zondag, juli 27, 2014

Ironman Zurich

Ironman Zurich
1. Boris Stein - 8u33'02
2. David Plese - 8u34'13
3. Marek Jaskolka - 8u40'40
...
646. Filip Vermeiren - 11u05'06
...
2655. ???

11 opmerkingen:

Fili zei

Ironman Zürich 2014

27/07/2014 , naar deze dag was een maand of 8 toegeleefd !
Met gezin op 22/7 in de late namiddag vertrokken met DE FATBUS, voor ons de eerste keer met mobilhome, naar Zürich !!
Onderweg al vastgesteld dat we een aantal belangrijke dingen vergeten waren om te koken onderweg, maar toch deftig op bestemming geraakt waar we al direct onder de indruk waren van de panorama's van lake Zürich .
We waren ook al snel onder de indruk hoe duur het leven was in Zwitserland , maar dat moesten we er nu bijnemen.
De dagen gingen snel voorbij en even werd ik bang dat de watertemperatuur te hoog zou zijn om met een wetsuite te zwemmen, vrijdag zelfs 30graden!
Onze Senne was ook ingeschreven in 1/8e triatlon op zaterdag en toen draaiende het weer 180° om, het begon zelfs te regenen! Toch heeft hij zijn eerste 1/8e heel goed afgewerkt in dit internationaal deelnemersveld met een 8e plaats!
Zondagmorgen en de Stress was nu zichtbaar aanwezig , ik had mezelf wel een beetje opgepept en het was TIME TO KICK SOME ASE !!!
De tijd vloog... Ineens 6u30 en maken dat ik mijn pak aanhad snel inzwemmen en klaar gaan staan tussen een gigantische massa van dik 2000 man.
6u45 en de profs waren weg, nog 5min die voorbijvlogen en BOEM start en weg waren we. Het zwemmen ging behoorlijk tussen zo'n massa en na +\_ 1u15 uit het water met nog en meer dan behoorlijk gevoel, zou ik dan toch na een week rust nu een supperkompensatie hebben? De eerste 35km op de fiets gaven een goede indruk waar ik toch dik 40km/u kon aanhouden( deze km's waren wel plat) en zelfs na de eerste toer van 90km en een 750 hoogtemeters had ik nog ruim 36km/u !
Deze toer bijna steeds regen en een temperatuur van +\_ 17° ;-( !!!
Ik had geen kou maar mijn benen kunnen beter warmte verdragen dan kou en na het fietsen was het gemiddelde toch gezakt naar een dikke 34km/u !
Ik was zeker nog niet leeg al was ik blij dat ik aan het laatste onderdeel kon beginnen! DE MARATHON !
Het afstappen van de fiets( tijdens rijden schoenen uit en bovenop schoene tot aan meet rijden) en de wissel gingen goed en ik was benieuwd wat ik nog kon in de marathon. Na 200m al een brug omhoog en na 1km een tunneltje en na 3km een park met een 3tal stevige klimmetjes en afdalingen leerde mij dat het lopen moordend zou worden,want dit moesten we 4maal doen !
Ik voelde ook dat ik gewoon niet diep kon gaan en mijn tempo niet hoger kreeg dan +\_ 11/u ! Dit was niet goed, ik had geen slecht gevoel en dacht dat ik in ronde twee er wel door zou komen. Eventjes had ik ook dat gevoel en probeerde het tempo op te drijven maar dit duurde niet lang, ik probeerde nog om aan de bevoorradingen eventjes te stoppen en drinken en eten te nemen tot zelfs zoutkoekjes maar ik kwam er niet meer door! Na laatste keer gestopt te zijn bij mijn gezin en nog een gelleke was het harken en afzien tot aan de meet!!
Ik kan je gerust vertellen dat het niet meer pijn doet zodra je weet dat je de laatste kilometer ingaat en een finisch onder een ironmanboog met mss wel 1000 juichende toeschouwers meemaakt! In een woord FANTASTISCH

ik dank zeker trainer Marc Herremans en Kine Veerle en uiteraard mijn gezin voor de moeite die het heeft gekost dat ik dit weer kon beleven!!
Stilletjes begint het alweer te kriebelen om de tijd van 11u05min06sec serieus scherper te stellen maar we zullen zien wat er nog kan
Zo, nu jullie dit allemaal weer weten, oh ja FAT RULES. !!

Anoniem zei

Knap gedaan bikkel! Kom nog wel eens horen voor wat tips. Drink een trappistje, eet een fritje en den blok eraf!

Ouwe Joris

Piet zei

Goe gedaan Fil !!

KaDee zei

zonder meer...klak af!

Bart zei

Sterk werk Fili!

Golden boy zei

Knap gedaan fili.Karakter boy.respect man.

Anoniem zei

Knappe prestatie Fili. Blijkbaar ferm afgezien, en toch al vooruitkijken naar een eventuele volgende afspraak...
Dirk

SB-PRINTING zei

Knap gedaan Filip, hopelijk heb je er van genoten?

steven bogaerts zei

sterk ras, die vermeires

gonny zei

Knappe prestatie Fili!!

gonny zei

Knappe prestatie Fili!!