zondag, september 15, 2013

Den halven van Damme

Den halven van Damme (2-94-19)
1. Michael Van Cleven - 3u53'01
2. Stenn Goetstouwers - 3u59'37
3. Wouter Monchy - 3u59'48
...
85. Koen Van Velthoven - 4u45'10
...
339. Karel Dendooven - dnf

2 opmerkingen:

Koen VV zei

Het sportieve hoofddoel voor 2013 was den halve van Damme. Na 2 tegenvallers op de halve afstand de voorbije jaren, waar ik tijdens het lopen steeds fameus afzag zou het in 2013 anders moeten verlopen. Sinds juli enkel nog lange duurlopen gedaan en vooral eenzame fietstochten met de tijdritfiets. Het hoofddoel was om binnen de 5 uur te finishen. Na de slechte loopproef op de zwintriatlon was ik er niet helemaal gerust in maar een goede fiets / looptraining de ochtend voor de corso en nog een stevige looptraining 5 dagen voor de start gaf me toch weer wat vertrouwen.

Om kwart voor elf mocht ik in de laatste van 4 waves het frisse (16°C) water in. Tijdens het zwemmen zag ik de snelle van onze wave direct wegzwemmen maar ik liet me niet vangen van aan te proberen pikken, de dag zou nog lang worden. Zoals meestal zwom ik vooraan in de 2de groep. Na 35' 05" uit het water, perfect op schema en zonder mezelf geforceerd te hebben. De wissel verliep niet zo vlot oa fietsbril vergeten waardoor ik even terug moest, maar druk maakte ik me nog niet. Vlug een sandwich in m'n mond en de fiets op.
Het fietsparcours bestond uit 4 ronde. De 1ste 2 ronde kon ik gemakkelijk m'n tempo van 35 gem aanhouden, ik moest me niks forceren en kon er echt van genieten. Na 2 ronde kwam de wind stevig opzetten waardoor het toch zwaarder werd. Ik kon m'n tempo nog aanhouden maar de hartslag lag een tiental slagen hoger maar ik begon al enkele deelnemers terug in te halen die me de 1ste ronde waren voorbijgevlogen dus dat gaf me vertrouwen. Ik bereikte nog redelijk fris de wissel maar doordat het 94,8 km was, stond ik achter op m'n schema.

Koen VV zei

Toen ik uit de wissel liep was er al 3 u 24 gepasseerd. Ik had dus nog 1 uur 35 voor de afsluitende 19 km, zonder de man met de hamer zou dit moeten lukken. Als bij wonder kon ik direct een goed tempo lopen. Ik haalde deelnemer na deelnemer in en werd zelf niet bijgehaald ;) altijd leuk. De 1ste ronde kwam ik door na iets meer dan 40 minuten maar bij de helling in Damme voelde ik krampen opkomen. Ik liet het tempo een beetje zakken en de krampen kwamen gelukkig niet door. In de 2de loopronde kreeg ik het gezelschap van een goede loper die aan z'n 1ste ronde bezig was. zijn tempo kon ik 4 km volgen maar toen moest ik hem lossen. Hij liep niet echt weg en de laatste 2 km kon ik hem terug remonteren. Hierdoor liep ik de 2de ronde even snel als de eerste. Eindtijd 4 45 10 en super content want vlot binnen de 5 uur!

Ik was echt content van niet helemaal dood te hebben gezeten maar zelfs nog kon versnellen op het einde. Nog een woordje van dank aan m'n begeleiders voor het aanreiken van eten en drinken, pa, Tinne, Hans en Dominique en ook aan ons ma voor te babysitten op ons Julie. Ook merci aan de collega fatters voor de aanmoedigingsmails en sms'sen. Mijn triatlonseizoen zit erop, nog veel succes gewenst aan de fatters die nog een of andere triatlon (in Hawai ofzo ,;) gaan afwerken.