zondag, april 13, 2014

MTB Beverlo #atbcross

MTB Beverlo #atbcross
B-klasse
1. Hans Bertels
2. Benny Croonenborghs
3. Tomas Leysen
...
6. Peter Willemsen
...
66. Remko Van der Gaag - dnf

D-klasse
1. Danny Schroyen
2. Stijn Leys
3. Paul Ausloos
...
6. Bart Anthonissen
38. David Roeffen
...
85. Peter Klassen

4 opmerkingen:

Bart Ninerd zei

De eerste ATBcross, samen met Roc d'Azur makker Frank G hadden we afgesproken om in de D-klasse te starten. Na bijna twee sabbatjaren leek me dat ideaal. Als ik over moet gaan, geen probleem voor mij.

Het was vaak een gespreksonderwerp, waarom D? Ik heb er zelfs eens een telefoontje over gekregen van een FAT-verrader (een zeker zonnepaneelkoning uit B). Ik was vooral benieuwd naar wanneer ik zou moeten overstappen. Vermoedelijk zal het dus al na vandaag zijn. Ik geef toe, dat had ik niet verwacht.

Frank had door zijn hoger nummer pech dat hij in het laatste gedeelte van het 85 tellende pak stond opgesteld. Ik stond redelijk kort na de gele nummers. Sinds de Achtkamp veldrit, lukt het me beter om te starten, maar een echte specialist zal ik natuurlijk nooit worden.

Dan het bos in, de eerste helling moest al lopend worden genomen, spijtig, want daar kon ik mijn trukendoos al bovenhalen. Op de weinige rechte stukken, recht op de trappers en gaan. Ik kon tamelijk goed opschuiven en ik vermoed dat ik bij het ingaan van de tweede ronde zeker al in de top 15 stak. Op het einde van de tweede ronde, zat ik al op plaats 9, met drie man voor me. Die gasten reden wel gemakkelijk, maar ik zat met overschot. Er op en erover. In de twee lastigste hellingen van de dag kon ik mijn voorsprong uitdiepen, maar uiteindelijk nam ik niet zoveel afstand.

Ik leek echter als nummer 6 te finishen, al kregen we na die 4de ronde te horen dat we er nog één moesten rijden. What? Dat hou ik niet meer. Daarom versnelling lichter en blijven gaan, er zat immers 3 man achter me.

Waarvoor ik vreesde, werd echter geen waarheid. Die mannen zaten nog meer kapot dan mezelf en ik reed ervan weg.

Achteraf lees je dan dat ze die laatste ronde niet meetellen omdat er al mensen waren afgestapt. Volgens mij is een wedstrijd pas gedaan als er gevlagd wordt, maar soit, ik had ook geen plaatsen meer goedgemaakt. Erger voor Frank, hij had in die laatste ronde nog 5 plaatsen goed gemaakt...

Alvast bedankt Frank voor het gezelschap, maar ook van de online assistentie van onze diëtist en wannabe-soigneur. Bikehaas, bedankt voor de tuning van mijn fiets!

Piet zei

Na weekje verlof en dito trainingskamp in Spanje mijn eerste ATB dit jaar. Met geen al te goei gevoel maar naar ginder vertrokken met nog de sporen van vermoeidheid in mijn lijf. Toch mooi parkoer met verschillende klimmetjes maar beetje te veel vtt achtig met de vele wortels en boomstronken. De start was dan weer een lange asfalt van 300m met linke bocht in. Mocht op de 3de rij gaan staan en dat zou al niet te veel probs mogen geven in de start. Was natuurlijk buiten al de + 50 gerekend die op de eerste rij stonden. Nog net 2 valpartijen kunnen vermijden en als 15 bos in. Kon goed opschuiven en bij einde eerste ronde kwam ik bij kopgroepje van 4 man aansluiten, nie te lang wachten en erop en over mijn gedacht. In de volgende lussen zag ik dat er al ene vanonder gemuist was en al een stevig gat bijeen gereden had. Op 2 ronden tijd kwam ik gene meter korter maar kon wel wegrijden bij de achtervolgers. Het ging allemaal wel heel erg stroef en op bepaald moment in een zigzag raakte ik met mijne kop een overhangende boom. Sterretjes en vogeltjes vlogen letterlijk rond mijne kop, wa was da ! Wist eerst nie wat er gebeurde, viel ook letterlijk stil en groepje van 3 man kwam al vlug aansluiten. Eerste die mij passeerde in linkse bocht nam me dan ook nog eens mee en daar lag ik tegen de grond. Zeer knie, voet en kop, toch maar weer de fiets op en kon ik mijn rondjes op de 5 de plaats voorts afmalen. Laatste ronde kwam ouwe Jos B. Nog aansluiten en die nam mij nog mee terug naar groepje van 3 die voor 2 de plaats gingen spurten. Kon alles nog mooie aanschouwen maar bij mij was het wel op. Zal deze week eerst mijn wonde moeten likken en eens goed rusten :(

Unknown zei

Mooie verslagen! Ik hoop nog even in je wiel te kunnen hangen Bart. Blijf dus maar in de D-reeks. Wat anderen daarvan vinden is hun zaak.
Piet op verlof gaan en vermoeid terug komen? Is dat niet gek? :-)

Bart Ninerd zei

Trouwens, op basis van de snelste ronde op STRAVA, zou ik bij de C-klasse, rond de 20ste plek zijn geëindigd... (als en als natuurlijk)