zondag, september 01, 2013

ATBcross Merksplas #13

ATBcross Merksplas #13


Teamwedstijd
1. Peerkes bike team
2. Be Fast Cycling team
3. Ring MTB team A
... 
7. Fast Action Team (Peter W, Steven K, Dirk VD en Kris D)
...
26. AG Landrover

 C-D Klasse
1. Jasper Van Nimmen
2. Peeters Karel
3. Zwinnen Patrick
...
12. Stijn Bogaerts
...
38. Helsen Kurt

A-B Klasse
1. Bart Lodewijckx
2. Filip Meulders
3. Niels Verachten
...
15. Koen Van Dijck
17. Maarten Joris

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een teamwedstrijd in Merksplas, daar moesten wij als FAT aan de start staan! Merci aan de teammaats om mijn enthousiasme te delen.

Teams bestonden uit 3 tot 5 rijders en evt 1 dame.
De wedstrijd bestond uit een tijdrit (over 1 ronde waarbij de 3e rijder afgeklokt werd) en een reeks van 7 ronden (waarbij de 3 beste uitslagen telden). Beide klassementen werden dan samengeteld. Het puntensysteem was vooraf niet te doorgronden, maar zat toch goed in mekaar.

Soit, wat hebben we ervan gemaakt?

In onze tijdrit vertrok Kris op kop, gevolgd door Peter, mezelf, Steve en Stijn. Ik kon tot halfweg die 2 kanonnen nog volgen maar moest toen een gaatje laten dat almaar groter werd. Vooraf had ik iedereen en vooral mezelf wijsgemaakt dat ook wij 1 rondje hard kunnen rijden. Spijtig genoeg kon ikzelf die volle 9 minuten niet volmaken.

Daarna was er een reeks voor C/D rijders die niet deelnamen aan de teamcross. Daarin reed Stijn naar een 12e plaats nadat zijn ketting halverwege eraf gelopen was. Een plaats tussen 6-10 had er anders wel ingezeten.

De reeks (bestaande uit A/B-rijders en wildcards a la Gerben De Knegt) vertrok in 4 blokken. Per blok mocht elk team 1 rijder laten starten. Ikzelf vertrok in blok 1 (om zoveel mogelijk aan te klampen), Peter in blok 2 (om rap vooraan te zitten), Kris (om zoveel mogelijk plaatsen te winnen en Steve (om over de 7 ronden zo veel mogelijk op te schuiven).
Ikzelf heb geprobeerd om zoveel mogelijk in de wielen te kruipen op de rechte stukken. Maar dat viel niet mee, want de vele A's die erover kwamen, reden een tand te rap.
Kris had ongetwijfeld ergens tussen plaats 5-8 uitgekomen indien hij verder vooraan kon starten. Over die tactische beslissingen kunnen we nog wel eens een boom opzetten.
Peter zat al na 2 ronden niet ver meer achter mij, maar kende pech met een losgekomen pedaal en werd helemaal teruggeslagen.
Steve maakte verschillende plaatsen goed, maar moest er, owv een schuiver in de laatste ronde, weer afgeven.
Met onze 3 uitslagen opgeteld behaalden we een 7e plaats, wat volgens mij het hoogst haalbare was. Ik vond het niveau in ieder geval heel hoog.

Omdat het intussen dik namiddag was, konden we de wedstrijd van Koen en Maarten bij de gemengde A/B reeks niet meer meemaken. Zij zullen hun benen wel gevoeld hebben na de clash der Doelgetters op zaterdag.

volgende week in Hechtel ben ik er niet bij, en ook de week erop in Lichtaart (opgelet, verzet naar zondag namiddag!) kan ik niet
Dirk

Maarten zei

Amaai mijne frak ... wat was dat!
Inderdaad de benen deden pijn en na 2 ronden was het vet al van de soep. Op het einde de genietknop opgezet en zo mijn rondes afgehaspeld. Veel wedstrijd was het dan al niet meer. Gelukkig had de organisatie een CDke van Johnny Cash opstaan. Dit maakte het iets aangenamer. Ik heb nog eens afgezien. 's Avonds helemaal benen die leeg waren en koude rillingen op de rug. Geen gezond signaal. Maandag viel het redelijk mee. Chance!!!
Conclusie: MTB is een vak apart en ik ga er nog hard voor moeten studeren :-)