zondag, mei 31, 2009

Trainingsstage Toscane - De Hoogstraatse Posse

Zoals door Bart geschreven, is de Hoogstraatse FAT-side ook op "fietsstage" geweest.

Bestemming: Romita, op 20km van Firenze, Toscane (I).

Omstandigheden: tropisch, 37°

Parcours: heuvelachtig

Doel: 5 dagen @ 100km/dag

Wie: Roland aka Schouwke, Philip, Jeroen Haest, Julien (pa van PK), Willy en Bruno

dag 1: onder leiding van Italia-liefhebber Julien reden we in een gezapig tempo naar het toeristische San Gimignano. Op de steile slotklim werd het duidelijk hoe de verhoudingen lagen. JH was outstanding, RS klampte aan, de rest volgde op een afstandje.

volgende dagen: de oudere rakkers Julien en Willy gingen voor de rustigere aanpak (het verstand komt met de jaren), de jongere honden trokken er alleen op uit. Onder een loden zon werkten we onze vooropgestelde kms af. JH en RS constant op kop, PK en mezelf namen Bruno op sleeptouw en volgden op een afstand. Nu en dan probeerden zowel Philip als mezelf het Wortelse Zwaantje Roland te volgen, maar tevergeefs. Jeroen, die ongeveer even scherp staat als die andere semi-prof Peter W, bleef al helemaal buiten schot.

Na elke tocht volgde een frisse duik en konden we chillen aan het zwembad met prachtig uitzicht over het Toscaanse landschap.

Tijdens onze stage hebben we Jeroen overtuigd om in de toekomst de FAT-kleuren te verdedigen, te beginnen in de koersen van oa Gooreind/Neerven. Hij en Schouwke kunnen ongetwijfeld voorin meestrijden. PK en mezelf gaan in hun 2de koers “ever” proberen uit te rijden en links en rechts van nut te zijn.

tot de volgende, Dirk

PS: geïnteresseerden kunnen we de gegevens van onze (goedkope) verblijfplaats (in de nabijheid van Firenze, Sienna en Pisa) bezorgen.


Geen opmerkingen: