zondag, augustus 28, 2011

MTB Reusel #atbcross.com

MTB Reusel #atbcross.com - cat. B
1. Giovanni Heijlen
2. Kris Driessens
3. Hans Dillen
...
10. Bart Anthonissen
19. Dirk Van Dyck
...
38. Bo Burgmans

Geen eerste plaats, maar wel weer podium voor KaDee. Bart en Dirk gaven verder het beste van hunzelf.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Na het missen van de laatste 2 crossen (Ravels+Gierle), werden alle pijlen gericht op Reusel. Onder andere de trainingsritten met Raf op verlof en de privéles van de meester (Kadee) in Dorst moesten een goed resultaat opleveren.
Met "goed" bedoel ik: beter dan de 14e plaats in Hoge Mierde en als het even kon, Bart kloppen in de spurt...
Ijdele hoop, zo bleek. Vanop een 13/14e plaats gestart en stelselmatig afgezakt naar plaats 19. Ik kon op geen enkel moment een vuist maken. Dju toch. Voor mij zag ik een grote groep, waarin Bart mee de forcing voerde, stilaan wegrijden en strijden voor de laatste plaatskes bij de top 10.
Kris was weeral in strijd voor de overwinning, maar moest de duimen leggen voor de sterkste vh weekend.
Ondanks de sportieve teleurstelling was het een plezante zondagmorgen met achteraf een gezellige nabespreking.
Volgende zondag zijn we te gast in Merksplas. Misschien het moment om de B-reeks helemaal grijs te kleuren?
gr Dirk

Bart Cannondale zei

Ook voor mij was het weer een tijdje geleden. Ik had eigenlijk gehoopt op vakantie de nodige kilometers te maken en te starten in Houffalize, maar een virale infectie gooide roet in de geplande (huwelijks)reis.

Minder kilometers, dus al snel definitief gekozen voor de atbcross. Wel direct de draad terug opgepikt en vanaf 12/08 terug bezig met twee maal per week te joggen en tweemaal te fietsen (soms 3). Ik wist dat Dirk me voor wou zijn, maar besloot mijn vel duur te verkopen en heb een beetje focus gelegd op interval.

Vooral tijdens de Brachtse Bikers mijn benen getest en dat sloeg niet tegen. Drie kwartier in het rood gaan is nog wel iets anders, maar alles beter dan niets. Door de weinige gereden wedstrijden, redelijk achteraan mijn startplaats moeten kiezen en mij achter Dirk gezet. Als iemand kan wringen, is hij het wel in de start en ik hoopte te kunnen meeschuiven. Dirk een slechtere start en ik een goeie en we waren vertrokken met twee man tussen ons. Op het rechte stuk de wielen even aangezwengeld en ik zat al in het wiel van Dirk. Iets wat me normaalgesproken meer dan een volledige ronde hard labeur kost. Op de aankomststrook viel niet veel te spurten, dus het moest er voor gebeuren.

Met enkele lange halen voorbij Dirk en twee anderen waardoor Dirk op achtervolgen werd aangewezen. Blij was ik wel dat het niet slecht ging, ik was steeds bij de beteren van ons groepje en we haalden zelfs Kris Herremans in (die een vrééé slechte dag had volgens mij).

Ik hoorde dat ik in het groepje zat dat voor de 8ste plaats streed. De wedstrijd was echter moeilijk te controleren met 3 fatsoenlijke rechte stukken. Ik wou er nog wel ene overlaten, maar toen ze in één keer met twee passeerden was het te laat. Nog wel aangelegd, maar meer dan tevreden over mijn 10de plaats! Op naar het thuisparcours van Dirk om hem daar het vuur aan de schenen te leggen (en dat zal nodig zijn, hij is er op gebrand)!

Zeer gezellige après - daarvoor doe je het bijna, het leuteren achteraf!

Anoniem zei

da zijn pas echte MTB-ers,

aan de top blijft het spannend tot het gaatje, podiumbeest Kris en Giovanni zijn aan elkaar gewaagd, Kris hadde mss liever nen 29-er onder uw gat ?
Dirk zijn pijlen zijn volop gericht op de atbcross en dan is een 19e stek voor zichzelf mss wat teleurstellend, maar 't zijn geen platte mannen daar bij de B's waar voor elk plaatske gestreden moet worden. Dirk ni te veel stress volgende week en die top 10 plaats is ni ver weg.
Bart op kruissnelheid en eindelijk op de plaats waar hij thuis hoort in dit klassement, knap.
Ikzelf nog maar eens gepast onder het moto van Peter Koelewijn: je wordt ouder papa (zware kater) en zal ook de komende 2 wedstrijden ook niet kunnen aantreden, 1 keer aan 't zeetje en 2e keer terug Peter Koelewijn.

nog veel succes in Merksplas en Retie !
Benny

piet zei

Dacht dat het te vettig ging zijn en heb gekozen voor een trainingsritje bij de ketting.
Hoop dat het dit weekend wa beter wordt, want dan ben ik ook van de partij!
Gr, Piet