zondag, februari 19, 2017

MTB Classique d'Alphen

MTB Classique d'Alphen
1. Vincent Meyvis - 1u20'57
2. Bas Peters - 1u20'58
4. Roel Verhoeven - 1u21'07
...
33. Wouter Mertens - 1u27'38
69. Stef Aernouts - 1u31'28
101. Stef Anthonissen - 1u33'57
105. Ken Joris - 1u34'44
107. Bart Anthonissen - 1u34'55
109. Rob Van den Muysenbergh - 1u34'57
115. Thijs Hertoghs - 1u35'32
125. Raf Van Looveren - 1u37'08
...
247. Maarten Van der Veeken - dnf

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Eerste wedstrijd van t jaar, wilde absoluut mijn nieuw ros uitproberen dus last minute beslist om mee naar Alphen te rijden. Met Bart en twee Niners op de auto naar ginder. Bij de inschrijving liepen we oude bekende Kim Pinxteren nog tegen het lijf. Die kwam ik na een hectische start terug tegen nadat hij door een fout manoevre van een voorganger bijna in de vijver was beland. Weinig pannekoeken aan de start wat ervoor zorgen dat het aanlooprondje rond de vijver tegen een hels tempo werd afgehaspeld. Eén seconde de benen stil en ze vielen gelijk met tienen over je nek. Maf. Halverwege rondje één, zat iedereen zowat op zijn plaats en was de tweede adem er. Raf "den held van Halle" was intussen voorbijgekomen maar kon aanpikken. Toen Thijs zijn ketting er even afging en we hem opraapten, werd het plots een ploegentijdrit met 3 FATters. In mijn ooghoeken zag ik nog een FAT tenuke ergens op een afstand maar door de lussen was t moeilijk in te schatten of t voor of achter ons was. Raffa en ik deden om beurt kop tot hij op de zanderige helling er even afmoest. Hij reed t gaatje mooi dicht maar was alvast goed voor de "moral".
Ronde drie was er plots het "Thijsmoment". Thijsje pakte resoluut de kop maar de ouw mannen er zomaar afgooien lukte net niet. Had al gemerkt dat hij op een stuk met wat draaien/op/neer niet zo vlot ging de ronde eerder dus net daarvoor terug erop en erover. Had snel een gaatje en vanaf toen op zijn Bennekes, met t bloed in de keel richting finish. Ik zag de laatste bochten dat een FATter met fluo gele helm snel dichter kwam en dacht dat Thijs toch nog een cartouche had gevonden. T was echter Beer Bart die slecht gestart was en die met Rob (deed t rustig aan met de rug)probeerde nog FAT podium te halen. Daarvoor was Wout echter outstanding, en de twee Steffen te sterk. Wreed content van mijnen uitslag en die Niner, wat een raket!

Ouwe Joris met een joeng nief veulen

Muiske zei

De classic in Alphen, nog altijd één van de leukste wedstrijden int jaar. Zoals steeds eerst een rondje met de kraan open rond de vijver en nadien drie mooie rondjes op het Zand. Voelde in de opwarming dat de rug helemaal niet goed aanvoelde en dat werd direct bevestigd in de start. Twee benen vielen in slaap en had niks kracht. Daags voordien liep het lekker in het mooie rondje van O'Malle en vandaag 0,0. Frustrerend! Had op zaterdagavond nog een feestje gehad en weinig of niks gedronken, zou dat de reden geweest zijn? De zin om af te stappen was groot tot Bart mij passeerde en ik alle moed bijeen zocht om aan te klampen. Hij nam me 2,5 ronde mee op sleeptouw en met de tandjes op elkaar toch geprobeerd er wat van te genieten. Den derde ronde nog wat jacht gemaakt op zwart/grijs volk en zo niet voldaan en niet moe gefinished. Op maandagmorgen kreeg ik zelf mijn sokken niet aan en op doktersadvies een week rust. Hier ga weinig mee opgelost zijn vrees ik maar op deze manier is de lol er wel af. Het motto "Rust, roest" in gedachte hoop ik snel weer competitief te zijn...we zien wel. Mooie prestaties van alle Fatters in deze toch wel snelle wedstrijd.
GO FAT GO
M-House

Unknown zei

Topie boys ! jammer dat ik er niet bij kon zijn wegens microbekes... idd fantastische wedstrijd en als je dit dan leest, weet je weer wat je gemist hebt...
nu nog wat sparen voor een niner...