vrijdag, augustus 13, 2010

Kampioenschap Groot Brecht

Kampioenschap Groot Brecht # -40jaar
1. Ben Van Riel
2. Bart Anthonissen
3. Jef Van Dijck
...
8. Stefan Fleerackers
DNF. Raf Van Looveren

Bart blijft de tweede plaatsen opstapelen, Stefan was goed en heeft veel werk opgeknapt voor de Mastentoppers en Raf had pech, namelijk een lekke band in de eerste ronde.

4 opmerkingen:

Bart Cannondale zei

Gisteren kampioenschap van Groot Brecht, de tweede wedstrijd na mijn rustigere periode, deze keer in Brachtse Bikers tenue. De trainingsintensiteit opdrijven is nog niet gelukt, maar na Sterke Peer is dat zeker de bedoeling.

Wat het zou worden? Ik had er geen idee van. De ploegentijdrit ging vlotjes, maar ja, daar hadden we KaVee. De Mastentoppers waren met een grote formatie (maar veel kleiner dan de grijze brigade opt Neerven) en dan nog vele +40ers. Die laatste rijden volgens mij nog altijd harder dan de -40ers in Brecht.

Al redelijk snel glipten er twee weg. Volgens mij +40ers, maar zeker was schijnbaar niemand. Het peloton liet eerst wat begaan, maar snel probeerden sommigen het gat te dichten. Ze op een veilige afstand houden was voor mij en enkele anderen een goeie optie. Zo geschiedde het uiteindelijk iets over halfweg zaten we terug op hun wiel.

Opnieuw dus. Doortrekken op de twee bruggen leverde niets op. Ze brachten het pak telkens terug. Beetje later ging Guy Claessens (Guy Kat in de volksmond) aan de haal, net bovenaan de brug. Ik hoorde Peter (en Jan Thijs) roepen, dieje moeten hebben. En inderdaad, dit wijsheid had ik in de koers ook opgedaan. Hem moest ik in de gaten houden voor een goed resultaat. Twee man probeerde er achter te gaan en ik ging daar achter. Kristof VL (van de Brachtse Bikers) liet volgens Stefan F het gat lichtjes vallen en we waren gaan vliegen met 4. Al snel waren we met 3 en zo bleven we mooi voorop. Na de laatste brug van de wedstrijd, was het aan de twee jonge mannen om te spurten voor de overwinning in onze categorie.

Guy zou immers winnen bij de +40ers en zette zich in het wiel. Ben (Van Riel) vroeg nog een keer om over te pakken en dat deed ik. Ik voelde me nog goed, had me op de twee laatste bruggen wat kunnen wegsteken en was er eigenlijk heel gerust in dat ik Ben zelfs op kop zou aankunnen. Ik probeerde de snelheid (die inmiddels naar 30 was gezakt) terug wat op te drijven om de spurt te kunnen aangaan.

Tactisch zat het goed, vroeg aanzetten, Ben uit zijn kot lokken, even int wiel en dan genadeloos toeslaan. Krampen deden er echter anders over beslissen. Vanaf dat ik te goei wou aanzetten kreeg ik in beide benen krampen tot achter mijn oren en in een spurt is het dan te laat.

Guy Kat droogde dus de twee juniors af en won de koers en ik werd derde en tweede in het jongerenklassement.

Leuke koers, maar hard gereden. De bruggen gingen goed. Daar was ik zeker bij de besten, maar hebben misschien ook gezorgd voor de krampen tijdens de spurt...

Spijtig dat ik het niet kan maken om in FAT-tenue aan te treden, want dit had me een pak punten opgeleverd... :-)

Tot straks op Sterke Peer!

Anoniem zei

proficiat Bart, weer bij de beslissende ontsnapping.
spijtig van de krampen.
misschien volgende FAT-tenue int groen, dan valt het niet op.
RS

Anoniem zei

Er was een + 40 en een -40 in de vroege ontsnapping... die jongere was volgens mij familie van guy kat maar de oudere was iemand van de mastentop volgens mij... voor de rest aan de spelmakers van de dag.... proficiat!! mvg.. Luc!

Anoniem zei

Knappe tweede plek Bart! Proficiat!

JH