zondag, mei 10, 2009

1/4 Triatlon Geel


Triatlon Geel - 1/4de - senioren
1. Stijn Goris - 1u48'07
2. Thierry Verbinnen - 1u49'28
3. Koen Veramme - 1u49'42
...
61. Kris Vermeiren - 2u06'47
72. Kris Driessens - 2u09'36
73. Peter Vermeiren - 2u09'44
122. Maarten Joris - 2u19'04
...
184. Stefan Verwerft - DNF

Supporters Jul, Rik, Katrien, Jef VL, pa en ma Joris, Piet en Bartje zagen 4 FATters zich uitsloven tijdens een warme triatlon te Geel. Dat er veel toppers aan de start stonden was al snel duidelijk. Tijdens het zwemmen is er blijkbaar heel wat gebeurd (ik vermoed dat een verslagske wel zal volgen). Zoals verwacht was KaVee outstanding en KaDee haalde het nog net op karakter van PeeVee, al was dat laatste wel heel spannend. Bij Maarten lagen de bakstenen van zaterdag nog wat op de maag en hij kwam daardoor niet optimaal aan de start.

De FAT-foto's staan intussen ook al online.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Knappe prestaties! De Krissen doen wat we van ze gewoon zijn en de Peter wordt elk jaar beter. Maarten was wat ontgoocheld gisteren na de wedstrijd, maar het is toch geen prestatie om zich voor te schamen, zenne. Zeker als ge de tijden per onderdeel bekijkt.

Pieter zei

Redelijk behouden gezwommen, niet zoals vorige wedstrijden alles eruit, maar toch nog een goede zwemtijd. Niet veel last gehad van gewring al zaten er toch een paar tragere zwemmers in de weg met momenten.

Het fietsen wou ik toch rustig aanpakken. Na enkele weken geleden ziek geweest te zijn voelde ik het nog in mijn benen. Maar toen er enkele bekenden voorbij kwamen toch maar een tandje bijgestoken, om niet te ver achterop te geraken.

Lopen ging nu ook opmerkelijk vlot. Niet echt veel mensen meer ingehaald, maar zeker ook niet voor moeten laten.

Op zich tevreden met eindtijd al waren er precies nog een paar die dicht kwamen.

KaDee zei

relaas van mij ervaringen in de kwart van Geel...

Aan wal had ik weinig stress toch was ik benieuwd hoe ver ik zo komen met mij trainingsachterstand tov vorig jaar. Ook had ik vrijdag nog serieuze maag/darmproblemen gehad (zonder alcohol de avond vooraf) die misschien nog niet helemaal uit mijn lijf waren...afwachten dus. Met een kwartier vertraging te water (gevoelstemperatuur was volgens mij 2 cm). Verrast door het snelle startschot, het koude water en de drukte, ... moest ik niet lang wachten op mijn vermoeden... na ongeveer 100m dobberde ik bekaf met mijn bril op 'half zeven' in 't kanaal. In schoolslag kwam ik naast de laatste kano even terug op mijn positieve. De laatste kilometer ging dan ook al veel beter maar het kwaad was al geschiedt. In een vrij lege wisselzone kwam ik Maarten Raket nog tegen die blijkbaar ook geen beste zwembeurt had afgewerkt!
Met mijn gesponsorde tijdrithelm over de oren, vol goede moed de fiets op. Aanvankelijk ging het gelukkig redelijk goed, want ik had dan ook wat in te halen! Echter de laatste ronde kreeg ik het moeilijk om mijn tempo te handhaven. Ook had ik regelmatig last van een zuur opstotende maag terwijl ik dat normaal nooit heb?!. Gas minderen en af en toe de rug stekken was een noodzaak want zaterdags in den bouw werken terwijl je dat niet gewoon bent, is niet ideaal als voorbereiding (vraag maar aan Maarten). Onderweg had ik ook opgemerkt dat vooral Kris V maar ook zeker broer Peter een sterke wedstrijd bezig waren. De zéér luide aanmoedigingen van vrouw, kinderen en andere FATters deden deugd en overtuigden me om toch het lopen aan te vatten. Dit lopen vond mijn maag helemaal niet leuk en had dan ook de eerste kilometers meermaals het gevoel dat ik moest overgeven (was blijkbaar toch nog niet helemaal genezen). De twee minuten die (een voor mij verrassend sterke) Peter V voorop liep, leken op dat moment dan ook onoverbrugbaar. Na enkele kilometers toch wat versnelt en met de nodige dosis karakter werd de kloof met Peter V toch kleiner. De laatste ronde ging ik in met enkele honderden meters achterstand. Normaal geen probleem...dacht ik. Was het niet zo dat Peter V me blijkbaar had zien komen en versnelde en terug uitliep. Het was dus voor mij hoogtijd om de laatste cartouche af te schieten …. Op ongeveer een kilometer van de streep kon ik Peter V passeren en achterlaten. Steendood kwam ik binnen met het gevoel zelden zo een lastige wedstrijd te hebben meegemaakt. Mijn maag verdraagde nog even geen eten noch drinken. Gelukkig was ik vrij snel terug hersteld en konden we nog even nakaarten met een ‘Westmalle’ in de hand. Hopelijk volgende keer beter (23/5/2009 kwart St_Laureins ) maar dan zal ik me wel moeten inhouden op de bruiloft van Bob Buermans daags voordien. We zullen het zien, we pakken het zoals het komt. Supporters nogmaals bedankt. Peter, Krisje, Maarten en Evert proficiat en tot de volgende.

Maarten zei

Mijn zwemgevoel kan je vergelijken met dat van de KaDee! Het ging van geen meter. Aan de start was de goesting al ver zoek. Ik ging er dan ook een training van maken, maar het zwemmen was meer een survival. Het aandoen van mijn splinternieuwe wetsuit verliep al niet zo vlotjes. Onderaan de kuiten staan er al twee grote scheuren in. Dan in het ijskoude water (waar ge koppijn van krijgt) om 1500 meter te ploerten. Het pak zat precies vol water en alles was loodzwaar. Van techniek was geen sprake. Het was knokken om aan de meet te geraken. Daarna begonnen aan het fietsonderdeel, waar ik achteraf gezien het meeste deugd van had. Zou het aan de helm en het volle wiel gelegen hebben? In ieder geval vroeg KaDee na 't zwemmen om aan te pikken, maar daarvoor was mijn evenwichtsorgaan nog niet juist afgesteld. Eens op mijn machien kon ik er toch enkele passeren. Even later had ik een goede fietspartner in het vizier waarmee ik me kon meten en samen begonnen we aan het looponderdeel. Hierbij voelden de benen als lood aan. Mits de nodige aanmoedigingen van mijn trouwste supporters (ons moek en vok), Katrien, Jef van Tant'An, Bart en Piet heb ik de 10K kunnen afwerken.
Het koste me bloed zweet en tranen :-)! Ik was niet content van mezelf, maar weet waaraan het ligt (die week nog 300 km gefietst, vrijgezellen feestje gehad de week voordien, bouw, weinig slaap, etc.) TRAINEN IS DE ENIGE REMEDIE (zei Dirk Oostvogels de dag nadien). Ik kan dit alleen maar beamen.
Peter V en Kris V zijn daardoor in topvorm. Kadee heeft ne riot-gun vol kartouchen die hem kan afschieten tot aan de meet.
Ik moet meer zwemmen ... BASTA :-)

Pieter zei

Maarten, welke maat is uw pak?

Is het niet te groot? Er mag water inkomen maar natuurlijk niet teveel.

Anoniem zei

proficiaat aan alle faters
ik waz blij da de ouw venten apart waren
want den tijd dat ik er met lopen nog ene gaan voorbijsteken is voorbij peinskik
a zo sterk allemaal
groeten voeze

KaDee zei

Maarten, uw 'tirret' was zeker dicht, dat zweer ik!!
Voeze, veel succes in Lanzarotte, makker!!! Dat zal wel andere k*k zijn vergeleken met Geel.