zondag, mei 04, 2014

MTB Alphen #atbcross

MTB Alphen #atbcross
D-klasse
1. Danny Schroyen
2. Ad Bernaerts
3. Jo Cools
...
27. David Roeffen
...
72. Wim van den Eijnden

C-klasse
1. Wim Celen
2. Patrick Zwinnen
3. Wim Vanderzanden
...
6. Bart Anthonissen
38. Stef Anthonissen
53. Raf Van Looveren
...
67. Dirk Philippus - dnf

B-klasse
1. Jos Bogaerts
2. Peter Willemsen
3. Tomas Leysen
...
28. Dirk Van Dyck
...
65. Joel Horemans

A-klasse
1. Vincent Meyvis
2. Theo Eltink
3. Bert Verboven
...
18. Rob Van den Muysenbergh
...
43. Frank Theys

6 opmerkingen:

Fast Action Team zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
29Bart zei

Nummer 2 in ATBcross 2014, nummer 1 in klasse C.

De voorbereidingen waren verre van ideaal. Bestond de vorige keer het avondmaal nog uit pita en bier, dan bestond het deze keer uit een receptie met kava, drie gangenmenu met wijnen en een groot dessertenbuffet. Verder lag ik dan ook pas om half vier te pitten.

Om 8u30 weggereden, makker Frank opgepikt en dan naar het parcours. Eén verkenningsrondje moest volstaan, samen met Raf die naast ons stond geparkeerd. De FAT-bus kwam ook aangereden, maar daar was de organisatie nog niet op voorzien...

Dan de start, op Alphen is het traditiegetrouw een LeMansstart. Mooi opgesteld per nummer, lopen naar de fiets en pedal damn it!

Gezien de uitslag moet de start hebben meegevallen, vermoedelijk namen de meeste rechts, ik links, doorheen het losse zand en op het paadje nog eens gaan rechtstaan. Velen kwamen er alvast niet over, maar ik kon er wel passeren. Het duw- en trekwerk bleef nog binnen de perken.

Gewoon rechtblijven, inhalen waar het kan en gas, dat was genoeg om te blijven opschuiven. De laatste twee rondes reed ik in de negende positie, zo hoorde ik van de supporters. Dat ik dan nog uiteindelijk 6de word, komt door:

- twee gasten die een Willemske deden
- één kerel die zichzelf was voorbijgereden.

Blij met weer een zesde stek, maar nu op naar de nog grotere jongens bij de B! 6 juli is hopelijk de volgende keer dat ik kan meestrijden.

Anoniem zei

net 2 keer een verslagske getypt om er dan uit te vliegen godv$!!?**!

het zal nu een kort zijn

Alphen:
* misschien wel de mooiste op de kalender
* even op kop gereden (de belofte aan onze Klaas maakt schuld)
* afgezakt naar plaats 28 waar ik momenteel thuis hoor
* dringend meer trainen
* Piet is goe bezig
* veel FATers aanwezig, alleen spijtig dat we verdeeld zijn over verschillende categories waardoor we mekaar maar even zien
* tot volgend weekend in Reusel

Dirk

Robke zei

Had er wel iets van verwacht in Alphen. Samen met de Piet naar ginder in onze FAtbus. Weinig of géén plaats voor onzen bak, toch nog kort bij parcour busje weg gekregen. Nog redelijk wa Fatters aan de start en dat maakt het altijd gezellig. Zag verschillende goede Fatters aan het werk met een even mooi resultaat. Zelf bijna achteraan het pak gestart (49 man). Redelijk weg en gestaag een paar plaatsen goed gemaakt. Na de tweede ronde begon mijne rug op te spelen en het werd alleen maar erger, mijn gat en mijn bovenbenen vielen in slaap en bijgevolg weinig poeier in de benen. Het was aanklampen in plaats van op te schuiven. Heb me naar het einde moeten slepen, gedacht aan af te stappen maar daar koop je al helemaal niets voor. En het moet gezegd worden, er wordt flink gas gegeven bij A's. Ondanks de rug 18 des geworden maar hoop met een rug die mee wil richting top tien. Toen we richting Loenhout wilden rijden nog vastgezeten in het losse zand met de bus. En wie moette dan bijhebben? Jawel Desert-Piet! Na een half uurke baggeren en kloten de bus toch los gekregen en zo konden we nog een afsluiterke drinken in Loenhout-city....

Grtz,
Muiske

29Bart zei

Volgende keer kom ik voor het FAT dus de B-klasse versterken!

Piet zei

Jawel weer mooi parkoer voorgeschoteld gekregen in Alphen. Pech mocht nu eens achterwegen blijven en mezelf voorgenomen om eens rustig aan te starten. Van begin al paar plaatsen opgeschoven en zag dat Dirk het commando aangaf. Na halve ronde begonnen ze wat hard te pushen in mijn wiel en dan maar het commando overgenomen van Dirk om eens mijn eigen tempo te kunnen rijden. Zo konden we paar rondjes met zen drie rond toeren. Omdat er ene bij was die nie overpakte zakte het tempo beetje waardoor er nog 2 terug konden komen. Met sterke Jos B erbij konden we weer met zen 3 door. Bij ingaan van laatste ronde zei Jos nog tegen mij dat het voor mij of voor hem ging zijn. Laatste ronde wilde ik aanval plaatsen juist voor zandpassage maar Jos B. Probeerde al veel vroeger vollebak te gaan. Omdat ik nog op 3de plaats zat en nr 2 TL niet kon aanklampen en dan nog eens foutje maakte in het zand. Was ik op achtervolgen aangewezen, kon nog terug op zijn wiel komen maar in de laatste singeltracks kon ik er nie meer langs. Toch blij met mijn podium en volgende week nieuwe kansen !
Ps: heeft er nog iemand paar alu.rijplaten liggen :)