vrijdag, juli 11, 2014

Koers Neervenkermis

Koers Neervenkermis

+40jarigen
1. Stijn Bogaerts
2. Tom De Backer
3. Patrick Van Deuren
...
4. Peter Willemsen
6. Ben Verhoeven
10. Ken Joris
11. Patrick Paelinckx
13. Filip Vermeiren
15. Steven Krijnen
16. Kris Driessens
...
17. Bart Leynen

-40jarigen
1. Robbe De Meyer
2. Jan De Henau
3. Bart Anthonissen
...
8. Peter Willemsen
9. Tom Van den Bergh
15. Kris Vermeiren
21. Stef Anthonissen
25. Koen Van Velthoven
34. Maarten Joris
42. Jeroen Haest
46. Dirk Van Dyck
67. Rob Van den Muysenbergh
...
74. Ben Kenis

8 opmerkingen:

Als Froome het laat afweten, moet iemand Pinarello het podium oprijden zei

Van de bij benadering twee koersen die ik per jaar rij (die van Gooreind mis ik vaak door omstandigheden en die van Hoogstraten mag ik niet meerijden), heb ik op het Neerven nog nooit kunnen winnen. Twee keer tweedes, maar winnen nog niet.

Die wil ik toch nog wel eens winnen, dacht ik in januari. Door het stellen van bepaalde andere doelen zoals Trois Ballons en Kitzalpbike, wist ik dat winnen al heel lastig ging zijn. Zeker als je weet wie er allemaal in Groot Wuustwezel woont.

Enkel mijn Katrien en KaDee wisten dat. Kris had bovenstaande redenering volgens mij ook al gemaakt en schreef mij deze week een podiumplaats toe. Iets wat ik mezelf ook al had vooropgesteld.

Als je dan ziet wie hier allemaal inschrijft (terecht of onterecht is een hele lange en moeilijke discussie), dan ging dat voor mij al een prestatie op zich zijn.

Afgelopen week verliep niet zoals het hoort... Maandag geen tijd, dinsdag iets te veel regen en dus voor de eerste keer in bijna twee jaar 18 minuten gelopen, woensdag te veel regen en donderdag onkruid wieden.

Dat lopen (noem het joggen) heb ik tot gisteren gevoeld en dat wieden had de stijfheid nog wat aangewakkerd... Niet ideaal. Wel vroeg opgestaan en voor de koers iets vroeger gestopt.

Hard, heel hard ging het in de wedstrijd. Iedereen mag met mij gaan fietsen, maar gemiddeldes boven de 30 haal ik zelden en zeker niet alleen. Ik haat mijn racefiets(en) niet zoals DVD, maar hard rijden doe ik er maar twee keer mee per jaar.

Als je dan eens even 45 km/u rijdt en er komt een peleton over, dan doet dat veel pijn. Als je een halve ronde aflegt tegen 39 km/u om af te stoppen, doet het trouwens ook heel veel pijn om terug sneller te rijden. Gelukkig heb je dan nog de Raket, die je naar voor brengt!

Met een gemiddelde van 43 km/u gingen we de laatste ronde in, waarvan ik eerlijk gezegd niets van wist. Ik vraag aan het begin van het Neerven aan Jef VD of het mogelijks de laatste ronde is. 'Ik denk het wel', antwoordt hij. Ik vermoedde al zoiets omdat het zo snel bleef gaan. OPSCHIJVEN was het enigste dat in me opkwam, want ik zat veel te ver om nog iets van mijn sprint gemaakt te krijgen. Van wiel naar wiel, links, rechts... Ik heb vermoedelijk heel veel geluk gehad met mijn lijn te kiezen want derde worden was het laatste waaraan ik toen dacht. Maar ja, als als... Ik ben heel content met die derde plaats, maar ooit wil ik nog winnen zoals de Grote Stijn Bogaerts het vandaag voordeed, solo de meet overschrijden! Proficiat kerel!

Anoniem zei

Amai, knappe prestaties gezien. Stijn die dit scenario waarschijnlijk al meerdere jaren gedroomd had. Achter de 2 koplopers (Stijn had zijn medevluchter in de binnenzak) hielden de andere FATers de concurrentie (en hun testosteron) in bedwang. Knap teamwerk.
Bij de -40j was de hoop gevestigd op Jeroen (die samen met Jan DH een 5-tal ronden voorop kon blijven alvorens leeg te lopen), Kris (die constant vooraan zat), Rob (die lek reed). Verder zagen we nog een onvermoeibare Piet, een attente Maarten en Stef, en mezelf die de boel in de gaten hield achteraan den hoop. Het was echter Bart die het podium op mocht. Ongelooflijk hoe hij door het peloton kan laveren. Je zou zeggen dat hij elke week koerst.

gr Dirk
die zijne koersfiets nu iets liever ziet

SB-PRINTING zei

Eerste overwinning binnen bij de +40, vanaf de eerste bocht aangezet en 8 toeren voorop gebleven. De spurt niet afgewacht ik wou alleen over de meet komen, dat zijn de schoonste foto's....
De laatste halve toer is goed door getrokken heb gezien dat Tom brak.
Solo aangekomen. Super content.
Bedankt aan alle fatters voor het stop werk.
en alle supporters langs de kant, daar krijg je kippenvel van als ze altijd uwe naam schreeuwen.
Hop naar de volgende?

KaDee zei

Ik heb weer gezien en aan de lijve mogen ondervinden dat er vele FATters had kunnen fietsen. Mannen proficiat met het geleverd resultaat en was content dat ik onderdeel van het geheel mocht zijn. Vooral nog eens nen dikke duim voor onze podiumbeesten Bart en Stijn. GO FAT GO!

koenvd zei

inderdaad ne schone foto, Stijn. Proficiat!

golden boy Stanny zei

Stijn ne dikke proficiat met je stijlrijke overwinning. Alle Faters bedankt voor mij naar de overwinning te willen loodsen. Jammer door mijn temperament en dikke Marmotte benen is het mislukt. Toch drinken we er ene op de volgende keer.

Anoniem zei

Voor mij was het spijtig genoeg één grote baaldag geworden. Had de weken voordien al een belabberd gevoel en dat werd tijdens de koers nog maar is bevestigd. Kon met supersterke !! Jan DH wegknallen maar net voor ingaan laatste ronde was het vatje volledig op. Benen sloegen dubbel, maag protesteerde en weg podiumplaats...

Gelukkig was er nog de kattesprong van Bart A. die als een komeet uit het peloton kwam gevlogen. Spijtig dat hij iets te laat aanzette anders had de eerste plaats er zeker kunnen inzitten!

Bij 40+ heeft het zuurstoftentje van Stijn B. z'n vruchten afgeworpen. Sterk als een beer beheerste hij de koers en kon hij z'n medevluchter ook nog afschudden waardoor en mooie solo over de meet een feit werd! Droom van elke deelnemer...

...Ook de 6 weken geheelonthouding heeft z'n uitwerking niet gemist. Een scherp oog kon zien dat de kurk van de champagnefles er nog op zat toen Stijn B. kwistig in het rond begon te spuiten. De bijhorende grijns van Stijn B. sprak boekdelen...

Proficiat gasten!

JH


Anoniem zei

Weer een FAT hoogdag. De sterkste gewonnen met Stijn bij de +40. Bij de -40 de sterkste geklopt op een meter voor de lijn, da's ook sport he Jan.

Blij wat mogen gewerkt te hebben voor de Champ. Toen in de laatste ronde nog een + 50 er wegsprong en buurman golden boy Stanny even moest passen even een dilemma: gat dichtrijden voor de golden boy (die speciaal op hoogtestage was geweest voor deze koers ;)) of sparen voor de sprint. Stanny even in de ogen gekeken en dan maar samen met bikkel Krijnen het gat dichtgeknald.

Goei opwarmertje voor Antwerpen...en laat da pintje maar komen Golden boy!

Ouwe Joris