zondag, november 13, 2011

Duatlon Reusel

Duatlon Reusel (10-60-10)
1. Chris Maes - 3u24'21
2. Bart Borghs - 3u25'57
3. Jeroen Buysse - 3u27'05
...
8. Kris Driessens - 3u32'56
15. Steven Bogaerts - 3u40'00
...
78. Stefan Fleerackers - DNF

Voor met een paar slechte knieën, toch weer knap gedaan van KaDee (waarschijnlijk lag het aan zijn fiets...). Steven is goed op dreef voor de Hel, dat mag duidelijk zijn. Hopelijk is er niets ergs gebeurd met Peter... (edit: blijkbaar is Peter zelfs niet gestart na een kater - foei!)

3 opmerkingen:

KaDee zei

Zoals ik 14 dagen terug vertelde in mijn verslag, zit ik de laatste tijd verveeld met een ontsteking(?) aan de rechterknie. Gelukkig doet ze niet zeer tijdens het fietsen en verdwijnt de hevigste pijn als een tijdje niet loop. Dus na Ravels weer niet veel gejogd om de knie de nodige rust te geven. Tegen beter weten in had ik toch goesting gekregen in de LDduatlon van Reusel. Eerst leek het erop dat deze keer het verstand het zou winnen van de goesting…maar dat was buiten Peter V gerekend. Peter belde me op en overtuigde me (heeft niet lang moeten aandringen) om samen naar Reusel af te zakken.
Zondagochtend 8:45 uur, alles gepakt en gezakt, want Peter zou met om 9 uur oppikken…niet dus…Peter belde om 8:50 uur om zich te verontschuldigen voor zijn nachtelijke uitspatting en zijn forfait als gevolg. Dus dan maar alleen naar NL, waar ik FATters Stefan en Steven B tegen het lijf liep. Samen even opgewarmd en gepalaverd over wat we aan zouden doen tegen de kou. Om 11 uur mochten we eraan beginnen. Ik had me voorgenomen me niet te laten verleiden tot een te snelle start, wat het was vandaag geen wedstrijd van een uur maar mogelijk 4 keer zo lang. Ik nestelde me in een groepje dat voor mijn een strak tempo liep. De favorieten zag ik ondertussen in de verte verdwijnen. Halfweg kwam Steven en omslagpunter Tim V aansluiten in ons groepje. Voor mij ging het zeker snel genoeg maar me laten uitzakken was ook geen optie vermits er achter ons een groot gat gaapte. Dus dan maar even doorbijten met als gevolg dat mijn bovenbenen in de laatste rond van vier al zeer begonnen doen. Het was Steven die het tempo in deze ronde bepaalde en met minstens 1 km/h optrok. Met een 5-tal doken we de eerste wisselzone binnen. Mijn vest en overtrekschoenen die ik had klaargelegd, liet ik voor wat ze waren (itt tot Steven) en vertrok als 2de op de MTB. Omdat ik tijdens het lopen de benen al pijn had gedaan, ging het fietsen ook niet écht super maar met z’n tweeën konden we toch een aardig kloofje bijeenrijden op het volgend groepje. Niettegenstaande het parcours er droog en snel bijlag, voelde ik dat na ronde 2 (30km – ongeveer 2 uur wedstrijd) de meeste kracht uit mijn benen was verdwenen. Gelukkig werden we op dat moment ingelopen door een duo-fietser. Hij hielt er een strak tempo op na dat ik met de nodige moeite in het wiel kan volgen. Van overpakken was al lang geen sprake meer. Na 60km MTB loodste hij ons trio opnieuw de wisselzone binnen. Na een snelle wissel kon ik met een kleine voorsprong beginnen aan de laatste 7,5km bosloop. Amaai,..dat deed zeer. Niet allen mijn billen maar vooral mijn knie. Zo ik stoppen?,.. even strechen misschien?.. toch maar blijven doorlopen maar gezond was dit niet! Ondertussen werd ik voorbij gestoken door mijn fietsgezel en kwamen de achtervolgers dichter. Op 100% karakter hielt ik vol en mijn belagers achter me. Met een achtste plaatst, ben ik dan ook dik tevreden maar dit doe ik niet meer zonder gedegen voorbereiding of met een half genezen letsel. Ik heb mij Hel voor dit jaar gehad. ’t Is toch écht niet te vergelijken met een duatlon van een uur!! Volgende week stuur ik noodgedwongen mijn kat naar de duatlon in Lichtaart (Katrien moet werken). Dit is waarschijnlijk ook het beste voor mijn knie is, zodat ik op 4 december in Wuustwezel kan starten. Daarna best maar eens langs meneer doktor om de schade aan de knie te laten vaststellen want zo wat blijven aanmodderen, is hét ook niet. Sloppel, manke KaDee.

PS. Steven is volgens mij klaar voor de Hel! Stefan heeft volgens mij nog wel werk aan de winkel.
Ook Tim V en Dirk (weusje) Oostvogels presteerden sterk en gaan ook de Hel betwisten.
Als Peter V op zaterdag 17/12 geen feestje heeft, zal hij er ook zeker staan in de Hel:)!

Maarten zei

Weeral knap gepresteerd gasten! Keep up the good work ...

Anoniem zei

deze duathlon was de test of ik kasterlee zou meedoen of niet, en eigelijk ben ik er nog niet helemaal uit.
eerste loop ging vrij vlot, binnen het uur in de wisselzone met een man of 6. Omdat ik liever hard zweet dan kou te lijden nam ik mijn tijd om mij goed aan te kleden en vertrok ik als laatste te fietsen. Tijdje alleen (in)gereden tot tim vissers en nog ene erbij kwam. goe samengewerkt tot hier nog ne duo bij kwam die de boel verpeste. gene kop willen doen en dan demareren. iedereen reed weer alleen en met veel moeite ene kunnen inhalen zodat je op de soms lange stukken rechtdoor eens int wiel kan zitten en iets eten. Parcours was trouwens dik in orde, met beetje vanalles erin. tweede loop ging zoals gewoonlijk erbarmelijk slecht de eerste kilometers maar eens in men ritme begon dit beter en beter te gaan (in da opzicht zou de hel me misschien wel liggen, tijd genoeg om er terug in te komen). Dik tevreden over den uitslag, enige minpunt is dak vandaag terug last heb van menne rug. Betert dit binnen de paar dagen doe ik kasterlee, zoniet zalt voor een volgende keer zijn.

bougie.