zaterdag, juni 18, 2011

Tijdritomnium Zundert

Tijdritomnium Zundert
1. Sauna Diana 1 - 1u06'02 (totaaltijd)
2. Sauna Diana 2 - 1u06'43
3. FAST ACTION TEAM (KaVee, PeeVee, RS & BA) - 1u07'37
...
4. Team TV Breda - 1u12'01

Kijk zeker eens naar het bijhorende bestand voor de tussentijden! Door het hele slechte weer haakten er nog twee ploegen af voor dit proefproject.
Ongetwijfeld volgen er nog foto's en een verslagske.

1 opmerking:

Bart Cannondale zei

Het tijdritomnium van Zundert, een nieuwe organisatie, een proefproject zeg maar van Ad Van Broeckhoven. Hem kennen we dan weer van uit de Quifit of van de ploegentijdrit van Achtmaal.

Wat een dag, waaien (hard waaien) en regen, regenbuien. Ik reed met de fiets naar Zundert omdat het toch zo dichtbij is. Ik was net op tijd ter plaatse om een eerste plensbui te vermijden. De gebroeders Vermeiren waren me iets daarvoor voorbijgereden met de auto. Ze zeiden waarschijnlijk om mijn moraal op te krikken dat de houding er al goed uit zag.

Roland was er ook al, dus we waren tenminste al voltallig. De wedstrijd was de opwarmer voor het Nederlands Kampioenschap voor Journalisten. Er was nog niet veel volk en we vernamen dat twee ploegen hadden gepast door het gure weer. Wel gek, want dat was voor ons 4 net de motivatie om te komen, het ploegaspect.

Stonden op het programma:
- 1km individuele tijdrit
- 3,5km ind. tijdrit
- 7km koppeltijdrit
- 14km ploegentijdrit

Van de Achtkamp weet ik al dat die individuele tijdrit tegenslaat, en zeker die 1km. Gelukkig hadden we op de 1km wind mee, zodat ik snelheden noteerden van boven de 50. Uiteindelijk bleek mijn vermoeden wel te kloppen, net zoals de 8kamp draaide ik een tijd in de helft, namelijk samen met Peter V de 8ste tijd (op 16 deelnemers). Roland en Kris hadden samen met nog iemand anders de snelste tijd!

De 3,5km was dan misschien nog wel slechter, de 11de tijd. Hoe het komt, tja, dat weet je niet natuurlijk. Al wat je kan doen is trappen trappen en nog een trappen.

De koppeltijdrit reed ik met Peter, Roland dus met Kris. Volgens Roland had hij enkel maar moeten roepen dat het trager moest... Peter en ik wisselden wel af, ik moest me iets inhouden na de bochten, hij op de rechte stukken... Van de 8 koppels hadden we de 5de tijd, Kris en Roland de 3de.

Als slot kwam de ploegentijdrit. Ik was dus al gewaarschuwd wie er hard ging, Kris. Als hij op kop kwam, moest je altijd wel het hardste bijten, maar uit de ploegentijdrit van Achtmaal weet ik dat Kris een echte ploegspeler is. Hij zal altijd als eerste kijken of iedereen bij is en indien nodig nog extra motiveren. Roland en ik beten onze tanden stuk op de rechte stukken met onze koersfiets. Net zoals in de einduitslag behaalden we de derde tijd, niet zo verwonderlijk naast de 'profs' van Sauna Diana.

Ik vond het wel leuk, spijtig van het weer, maar dat heeft niemand in de hand. Het regende als we de baan op waren, het was droog als we moesten wachten op de volgende proef... We besloten de namiddag met een pintje en konden toch naar huis met een mooie bos bloemen voor de derde plaats!

De opeenvolging van de proeven sloeg niet tegen, daar had ik immers het meeste schrik voor, alles volgde elkaar relatief vlot op, zodat het wachten niet als vervelend werd ervaren.