zondag, maart 27, 2011

Grand Raid Nisramont

Grand Raid Nisramont (4km kayak-6km trail run-35km MTB-5km run-bike)
1. Bart Schrooyen & Wouter Van der Mast - 3u11'40
2. Rob Barel & Machiel Ittman - 3u13'55
3. Johan Smolders & Dirk Bullen - 3u22'30
...
60. Fast Action Team by Evert & Anke - 5u00'47
...
78. Robby Meirlevede & Tom Breyne - DNF

Zeker eens de moeite om als sportief koppel te doen denk ik. Evert beloofde nog een verslagje te schrijven - hou dat dus zeker in de gaten. Knap gedaan van jullie!!!

1 opmerking:

Evert zei

Fatters,

1 van men mooiste wedstrijden ooit afgewerkt deze zondag. Dat het samen met Anke was had er dan ook wel iets mee te maken, ook de omgeving van Nisramont maakte er een mooie ervaring van! Het concept van de wedstrijd leek heel simpel: 4km kayakken, 6km trail run, 34km mtb en 5km run-bike en dit in team van 2 personen door heel de wedstrijd samen te blijven. Voor ons beide een uitdaging (training) en door sommige de ultieme relatietest voor ons genoemd :-)

Zondag om 11u stonden (zaten we met 2 in een kayak) aan de start met 78 startende teams. 72 male teams, 5 mixed teams en 1 female team (de MTBabes):-) We kenden op voorhand ons plaatsje een beetje en zijn vanaf de laatste lijn gestart en alles rustig bekeken. Na de kayak van 40 minuten hadden we slechts 2 teams achter ons gelaten. Snel tijd om uit da bootje te kruipen en onze loop beentjes eens te laten zien...

6km verder stond onze mtb dus daar mochten we heen lopen langs de mooiste bospaadjes met rotsen een boomwortels die toevallig in de ardennen talrijk aanwezig zijn! voor dit loopje hadden we 45 minuten nodig en 193m in de hoogte gewonnen.

Eens aan de mtb's aangekomen tijd voor een snelle hap (sandwich met confituur en een banaan en is goe van den bidon tutteren. Na 500m ineens het veld in en meteen een afdeling. Er stond niet voor niets een bordje met DANGER!!! rustig volgens de regels van het afdalen naar beneden! Verder ging het steeds van klimmen over in dalen en omgekeerd. Af en toe van het fietske voor iets te moeilijke passages, mede door dikke bommen of riviertjes.
Ook een kodakje vant kruidvat was erbij voor de echte actie foto's waar we tijd voor namen. Na exact 3u5minuten zat het mtb'en erop. Geen pech of valpartijen gekend, dit zegt toch iets over de omstandigheden, of onze mtb kwaliteiten :-) De rapste mannen deden dit echter wel in 1u45minuten!

Ondertussen wel veel mensen met pech en krampen ingehaald en plaats 60 was voor ons. Nog eens rap een banaan in de mond proppen en loopschoentjes weer aan voor de afsluitende run-bike. Ook op deze route mochten we weien en beekjes kruisen. Klimmen, dalen het bleef een gouden recept in deze wedstrijd... voor de afsluitende proef hebben we nog 29 minuutjes nodig gehad en toen kwamen we fier over de streep. Veel volk stond ons op te wachten, inclusief de winnaars. ook al waren Bart Schrooyen en Wouter Vander Mast al 1u45 binnen. Ze waren weliswaar al gedouched! Na 5.00.47 zat onze fijne wedstrijd erop. Heel fier op men vrouwtje Anke, ze heeft da super gedaan! Op plaats 60 zijn we blijven steken, ook al was dit maar bijzaak.

Volgens de Garmin hebben we er 1192hoogtemeters opzitten.

Later dit jaar hetzelfde concept, maar dan voor solo's. Voor iedereen aan te raden, vooral de bikers onder ons. Nog ni vaak zo een parcours gezien of het was de wereldbeker mtb van Houffalize...

Moemaarvoldaandeaankomstgehaald...

ET (zo ben ik door de raket gedoopt)