zondag, juni 23, 2013

1/4 Triatlon Antwerpen

1/4 Triatlon Antwerpen
1. Tom Mets - 1u52'14
2. Koen Veramme - 1u52'32
3. Artikel 12 - 1u52'43
...
29. Maarten Joris - 2u07'08
254. Dave Van Hasselt - 2u33'44
...
504. Sammy Laureys - dnf

2 opmerkingen:

Maarten zei

Stelselmatig opbouwen naar de lollepotters: Dat was het plan! Eerst Retie om eens te proeven en dan Antwerpen om een lekker door te trainen. Met dank aan Ken kon ik genieten van een gratis deelname. Merci Nefjew!!!
De dag zelf was een heel geregel. Eerst uw nummer afhalen aan de ene kant van linkeroever. Dan mijn loopschoenen op 't werk gaan halen (die daar waren achter gebleven na al de trainingsuren. Aansluitend mijn auto op rechteroever gezet en mijn schoenen geplaatst op T2. Vervolgens terug naar linkeroever langs de fietserstunnel om T1 op te zoeken en dan klaarmaken voor de start. Voor de controle kwam ik den Duffy tegen. Ik was er klaar voor, daar was echter één obstakel niet meegerekend. Daags voordien overloop ik mijn triatlonlijstje: van zwemproef naar fietsproef en van fietsen naar lopen. Alles was gecheckt. Kom ik daar aan de scheidsrechters met een TIJRITHEM! Dat mag niet in een stayerwedstrijd ... MILJAAR ni bij stilgestaan. Typisch Raketje??? Ik weet het niet!
In ieder geval moest er een oplossing gezocht worden. Ze zouden het via de speaker afroepen. Ik was al bij de fietsenmaker ter plekke gaan horen, maar deze had enkel helmen bij voor de verkoop ...
Steven Augustijns en diens vriendin hielpen ook mee zoeken en zo kwam ik bij een Tsjechische atlete van het 185-team terecht. Zij zat na een val in een camionette en had de wedstrijd verlaten. Koen Weyts assisteerde haar en een officiele helm kwam bij mij terecht. Snel langs controle, alles goedgekeurd en dan naar de zwemzone. De speaker riep net door de micro dat er een atleet de foute helm bij had en dat het zonde zou zijn, moest hij niet kunnen starten. Ik gaan zeggen dat het opgelost was en daar gingen we.
1000 meter zwemmen (ligt me beter dan 1500 meter). Het water was wild, hier en daar wat slokjes binnen en enkele meters buiten de goede richting gezwommen. Dan beginnen fietsen als een zot. 1-2-3-4-5-6 man opgepikt en niemand die mee overnam. Toen ik na 10 km achterom keek volgde niemand meer. Dan maar de volgende gaan oppikken. Boksen tegen de wind in kwam ik bij een Frans sprekende kerel die het spelleke wel snapte: Vlammen en op tijd kop doen. Een 500 meter voor het keerpunt zag ik Glenn Vekemans al aan zijn terugweg bezig. Dju ... die trein had ik net gemist dus.
Op 10 km komt er aan ander treintje aangereden met daarin de mannen die mij moesten lossen. 5 man aan het fietsen en 10 man aan het koffiekletsen. Ik heb me vanachter weggestoken. Ik had genoeg km gesleurd!
Van het hoopje van 15 man toch nog als 5de loper aangekomen. 29ste plaats van de 492 finischers. 9de plaats in mijn categorie. Ik was ne contente mens.
Wat als ik in Glenn zijn wiel had kunnen hangen??? :-)

Anoniem zei

Antwoord: dan was uw verhaal minder heroïsch geweest, en daar doen we t net voor!

Ouwe Joris