zaterdag, augustus 17, 2013

ATBcross.com Gierle #12

ATBcross.com Gierle #12
A-klasse
1. Vincent Meyvis
2. Theo Eltink
3. Guido Verhaegen
...
11. Kris Driessens
...
40. Wannes Maris - dnf

B-klasse
1. Filip Meulders
2. Rob Adams
3. Dennis Leermakers
...
8. Dirk Van Dyck
9. Peter Willemsen
23. Wim Eelen
...
38. Wim Van Roey

C-klasse
1. Benny Carvers
2. Erik Thaens
3. Emiel Daemen
...
29. Yoni De Bock

8 opmerkingen:

fili zei

proficiat benny,benieuwd naar verslag

Anoniem zei

Vandaag getuige geweest van Benny's zegetocht.
Met deze motivatie, training en stuurmanskunst was hij niet te kloppen.
Geniet ervan!

Anoniem zei

Knappe prestatie Benny!!

PS Zo te zien zijn de twee andere op het podium ook gelukkig met het overeengekomen bedrag ;-)

JH

Anoniem zei

dezen uitslag verdient eens een uitgebreid verslagske:

bij mijn inschrijving voor de ATBcross begin van 't jaar had ik voor mezelf 3 redenen om bij de C's in te schrijven:
1. hele winter niet gefietst, dus totaal niet bekwaam om bij de B's te starten (uitslagen bevestigen dat ook)
2. de C's starten een uur vroeger zodat ik op zondag een uur vroeger thuis kon zijn
3. stillekes gehoopt om tegen Gierle wat in orde te zijn en daar een top 5 plaats te behalen
(4. in tegenstelling tot onze wegjanetten geen geld te geven om een podium te halen :-) )

Nadat ik mijne tegenvallende uitslag van de week voordien met het oppompen van mijne achterband had verwerkt, was ik klaar om mij op te laden voor Gierle. Voor de wedstrijddag was ik dan ook al 2 keer (super gemotiveerd om 6u 's ochtends) mijn 'thuis'parkoer gaan verkennen.

Iets over half in het pak moeten starten, maar na enkele (verkende) inhaalstrookjes zat ik na 1 ronde in een groep van 3 en zagen we de top 4 voor ons uitrijden. Toen ik aan kop kwam reed ik alleen naar de kopgroep waar ik een halve toer later kon aansluiten. Hier wat kunnen bekomen omdat men mekaar blijkbaar wat spaarde. Op deze manier konden de 6e+7e na 2 toeren ook terug mee aansluiten.
Sommigen maakten hier en daar wat stuurfoutjes zodat ik me continu op plaats 3 nestelde om veilig te zitten en zeker niet teveel kop te moeten doen (geleerd van de wedstrijden van Kadee te analyseren en de tips langs het parkoer van thuisrijder Mars, bedankt).
Omdat ik de laatste 2 al ne keer had gelost en ik in de singletracks me beter achtte dan de rest wilde ik de voorlaatste ronde afwachten om te proberen deze groep wat uit te dunnen om het risico op foutjes en valpartijen de laatste 2 ronden te verminderen. Eens aan de kop in een singletrack doorgetrokken en gelijk een klein gaatje. In mijn uitbundigheid in nen bocht onderuit geschoven en terug als vierde in de rij kunnen aansluiten. Me de volgende halve ronde terug naar de kop gewrongen om de laatste singletrack, net voor het ingaan van de laatste ronde, nog eens aan de boom te schudden. Achter mij hoorde ik wat gekraak en gekletter: den 3e had dit wat letterlijk opgenomen en zijne fiets dwars geparkeerd waardoor we maar met 2 uit de singeltrack kwamen. Hier had ik een voorsprong van 10m en was het sein gegeven om de laatste ronde goe door te trekken. De voorsprong nog lichtjes uitgebouwd waardoor -na mijn crosscarrière van meer dan een decennia geleden- het ongeloofelijk veel deugd deed om in een solowedstrijd nog eens als 1e over de finish te rijden.
klein detail: de kopgroep van 7 bestond uit 4 ex-motocrossers waar er 3 van op het podium stonden. Willen onze kids gaan MTB-en laten we ze eerst maar wat crossen ?!

Nog bedankt aan alle aanwezige supporters en medeFatters om er nog ene mee te drinken en vooral aan Klaas die me goed op de hoogte hield van de posities.

Nadien weer een spannende FAT-wedstrijd gezien van een sterk presterende Dirk, regelmatige top 5-10 finisher Peter en strijdlustige Wim.
Bij de A's was het weer knokken voor Kadee om van gans van achter na een beresterke wedstrijd tussen alle toppers net buiten de top10 te vallen.

Nu op naar de B-reeks bij de grotere jongens Wim, Dirk en Pietelara.
tot een van de volgende ATBcrossen (wellicht niet Merksplas wegens daags voordien een vrijgezellenfeestje)

Benny, voor 1 dag #1

KaDee zei

Deze zege doet niet alleen den Benny veel deugd, mijn gevoel. Spijtig dat ik deze prestatie achteraf niet mee kon vieren maar dat maken we nog wel goed na de zege van den Dirk één van volgende weken! Over mijn wedstrijd kan ik vrij kort zijn. Niet goed genoeg om vooraan mee te doen en zeker niet op een parcours met een veel te korte start. Zonder de capaciteiten van een Vincent Meyvis zie je de top 8, nooit meer terug! Maar ondanks het afzien was het weer leutig. tot volgende week.

Anoniem zei

Gierle: schoon parcours, technisch niet gemakkelijk en een paar zandstroken. Zandrijden, vroeger kon ik het niet, en dat is intussen niet veranderd. Daarbij voelden de benen niet goed omdat ik heel weinig geslapen had. Ik zag het niet zitten.
Owv bovenstaande uitvluchten, liet ik mij in de eerste ronden meedrijven, zonder van eigen kunnen uit te gaan. Ik weet het, zo moet het niet. Na 2 ronden meebollen rond een 13/14e plaats zag ik dat mijn voorgangers niet ver wegreden. Dat gaf moed en was het sein om meer mijn best te doen en weer wat op te schuiven. Achter mij zag ik dat Peter op komst was. Toen hij kwam aansluiten, vormden we een groep rijdend voor plaats 5 tot 10. In de laatste ronde trokken we door en werden de plaatsen verdeeld.
Ben na de koers tot de vaststelling gekomen, dat ik "dankzij" regelmatige uitslagen, vooraan in het kampioenschap zal eindigen. De A-klasse wenkt met andere woorden. Hoog tijd om het niveau en vertrouwen nog een fractie op te krikken en het ATB seizoen in schoonheid af te sluiten.
Maar eerst volgende zondag nog een triatlon meepikken...
gr Dirk

Anoniem zei

Nog een uitspraak van onze Klaas na de wedstrijd: "papa, Benny van onze familie heeft gewonnen"
Dirk

Anoniem zei

Spijtig genoeg was is veel te laat ter plaatse om nog te kunnen genieten van Benny zijn zegetocht. Ondanks het gebrek aan gesupporter van mijne twege, op de kampioenenviering toch nog een pint en nen leffe bekomen, waarvoor dank! Nen dikke proficiat nog Benny en tot volgende keer bij de B's.

Wat mijn wedstrijd betreft kan ik kort zijn: veel mannen voorbij gestoken, maar spijtig genoeg altijd dezelfde. Eigen schuld, had ik maar op mijne vlo moeten blijven zitten...

Wim