zondag, augustus 08, 2010

Ploegentijdrit Achtmaal

Ploegentijdrit Achtmaal (24,95 km - 3 rondes)
1. Sauna Diana Team 1 - 32min40 (10'54-10'54-10'52)
2. Fast Action Team - 34min11 (11'25-11'27-11'19)
3. Milleniumteam - 34min22 (11'28-11'23-11'31)
...
15. Trappisten Ladies - 42min18

Een knappe prestatie van de broers Vermeiren, Koen VD, Jeroen en Bart. Tussen ploegen met dichte wielen, allen tijdritfietsen, ... wisten ze tevens ook de regelmatigste rondes af te leggen met 3 tijdrithelmen en 2 tijdritfietsen...

EDIT: "De (ronde)tijden zijn officieel geklokt door de jury op de 4e man.
Vandaar wat tijdverschil met scorebord voor publiek. Dan zou de regelmatigheidsprijs ook bij ons terecht komen, maar we zien daar van af. We nemen het eerst goed op in het reglement voor volgend jaar." (Ad Van Broeckhoven)

6 opmerkingen:

Bart Cannondale zei

Ik zal ook eens een verslagske maken. Een tijdje geleden polste Jeroen naar interesse voor de ploegentijdrit van Achtmaal. Mijn eerste reactie was meteen 'meedoen', niet goed beseffend dat dit net na onze fietsvakantie was. Ik kreeg minder en minder zin, maar besloot me niet af te melden. FAT-wedstrijden zijn altijd leuk en eigenlijk niet te missen. De zin kwam echter nog niet en na 940km op de trekkingfiets was dat niet veranderd. Hoe ging ik het er trouwens vanaf brengen, die 940km waren gespreid over 10 dagen en met een hartslag tussen de 95 en 105 (maar het waren wel geweldig leuke kilometers).

Op vrijdag kreeg ik eindelijk in de gaten dat de wedstrijd op zondag was ipv zaterdag (wat ik steeds dacht). Mijn stemming sloeg om en ik kreeg er echt zin in. Zaterdag triatlonstuur op de racer en 60km naar Kemzeke gebold om toch nog een beetje gevoel te krijgen. Vanaf Linkeroever in de regen, maar ja, daarin worden de echten gekweekt natuurlijk :-)

Zondag verzamelden we aan de Flunch en vervolgens Achtmaal waar Jeroen ons vervoegde. Van Koen kreeg ik al te horen dat volgen al een strak plan was. We starten zonder druk (die legden we allemaal bij KaVee) en begonnen aan onze tijdrit. We hadden in de verkenningsronde al tactiekbesprekingen gehad en probeerden deze zo goed en zo kwaad om te zetten in de wedstrijd. De eerste ronde draaien, tweede ronde behouden en derde ronde alles uit de kast. KaVee begon als eerste op kop en hadden we wind mee. Het moet daar zijn dat mijn fietspc zo'n 52,9 km/u topte. Op de stukken zijwind moeten we zo'n 44-45 hebben gereden om dan wind tegen boven de 39 te blijven. Zo ging het drie rondes. We waren als vierde team gestart (met telkens 1min30 tussen) en haalden al snel het team voor ons in. Ok, laatst zouden we niet worden, ging er door mijn hoofd. Toen we ook de twee andere ploegen passeerden, moesten we wel een goeie tijd hebben.

Wanneer de tweede sessie (eerst 8 ploegen, wat later nog eens 7) van start ging, leek het hoogstwaarschijnlijk dat die veel sneller zouden gaan...dat deed hun uitrusting dan toch vermoeden. Volle wielen, tijdritfietsen (volledig het team), tijdrithelmen... Met 2 tijdritfietsen en 3 dito helmen, kwamen we misschien ook nog redelijk over, maar die mannen waren wel van een ander kaliber. Maar zoals Koen VD al in zijn verslag van Antwerpen meldde, het is geen garantie op echte snelheid (en in dit geval teamwork).

KaVee was duidelijk de sterkste van ons team en wist ons goed uit de wind te zetten. De overige teammembers (Peter, Jeroen, Koen, Fili en ik) deden hun best om zo hard mogelijk te gaan.

Na aankomst van het laatste team kwamen de resultaten snel op het bord. Het bleek dat we de op één na beste tijd hadden. Wij dolgelukkig! Bovendien bleek ook dat we, toevallig, de 3 gelijkmatigste rondes hadden gereden, dus met het minste verval. Onze tactiek bleek dus wel degelijk een goeie te zijn.

Bedankt gasten voor mijn tweede FAT-podium dit jaar!

piet zei

Dikke proficiat tijdritfatters!!!
En dit zonder specifieke voorbereiding!
En Koen bedankt om mij in laatste instantie te vervangen.

Koenvd zei

Graag gedaan, Piet. Ge hebt wel de kussen van Miss Achtmaal gemist nu.

Anoniem zei

Jawadde, Kris als ge volgend jaar nog tickets hebt voor uwe trein weet ge het maar te zeggen!

Ps let vooral op de foto's DSC 148 en 149 waar Koen VD serieus begint te pakken en scheire naar de plaatselijke miss, naar verluidt werd bij haar 's nachts nog een Diamant koersfiets tegen de gevel gesignaleerd...

JH

Anoniem zei

Aan wat is de fili precies aant krabben op foto dsc 154?
RS

john zei

Hoi Manne van Fat,

Nun dikke proficiat meej ullie knappe prestatie; ploegentijdrit in Achtmaal.
Inderdaad gespecialiseerd materiaal geeft in deze eerlijke discipline nooit de 100 % garantie voor een overwinning.
Het rendement wordt gehaald uit het teamwork en het kunnen rijden tegen de limiet van je kunnen..
Ik reed ook mee in 2e team van De Sauna [op 2 man na allemaal volle wiele,of da helemaal gunstig was meej deze wind??], op het einde van ronde 1 waren we 2 man kwijt, dan moet je snel beslissen, doorrijden of wachten, we hadden beter gewacht...
Toch tevreden en dit hebben we beklonken meej trappist, ook hebben we gesproken, met ontzag, over jullie FAT-TEAM, straffe manne nogmaals chapeau!!
Hopelijk zijn jullie ook een beetje besmet met deze discipline ploegentijdrijden.
Afspraak volgend jaar op het podium.

Grt,
John