zondag, mei 11, 2014

MTB Reusel #atbcross

MTB Reusel #atbcross
D-klasse
1. Danny Schroyen
2. Stijn Leys
3. Ad Bernaerts
...
20. David Roeffen
29. Ben Verhoeven
54. Roland Schouwenaars
...
67. Nico Van Wunsel - dnf

C-klasse
1. Joris Stessens
2. Jo Cools
3. Jurgen Driesen
...
10. Stef Anthonissen
...
54. Glenn Mariën - dnf

B-klasse
1. Jos Bogaerts
2. Tomas Leysen
3. Gerry Goormans
...
5. Peter Willemsen
24. Dirk Van Dyck
...
45. Danny Roes - dnf

A-klasse
1. Jimmy Tielens
2. Guido Verhaegen
3. Bert Verboven
...
15. Rob Van den Muysenbergh
...
39. Maarten Van der Veeken - dnf

8 opmerkingen:

29Bart zei

Mooie FAT-opkomst! Mooie prestaties, al zal de Piet wel iets hebben meegemaakt...

Piet zei

Toch nie deze keer Bartje. Kreeg de benen ni wakker in de opwarming en hoopte op beterschap tijdens de reeks.
Start lukte vrij aardig van rond 3de rij naar 3 plek. Halverwege 1 ronde ging J.B aan de haal en vond het veel te vroeg om mee te gaan, hij bleef dan ook op 20m hangen. Met zen 3 bleven we goed de gang erin houden. Voelde mij vandaag zeker nie goed en aanklampen was de boodschap. Tot voorlaatste ronde tempo toch beetje afzwakte zodat Jos nog wat meters kon pakken en erbij ons nog iemand bij kon komen. Moest bij opgaan lange dreven altijd gat dichten zodat ik uiteindelijk in 5 stelling kwam. Laatste lange dreef ging ik proberen terug op te schuiven maar het werd ne spurt met vier waarbij ik als laatste terug bos in ging. De cartouche die ik vorige week wel had was er vandaag nie. Dan maar in treintje van vier over de finish. Toch weeral leuk om weer te strijden voor het podium. Volgende week mss meer succes.

Rbke zei

Als voorlaatste afgeroepen worden aan de start(die net géén 100m lang was) is niet bepaald een voordeel en een parkoers dat voor 75% bestaat uit singletrack maakte het niet gemakkelijker. Slecht weg in de start en alles op één lint de singles in. Kon toch wat plaatsen goedmaken en ronde na ronde kwam ik wat in mijn ritme. Nog is goe op mijne zak gegaan door mijn eigen stoeme fout en zo terug wat plaatsen verloren. De rug was nog niet toppie maar denk dat ik vandaag niet alleen was. Het deed deugd om vast te stellen dat nr.8 in den uitslag uiteindelijk 200 m voor mij binnenkwam. Voor de rest zat ik dikwijls in een groepje van een man of 7 maar liet me iets te gemakkelijk opzij zetten. Er zit progressie in en ik hoop op betere resultaten de komende weken...

Grtz,
Muiske

KaDee zei

goe gedaan manne!

Stefke zei

Eerste top 10 plek is binnen.
Het was al eens leuk om in het midden van het pak te mogen vertrekken. In de eerste ronde passeerde ik al een 15tal renners. Midden van de reeks hoorde ik dat ik op 19de positie zat. Ik schrok me een bult. Na de volgende bocht lag ik op de grond (voorwiel onder uit geschoven). Zo een aantal plaatsen verloren. Half toertje gerecupereerd en terug aangezet. uiteindelijk toch nog op een mooi plaatsje geëindigd. En met een goed gevoel naar huis.

Grtjes Stefke

Unknown zei

Netjes mannen! De Wekelijkse cross levert mooie resultaten op. Vooral bij David en Stef kunnen we van progressie spreken. De anderen, daarvan wisten we al dat ze stevig kunnen trappen

Anoniem zei

Piet en ik zagen goede prestaties bij de D en C’s. David mocht meer vooraan starten en hield stand rond plaats 20. De 16e finishte 10 meter voor hem, dus er is meer mogelijk. Roland kende pech met een losgekomen voorwiel en daarenboven een afgelopen ketting owv een tak in de derailleur. Een goed resultaat was hierdoor niet mogelijk maar ik hoorde toch positieve reacties achteraf. Ben zette een fameuze inhaalrace neer en kwam van “death last” naar plaats 30.
Stef zagen we passeren met een vuile rechterkant. Hij had dus iets ervoor de grond gekust maar wist toch een knappe 10e plaats te behalen. Nog een paar weken en hij mag mij op sleeptouw nemen bij de B's, ik zoek nog iemand. Rob zagen we nog even voorbij flitsen bij de elite. Je kon zien dat het hem beter af ging dan vorige week.

Onze wedstrijd: ikzelf stond achter Piet aan de start, hij op de 3e en ik op de 4e rij. Hij glipte mooi door de 1e bocht en schoof als 3e in. Ik liet mij daarentegen de kaas van het brood eten en zat rond de 15e/20e plaats schat ik.
De verhoudingen werden snel duidelijk. Een kopgroep van 6 man, daarachter een grote groep van 10 a 15 rijders en daarachter kwam ons groepke. Ik werd nog voorbij gestoken door een aantal en kon er zelf nog een paar recupereren. 24e over de meet.

Content? Bwa, het blijft pieken dat ik vorig jaar meer richting of zelfs in de top 10 zat. Mijn concurrenten van weleer hebben wellicht extra hard getraind deze winter want zij rijden nu top 10 of zelfs podium. Voor mij is het seizoen misschien iets te vroeg van start gegaan en hol ik daardoor achter de feiten aan. De trainingen en wedstrijden van de voorbije maanden volstaan voorlopig niet om op te schuiven.

Volgende week in Hooge Mierde is het parcours iets meer mijne meug en doen we een gooi naar de top 20.

tot dan
Dirk

Ben zei

Amai, iedereen is zo snel met een reactie. Voor de reactie van mijn eerste ATBke (waar ik dan bijna 42 jaar voor moet geworden zijn), kan je best de eerste 3 zinnen van de Rob nog ne keer lezen, met dat verschil dat mijne nr, 544, als allerlaatste werd afgeroepen en er dus zo'n 70 man voor mij aan die korte start stond. Dat zag er zo mottig uit dat Roland en ik het nog best grappig vonden. De eerste halve ronde was het dan ook als nen bompa door het bos, zelfs af en toe uit de pedalen moeten voor wat gestuntel van de voorgangers. Verder was het op de bredere stukken een cartouch afsteken om zo veel mogelijk volk in te halen, in de single tracks was het dan weer even bekomen omdat je niet voorbij kon. En dat heeft toch meer dan 3 ronden geduurd. Ik denk dat ik max 1 ronde volledig voluit heb kunnen gaan (wat niet wil zeggen dat ik dat langer had volgehouden natuurlijk, maar dat zeggen we er niet bij).
Content ? Bwa, eigenlijk ni echt, vooraf had ik gehoopt op min een top 20, maar langs den andere kant, met 70 man voor u aan de start, dan is dit voor klein Benneke best ok. Ik vrees alleen dat ik volgende keer weer vanachter zal staan, of hoe zit dat daar ?
Nadien even de voorbereiding van de FAT vedetten gaan bestuderen....ik ga er niets van verraden....buiten 1 dingeske dan; ook al scheert ge uw benen niet, als er natuurlijker wijs maar 3 pijlen op staan, kunt ge die er ook beter afhalen.