zondag, mei 05, 2013

ATBcross Overpelt #1

ATBcross Overpelt #1
Klasse B
1. Rudy Bens
2. Filip Meulders
3. Christof Smolderen
...
10. Peter Willemsen
35. Bart Anthonissen
...
48. Matthias Scheck

2 opmerkingen:

Bart 29 zei

De kop is er af, al had ik er meer van verwacht...

De start in zo'n wedstrijd is o zo belangrijk en als je dat dan niet kan, dan sta je aan de eerste boom stil, moet je op de hellingen lopen en moet je constant achtervolgen. Zo dus ook gisteren, zit ik op een goed moment in het wiel van iemand die eigenlijk te hard gaat voor mij, stuur ik mijn voorwiel in het losse zand en whoppa, gedaan met wieltjeszuigen. Natuurlijk komt dan op zo'n moment een trage singletrackheld er terug over en is het over en uit. Op de rechte stukken waar je dan voorbij kan steken gaan die kerels wel zo hard, dat je alle zeilen moet bijzetten om in hun wiel te kunnen blijven. In het smalle paadje vergeten ze dan te trappen...

Genoeg negativiteit! Het was weer een heerlijk parcours daar in Overpelt. Ik had het genoegen om met kampioen Peter W te mogen meerijden en het is dan ook mooi om zien hoe zo'n mannen met een wedstrijd omgaan. Peter stond door de start op nummer schuin achter mij, maar we waren nog geen 5 meter verder na het startschot of Peter dook bij de eerste 20 de eerste bocht in.

Op naar de volgende, bij leven en welzijn op zondag 26 mei, te Hooge Mierde.

Piet zei

Test, 1.2.3.....test
Eerste echte test dit jaar hoe het met de benen is gesteld.
Lekker weertje en parkoers dat veel weg had van de watertoren in berendrecht.super mooi dus! Samen met Bartje goed en lang opgewarmd en op naar de start. Met man of 50 op smal asfaltweggetje en zoals gewoonlijk op de voorlaatste rij net achter Bart. Dus tijd om de trukendoos nog eens open te trekken, na 2 bochten zat ik al midden in het pak en het ging als maar beter zonder echt diep te gaan. Telkens er technisch stuk kwam even in het wiel bekomen op de bredere stukken erop en erover. Zo kwam ik bij het einde van ronde 3 op de 5 de plaats met nog zicht op nummer1 met kort daarop groepje van 3. Met nog 2 ronden te gaan was mijn test al meer dan geslaagd en mocht er wa druk van de ketel met als gevolg ik de laatste ronde als 7de in ging. Met het oog op de volgende wedstrijden en ik nie een heel jaar met de kadee zit opgeschept uiteindelijk als nummer 10 over de meet. Op naar de volgende met hopelijk meer FATters en wa meer FATonderonsjes ! De afwezigen hadden al weer ongelijk !