onder controle, zodat ik ronde 4 terug een tikkeltje harder kon gaan. De laatste 50m nog een sprintje aangetrokken om net 1 plaatsje hoger in de uitslag te kunnen staan. 1h 3min 30 sec. Hééél content, zeker gezien de omstandigheden.
Gelukkig was de wind gedraaid en had ik wind af naar huis. En ’s avonds volgde het allermooiste moment van heel den dag: op babybezoek bij Julie Van Velthoven! Koen en Tinne, nog nen dikke proficiat met jullie kleine meid!

Koen VV zei

Knappe tijd Jan; perfect op schema om te knallen op de 10miles in Antwerpen. Bij goed weer komen wij drie zeker supporteren!!