zondag, mei 27, 2012

1/4 Triatlon Van Moer

1/4 Triatlon Van Moer (1350-45-10)
1. Tom Van der Hoogerstraete - 1u51'50
2. Willem Brems - 1u55'33
3. Hannes Vandermoere - 1u58'40
...
69. Peter Willemsen - 2u22'28
116. Ken Joris - 2u32'55
...
205. DP World (trio) - DNF

Zeer knappe prestatie van beide heren in Zwijndrecht! Proficiat!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn nog zekerheden: Ouwe Joris kan nog steeds niet zwemmen.

Zondag vrouw en kinderen achtergelaten aan de zee en richting Zwijndrecht gereden voor de eerste triathlon test van het jaar. De voorbereidingsweek was verre van ideaal: van maandag tot vrijdag gemiddeld 3 uur slaap per nacht en elke dag vanaf 11 uur tot een kot in de nacht in den alcool. Het leven is hard voor ne commerciele!

De Piet stond scherp want was al een uur zichzelf aan t oppeppen op de VIP parking bij Van Moer toen ik er aan kwam. De inschrijving verliep vlot maar spijtig genoeg was dat t enige die dag... Met de Piet tegen de wind in naar de vertrekplaats dus mijnen eersten adem was er gelijk al door. Tijdig aan de zwemstart waar we te horen kregen dat we een kwartierke extra moesten wachten. Toch maar even de badmuts terug af (daar zat intussen al een liter zweetwater in). Ik kan u zeggen: zwarte wetsuit + zwart badmutske + 28 graden = zweten. Uiteindelijk mochten we t water in, waar t de helft kouder was. En t liep van geen kanten. Het nodige gezigzag en weerom een Dirk-moment (ne schoolsagzwemmer voor mijne neus waar ik niet voorbij geraakte). Kloten om dat pak uit te krijgen en de fiets op. Voor wiet t nog niet wist: in de polder kan t vandege waaien. Een paar gasten met volle wielen hebben dat aan den lijve kunnen ondervinden toen ze na een bochtje gewoon tegen de grond werden geblazen. Al bij al tevreden van de snelheid, heb er slechts 2 zien passeren. Redelijke wissel en plots liep de Piet een 15 tal meter voor me. Aangezien ik hem bij t fietsen niet had weten passeren en hij bij t zwemmen in de wave 5 min na mij is gestart, dacht ik meteen dat de sluwe vos weer ergens nen binnenweg had gevonden. Tractoren waren we immers niet tegengekomen. Blijkt achteraf dat hij waarschijnlijk net na mij is binnengekomen en snel heeft gewisseld. Mijn (normale) sterke punt kwam echter nu en jawel: gestaag liep ik naar de Piet, erop en erover. Zoals wel vaker was het Ken-moment van korte duur. Mijn gelleke begon tegen te werken en met maagkrampen moest het tempo serieus naar beneden. Het had misschien wat beter gegaan moest de Piet me eens van zijn drinkenbus hebben laten proeven toen hij terug passeerde maar soit, ook hij had groten dorst. Zelden zo afgezien op 10km en dus blij dat ik over de meet was.

S Avonds op t strand met een pintje in de hand bleef er één gevoel hangen: volgende week beter...

Ouwe Joris

Piet zei

Warm, Warm, Warm!! redelijk vroeg aan de inschrijving waar het al puffen was. dat zou wa worden mijne eerste vant jaar. Collega lcmter Jan H. nog geluk gewenst en dan met ken op de fiets richting doeldok. we mochten inzwemmen omdat het toch nog redelijk koud was ( goei 14°). nie te doen dacht ik na paar meter, koude tenen en kop. Moest in de laatste wave starten (alles boven de 40j )bleek deze wel het sterkste bezet. Zwemmen ging dit keer eens zonder problemen. Wissel was wa minder maar moesten wel alles bijeen veel te ver lopen voor we de fiets op mochten. Dat er in de polder wind stond da wist ik al maar dat hij daar van alle kanten komt da nog ni. Mij redelijk goed kunnen inhouden omdat het eigenlijk me wel goed afging, met de 10 km die nog moest komen in deze hitte achteraf geen slechte keuze. Snelle wissel gemaakt en nog vlug volle drinkenbus mee gegrabbeld. Was nog maar juist de baan op of ouwe Joris kwam me al voorbij gestoven, vanwaar kwam dieje ? Even garmin kijken en juist 13 per uur. Na de marathon maar 1 loop training in de benen te hebben en met dit weer het hoogst haalbare voormij. Ken liep nog steeds meter of 10 voormij en bleef hangen. Vogel voor de kat dacht ik, moest gewoon tempo blijven lopen en kon hem terug voorbij. Heel de 10 km constant blijven drinken en ook hier geen problemen gehad.Voormij was dit ne geslaagden test. Achteraf nog even met paar collega's naar de afterparty geweest.