zondag, juni 29, 2014

MTB Ravels #atbcross

MTB Ravels #atbcross
A-klasse
1. Sven Berghmans
2. Lars Ooms
3. Mike Lambregts
...
11. Kris Driessens
...
19. Andy Michielsen - dnf

B-klasse
1. Peter Willemsen
2. Tomas Leysen
3. Nico Mols
...
9. Dirk Van Dyck
...
44. Patrick Wynants - dnf

C-klasse
1. Jarne Leemans
2. Wim Vanderzanden
3. Peter Erpels
...
13. Stef Anthonissen
...
41. Glenn Smets - dnf

D-klasse
1. Nancy Bollansee
2. Danny Schroyen
3. Bart Mermans
...
11. David Roeffen
21. Roland Schouwenaars
40. Philip Kerremans
...
50. Kristof Byloos - dnf

3 opmerkingen:

Piet zei

Ravels ! Samen met Dirk met de mtb binnendoor naar ginder en al mooi opgewarmd naar onze jongens van de D klasse gekeken. Toerke lag er uitstekend tot 15 min voor de start ze de hemelsluizen open zetten. Tactiek bleef hetzelfde, zo vlug mogelijk aan kop komen en 1 ronde vol doorgaan om te zien wie er nog meekon. Na een ronde waren we nog met zen 4. waarna JB onderuit ging en we nog met zen 3 alleen onze rondes vol moesten maken. Het parkoer was al ondertussen vettig en onder water gelopen met gevolg dat ik na halve ronde al zonder achterrem verder moest. Alleen nog met voorrem op bochtige omloop als Ravels nie simpel. Op de rechte stukken mijn 2 kompanen dan maar proberen af te matten door telkens volle gas te geven. Laatste ronde moest nr 3 dan toch lossen en kon ik samen met TL weer finale in. Deze keer zelf van ver vol doorgegaan en kon het nu mooi afwerken, nr 3 was binnen. Mij achteraf nog mooi kunnen laten opdrogen voor vuurtje terwijl Kadee zen eerste atbke van dit jaar in de regen afwerkte. Moet Roefen nog bedanken dat we mee konden naar Hoogstraten want mens en machien waren nie meer bekwaam ! Tot volgende week in Olen.

KaDee zei

Ravels! Na enig twijfel toch maar fietske ingeladen en vertrokken richting de kempen. Nog voor ik daar aankwam (ergens tijdens de C-reeks met Stefke) trokken ze de hemelsluizen serieus open. Miljaar..echt niet hetgene waar ik had op gerekend. Toch ingeschreven want "FATters zijn geen watjes", heb ik eens ergens gehoord. Eerst de sterke prestatie van Dirk en Peter nog even aanschouwd en daarna zelf door de bagger. Achteraan het pak mogen starten en dan weet ik dat het heel moeilijk wordt om op te schuiven als je het parcours niet 100% onder de knie hebt. Al vanaf de start wist ik al hoe laat het was, geen goed gevoel en het was pompen of verzuipen! Toch een vijftal plaatskes kunnen opschuiven maar de rest reed voor mij neus hoe langer hoe verder weg. "Dit gaat een lange cross worden", dacht ik bij mezelf. Gedurende de ganse cross geprobeerd om vlot te rijden maar het liep vierkant. Niet genoeg power om iets goed te maken, bochten slecht pakken (al dan niet doordat ik ook geen achterrem meer had)waardoor ik telkens opnieuw moest optrekken, ... Toch heb ik er op de één of andere manier van genoten en geleerd. Volgend weekend sta ik (met een bang hartje) aan de start van de Xterra in Frankrijk. Hopelijk heb daar beter benen. CU

Anoniem zei

Vorig jaar kon ik in Ravels bijna met de besten mee. “Hier sta ik volgend jaar op het podium “ heb ik toen tegen mezelf gezegd. Maar al na een paar crossen werd het me wel duidelijk dat het onmogelijk zou worden dit jaar. De concurrentie is te sterk, ik te plat en er zijn veel goede rijders bijgekomen uit de C-klasse. Mijn beste resultaat was nog maar een 23e.

Aangemoedigd door de D-Fatters (met Jupiler in de hand en propere fiets in de bus), werden we los gelaten op de kletsnatte roetsjbaan van Ravels. Bij elke splitsing of recht stukje probeerde ik mijn voorganger uit te remmen. Het ging verbazingwekkend goed en na 1 ronde (van 5) zat ik vermoedelijk in de top 10. En dat vanaf een ca 30e startpositie. Zou er dan toch een verrassing mogelijk zijn?? Nu temporiseren, vloeiend rijden en het tempo strak houden. Halfweg koers zat ik op een 7e/8e plaats met voor mij een groepke van 3 waaronder 2 locals die er met hun ogen dicht kunnen rijden (ik moet er 1 open houden). Ik kroop dichterbij want op 1,5 ronde voor het einde was het gat nog maar 30 meter. Maar toen was mijn lied uitgezongen. In de laatste halve ronde moest ik nog iemand laten passeren.
Supercontent met den uitslag, kon ik, samen met David, Roland en Philip vanuit de “feesttent” zien hoe Piet weeral felicitaties in ontvangst nam van een plaatselijke schone en hoe Kris moest opboksen tegen de kleppers in de A-klasse (waarvan minstens de helft ook met de ogen dicht het parcours met 130 bochten kan afhaspelen).

Nu 2 weken verlof (jiehaa)

Volgende afspraak: 13 juli kwarttria in Antwerpen

Dirk