zondag, mei 17, 2015

Belgian Mountainbike Challenge

BeMC 

Pl. - Naam - Stage1 (67km) - Stage2 (95km) - Stage3 (100km) - Official (262km)
1. Jan De Henau - 3u25 - 4u23 - 4u52 - 12u42'04
2. Michael Osier - 3u21 - 4u23 - 4u56 - 12u42'11
3. Jimmy Broeckx - 3u22 - 4u27 - 4u57 - 12u48'11
...
38. Tim Vissers - 3u40 - 4u59 - 5u57 - 14u37'05
39. Kris Driessens - 3u42 - 5u19 - 5u36 - 14u38'55
168. Stef Aernouts - 5u24 - 6u15 - 7u03 - 18u43'27
...
311. Joris Clerckx - dsq/dnf

2 opmerkingen:

KaDee zei

Een half jaar geleden me door Kris Herremans toch laten overhalen om naast de andere Belgische MTB meerdaagse (LCMT en HOT) ook samen de zwaarste (BeMC) te ondernemen. De voorbereiding was verre van ideaal (weinig VTT, geen ATB- of duatlonwedstrijden) door een pruttelende patellapees maar volgens kniespecialist kon ik niets écht naar de kl*te helpen, dus toch naar La Roche afgereisd met de gedachte: we zullen wel zien wat het wordt.
De eerste rit vrij rustig gestart (voor zoverre dat mogelijk is in de Ardennen) en zag oa Tim V naar voor opschuiven. Gaande weg toch al iets meer gas gegeven en aangepikt bij een paar bekenden (Hannes De Bock en Wim Vervoort). De tweede passage na 60 km over De Muur van Borzée ging al wat moeizamer maar ik moest toch nog niet afstappen. Na de aankomst voelde ik dat ik de beentjes toch al wat had geforceerd maar van een zere knie was nog geen sprake. De zere benen waren snel vergeten achter een Trappistje (en ijs op de knie) op het zonnige terras. Zalig! Stef A bolde enige tijd ook over de meet nadat hij verschillende platte banden had moeten fiksen.

KaDee zei

Dag 2, een langere rit maar met evenveel hoogtemeters als gisteren. In het zog van Hannes sneed ik de eerste off-road helling aan tot ik mijn ketting kapot trapte. Ik had het nodig materiaal en gereedschap bij, maar het ging niet echt vlot. Nadat heel de meute mij was gepasseerd, kon de inhaalrace beginnen. Toch niet te zot gedaan en vooral in de afdaling plaatsen goedgemaakt. Halfweg kwam ik bij het Bioracer duo Kris H en Jelle L (peppi en kokki). Een twintigtal kilometer met die mannen rondgereden en daarna toch nog even gas gegeven richting aankomst. Het deed zeer maar het ging nog behoorlijk goed. Jammer van de materiaalpech (+/- 15 min) maar dat hoort er nu eenmaal bij, zeker? Bioracer Jan De Henau werd vandaag trouwens knap tweede (na een nipte spurt) in onze FUN B klasse. Gisteren had hij tijd verloren door een lekke band anders had hij de leiderstrui al om de schouders gehad. De overwinning bij de elite ging net als gisteren naar de Deen Nissen (ruim een uur voor mij binnen!!) Tommmeke Meeusen bolde ook vandaag rond plaats 7 over de meet. FATter Tim V had vandaag al serieus gevlamd en kwam naar verluid niet zo fris aan. Stef A had vandaag geen pech en haspelde zijn trainingskilometers (voor MTB in Polen) rustig af.
De Koninginnenrit...100km en 3000hm... pff, wat gaat dat geven?? De benen uiteraard al niet meer fris en de knie begon ook tegen te wringen. Start, weerom via Col d'Haussire, matig aangepakt en na een tiental kilometer kwam ik bij Bioracers Hannes, Jelle en Kris. De Kris H was in goede doen blijkbaar want hij nam ons op sleeptouw. Jelle moest als eerste de rol lossen en na het wereldbekerparcours in Houffalize waren we ook Hannes kwijt (stukken bleek achteraf). Samen met Kris genesteld in een groepje met een goed strak tempo. We staken Tim V voorbij die blijkbaar door zijn beste krachten heen zat. Na 75km hadden we een paar steile klimmen, een technische passage langs en door de de Ourthe. Hier reed ik van het groepje weg en het was vanaf dan aan mezelf om het tempo erin te houden. Een fysiek en mentaal lastig einde met nog enkele venijnige klimmen waar ik en vooral mijn knie niet mee kon lachen...maar ik finishte (na +/- 1u20' van de eersten) als 116de (net al dag 1 als 33ste recreant). Tim bolde een 20tal minuten na mij binnen en hielt net genoeg over om mij in de einduitslag achter te houden. Stef A forceerde vandaag ook weer niet en kwam ook zonder kleerscheuren aan. Bioracer Jan dH had ondertussen met een knap staaltje hardrijden zijn achterstand omgebogen naar een 6 s voorsprong en mocht dus op het hoogste schavotje. Puik werk, mijn gedacht! Ook Bioracer Bart VL eindige knap 16de overall. Nieuwbakken Bioracer Tom H gaf niet op en finishte rond plaats 100. Andere reisgezellen Hannes, Christof S, Wim V, Joris C hadden pech en zagen een mooi eindklassement alsnog in rook opgaan. Na even op een terras de koers geëvalueerd onder het genot van een frisse pint en een pizza en het fijne weekend was een feit! Voor herhaling vatbaar... misschien maar dan graag toch met iets meer training en zonder mankement. Nu eerste ff rusten en zien dat alles hersteld. Salut en tot ergens onderweg of langs de kant. Kris