woensdag, september 03, 2014

Zwintriatlon

Zwintriatlon (1000-45-10)
1. Bas Diederen - 1u50'22
2. Pieter Heemeryck - 1u51'25
3. Tom Suetens - 1u51'35
...
47. Kris Vermeiren - 2u04'36
79. Koen Van Velthoven - 2u13'05
259. Dries Van Velthoven - 2u30'50
...
881. Ricardo Grahame - dnf

3 opmerkingen:

Koen VV zei

De zwintriathlon in Knokke is toch wel de wedstrijd waar ik telkens naar uitkijk. Dit jaar aan de start met onzen Dries en enkele Vetters; ook Kavee was van de partij dus plaats van 1ste Fatter zou er dit jaar niet inzitten ;)
Door een nieuwe reeksindeling mocht ik op 3 minuten starten van de Pro's; ik ben dan maar voluit beginnen zwemmen om de achterstand niet te groot te laten worden. De zwemproef ging goed en op 17' 40 uit het water. Snel de fiets op alwaar we de 1ste 15 km vooral wind tegen hadden. De laatste 25 km was het meestal wind mee waardoor het gemiddelde toch nog enigszins de hoogte in kon. M'n fietstijd was beduidend sneller dan de vorige jaren dus m'n schema van 2 u 15 zat er nog in. De 1ste 5 km lopen kwam ik door na 19' 57"; perfect op schema dus voor de 15 km/u. Tijdens de 2de ronde kreeg ik het toch zeer zwaar tijdens de 2,5 km wind tegen over de zeedijk. Op het einde toch nog kunnen herpakken en aangekomen in 2 uur 13 minuten. M'n snelste tijd op 5 deelnames ondanks de toch sterke wind. M'n laatste triathlon van het seizoen met een zeer goed gevoel beëindigd. Dit jaar heb ik op al m'n 1/4 mijn tijden verbeterd dus kan ik gemotiveerd de winter in.
Ik heb het gevoel dat er op het lopen nog wel verbetering mogelijk is; dit wordt dan ook de uitdaging van deze winter nu de voetbalshoes definitief zijn opgeborgen.
Tevens een mooie prestatie van de kleinste VV, zonder veel training toch een mooie eindtijd. Zoals verwacht was Kavee een eind voor mij maar zelf was hij toch niet echt tevreden over z'n tijd, toch chapeau Kris!

Dries VV zei

3 september Zwintriathlon was al langer aangeduid in de agenda. Al een aantal keren gaan supporteren voor onze Koen in Knokke, dus ik wist dat het een mooie wedstrijd was. Motivatie en tijd voor trainingen durven nog wel eens afwezig te zijn, maar de laatste twee weken had ik toch nog mijn best gedaan :). Voornaamste doel was de teleurstelling van Sterke Peer door te spoelen en genieten van de wedstrijd. Tijdens de groepsverplaatsing naar Sluis samen met Koen het wedstrijdschema vlug opgesteld. Daaruit volgde een tijd van 2u40. Stiekem hoopte ik vooraf op 2u30, maar de toch wel strakke wind zou een boosdoener kunnen worden tijdens het fietsen.
Hoe de groepsindeling wordt opgesteld weet ik niet, maar ook ik zat in de derde wave, met als voordeel dat je tijdig kan starten. Ik lag op de derde startlijn, maar dat vond ik geen probleem. Het zwemmen ging behoorlijk goed, enkel na het keerpunt een aanvaring gehad met een andere deelnemer die het nodig vond eens aan mijn been te hangen. Na goed 21' stond ik terug op het droge.
Dan de fiets op. Het was al geweten dat het eerste deel zwaar zou worden en dus heb ik me de eerste km's wat 'ingehouden', voor zover dat mogelijk was. Op tijd een gelleke en wat drinken en proberen niet te veel volk te laten passeren. Ik had precies een goeie dag, want naar het einde toe kon ik opnieuw wat deelnemers uit de eigen wave inhalen. Tijdens het uittrekken van m'n fietsschoenen net voor de wissel heb ik iets verkeerd gedaan denk, want net voor de mat kon ik terug omdat ik m'n schoen was kwijtgespeeld. Hier heb ik wel een aantal seconden laten liggen..
Over het lopen kunnen we kort zijn, de vermoeidheid zat in de benen. De stukken wind tegen waren lastig, maar tussen al dat volk lopen is toch genieten. Na 2u30'50" moe maar voldaan over de meet. Die 50" waren links en rechts misschien nog wel te winnen, maar toch zeer tevreden!
Dit was mijn tweede kwarttriathlon en ik houd hier precies telkens een leuker gevoel aan over dan na een 1/8ste.. Tot volgend jaar dus :) Deze winter ga ik eens testen wat ik zoal kan op de MTB..

Kavee zei

Ik kan zeer kort zijn over mijn wedstrijd,
Zwemmen in zwembad is niet hetzelfde als in open water met als gevolg en zeer slechte tijd en een punt waar ik volgend voorjaar hard aan moet werken! Op de fiets werd me al snel duidelijk dat ik niet over dezelfde benen beschikte als in Wiesbaden en zag de ene na de andere voorbij vliegen! Mentaal deze wedstrijd ook niet sterk genoeg om en vuist te maken en de pijngrens te verleggen. Pas na 35km kwam ik er wat door op de fiets en kon dan toch nog enigzins gemotiveerd beginnen lopen. Gek genoeg kon ik ondanks de wind een zeer goede loopproef afleggen ( 25ste tijd) en als 47ste over de meet! Proficiat aan Koen en Dries die allebei een mooie wedstrijd deden!! Voor mij zal het waarschijnlijk de laatste triatlon van het seizoen geweest zijn en ga me deze winter eens serieus bezig houden met het lopen! Gr Kavee