zondag, juli 03, 2016

Xterra Frankrijk

Xterra Frankrijk
1. Ruben Ruzafa Cueto - 3u07'01
2. Yeray Luxem - 3u12'50
3. Bradley Weiss - 3u13'57
...
137. Kris Driessens - 4u02'22
396. Dirk Van Dyck - 4u42'45
...
872. Hannes Wolpert - dnf

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toen ik vorig jaar kennis maakte met Xterra France, was ik meteen verkocht. Alhoewel ik toen met veeeel te weinig zwem- en looptraining aan de start verscheen, kon ik toch enorm van de wedstrijd genieten, vooral dankzij het schitterende mtb-parcours.

Dit jaar wilde ik het op elk vlak een beetje beter doen. Ah ja, sinds januari hebben we een zwembad bijna in den hof (en ben daar wekelijks geweest), heb de voorbije winter toch meer op de mtb gezeten en heb wekelijks mijn rondjes gelopen.

Tijdens het zwemmen had ik best wel een goed gevoel en hoopte dus op een goede positie: 549 tov 419 vorig jaar. Ann riep me nog toe dat Kris al weg was. Die ambitie (een ploegmaat tegenkomen in de wedstrijd) kon ik dus ook opbergen.

Het mtb ging naar mijn gevoel ook goed. Het was weliswaar meestal in de kleinste vitesse, maar ik probeerde zo lang mogelijk te blijven rijden. Toen ergens in de 1e ronde een supporterende Rainman me als quatre cent quatre-vingt douze telde, wist ik al dat een betere uitslag dan vorig jaar, moeilijk zou worden. Vooral omdat ik moest vaststellen dat er rondom mij wel meer m/v waren die de steile hellingen opklauterden en vaak ook sneller. In den bergaf kon ik wel tijd goedmaken. Na 2 ronden had ik nog wel iets over om aan de gebruikelijke calvarietocht (=lopen) te beginnen: 328e fietstijd tov 226 vorig jaar.

De 1e loopronde was een marteling. Ik had ontzettend veel last in mijn onderrug en moest daardoor veel wandelen. Dat wandelen op zich is voor mij niet zo abnormaal als het bergop gaat, maar deze keer was het niet omdat ik choco zat. Na een plaspauze (die zich al een paar uren opdrong) verdween de pijn en kon ik weer verder. De 2e ronde ging nog niet zo slecht. Looptijd: 598 tov 529 vorig jaar.

DUS, naar mijn gevoel ging alles beter dan vorig jaar, alleen in den uitslag was alles minder: 396 tov 301.

Soit, ik heb er opnieuw enorm van genoten. De verkenning met Kris, het samen naar de westrijd toeleven, heel de rimram... en het blijft een geweldig chique wedstrijd met veel supporters die je tot diep in het bos blijven aanmoedigen.

We zullen zien hoe de verlofplanning er volgend jaar uitziet, maar we komen zeker nog eens terug.

Dirk

Anoniem zei

X-Diggler! Puik werk Dirk!
Ouwe Joris-die-hopelijk-volgend-jaar- aanpikt