maandag, juni 13, 2011

MTB Ardennes Trophy - La Reid

MTB Ardennes Trophy - La Reid (90km)
1. Kevin Van Hoovels - 3u47'43
2. Gregory Van Sinaey - 4u00'43
3. Wim Waeckens - 4u00'43
...
674. Bart Anthonissen - DNF
674. Steven Krijnen - DNF

Bij Steven was de LCMT nog niet geheel verteerd, Bart moest de strijd staken na een tweede lekke band... Beide heren hadden ongeveer 50km van het parcours gereden.

1 opmerking:

Bart Cannondale zei

La Reid, dat moest een leuke marathon worden. 's Morgens met Steven afgezakt naar de verre Ardennen om daar 90 km af te haspelen.

Om 9u35 vertrokken we in de tweede wave voor onze tocht. Steven ga na de eerste echte klim dat ik maar moest doorrijden, het ging hem van geen kanten. Even getwijfeld, maar och, Steven zou me nog wel inhalen.

Alles ging goed, erg lekker zelfs tot in een mooie afdaling met de nodige stenen. Achter mij zit er ene wat irritant te doen, als teken dat het niet snel genoeg ging, maar zelf werd ik ook opgehouden. Volledig uit mijn concentratie raakte ik achteraan een steen. Pfffuuuuuut, ook, achterband had lucht verloren door het raken aan de zijkant van de velg/band. Snel aan de kant, oppompen. Zou goed moeten lukken, maar bij het afdraaien van het pompje kwam het binnenste van het ventiel mee.

Ik kreeg het ventiel er niet straf genoeg ingedraaid, waardoor het steeds loskwam als ik de pomp er af schroefde. Dan maar een bibke er in. Dat was allemaal rond kilometer 20.

Ik had nog een mooi tempo vond ik, maar voelde wel dat temporiseren moest. Op tempo verder gereden, maar die tijd zou ik niet meer inhalen.

Rond ongeveer 50 kilometer een snakebite (ik geef toe, foutje van mezelf) en geen bib meer bij. Plakken lukte ook niet, want ik kon de gaatjes niet lokaliseren. Dan maar een survival truuk bovengehaald, de band met gras of bladeren opvullen om terug naar de start te kunnen rijden. Uiteindelijk 66km waarvan een kleine 15 met een lekke achterband over de weg (tegen soms 12 à 15 %).

Mooie omgeving, al zaten we beide in de auto met een baal-gevoel, want ook Steven had niet uitgereden.


B