woensdag, juni 25, 2014

MTB Hillclimb Kitzalpbike Brixen im Thale

MTB Hillclimb Kitzalpbike Brixen im Thale (6km - 500 hm)

1. Grant Ferguson - 18min32
2. Uwe Hochenwarter - 18min51
3. David Wöhrer - 19min02
...
115. Bart Anthonissen - 27min17
...
426. Maik Mönninghoff - dsq

2 opmerkingen:

Bart Ninerd zei

Na de DNF van de Trois Ballons, het weekend in Bouillon waar het eigenlijk ook niet zo vlotte. Ik wist het niet goed meer hoe het zat met de conditie.

Zondagavond in Brixen im Thale toegekomen en geprofiteerd van het goede weer om met Katrien de Hillclimb te verkennen, zij weliswaar met een e-bike. Frustrerend, want zij vloog omhoog met een minimale inspanning, ik moest naar boven kruipen. 6km, 500 hoogtemeters. Ik ging kapot en ging geen meter vooruit. Hopelijk zat het weekend er nog voor iets tussen, de lange autorit en de slechte nachtrust.

Intussen twee nachten goed kunnen slapen en vandaag eerst gaan wandelen, zo'n kleine 15km. Daarna was het aftellen naar de Hillclimb. Toen we de nummer gingen afhalen was er al een beetje ambiance op het kleine dorpspleintje. Men was in volle opbouw. De fiets nog even nagekeken en tegen 18u reden we naar de start. Zo kon ik nog wat opwarmen en kon Katrien met de gondel naar boven. Het is een klim, hoofdzakelijk over het asfalt maar je mag enkel deelnemen met een mtb met noppenbanden. Toch zie je dan eens iemand met een crossfiets of slicks op de mtb ... stielbedervers. De locals monteren voor deze avond zelfs speciaal een vaste vork lijkt het. Om 18u20 stond ik achteraan het pak omdat ik er opgewarmd wou staan. In één keer begon het te regenen en ik had een déjà-vu met de Cristalp. Daar stonden Rens en ik ook 10 minuten in de gietende regen alvorens we konden vertrekken. De organisatie had medelijden en ging het startschot alvast 4 minuten vroeger geven.

Ik had me wat misrekend met de startpositie en op de smalle aanloopweg was het moeilijk om op te schuiven. Dan maar snel proberen te temporiseren en al slalommend door de massa. Dat ging goed en het is leuk te zien dat je sneller bent. Op een gegevens moment steek je enkel nog maar renners voorbij, die jou iets later ook weer passeren. Er stond wind op de berg en daar probeerde ik dan maar gebruik van te maken.

De laatste hectometers waren op de schitter en ik wist dat deze iets minder steil waren. Ik schakelde nog vooraan want ik merkte dat de gasten in mijn wiel me niet gingen voorlaten. Op de grote plateau kon ik toch nog het onderscheid maken en kwam ik als eerste van 'ons' groepje boven. Kapot en bijna het middageten eruit. De hele klim gereden met een gemiddelde hartslag van 171 en een maximum van 184 bpm. Het eten smaakte alvast!

Het belangrijkste is misschien wel dat ik er een goed gevoel bij had! 25ste van de 61 finishers in mijn categorie, daar ben ik tevreden mee!

Unknown zei

Waar gaat hem zijn wedstrijdjes zoeken en hoe vindt hij die toch? :-) Mooi om te lezen dat het terug beter gaat. Knappe prestatie