zondag, augustus 31, 2014

WK Wielertoeristen Ljubljana Slovenië

WK Wielertoeristen Ljubljana Slovenië (157km)
1. Igor Kopse - 3u39'32
2. Borja Jelic - 3u39'33
3. Dusan Hajdinjak - 3u41'11
...
300. Stef Anthonissen - 3u54'03
526. Stanny Anthonissen - 4u10'33
...
749. Edvard Deticek - dsq

4 opmerkingen:

Stef zei

Vrijdag avond 19:30 vertrokken richting Slovenië goed voor +/-1200 km.
Daar aangekomen rond 8:30. Even opgefrist en ons gefatsoeneerd. Vervolgens aangemeld en de nummer afgehaald. Daar nog wat winkels bekeken en rondgewandeld.... Op de plaats van de start was een heel winkelcentrum. Later in de namiddag de briefing meegepakt zodat we er zeker van waren dat er geen veranderingen waren gebeurd.
Na de briefing reden we richting stadcentrum, naar ons appartement voor dit weekend. Auto uitgeladen en dan zijn we naar het stadje getrokken. Daar wat rond gegaapt en lekker ons op een terrasje laten neerploffen voor een goede stevige (pasta)maaltijd inclusief dessert.
Toch wat calorieën binnengespeeld dat heb ik al geleerd van toen ik de Trois Ballon ging rijden.
Terug in het appartement hebben we alles in gereedheid gebracht en nog eens een nazicht van de fiets...
's Morgens vroeg opgestaan, snel wat gegeten en richting de start vertrokken.
Aan de start met de auto een goed plaatsje gevonden groot genoeg om de FAT vlag weg te leggen.
Daarna richting de startblokken. Toch een geluk dat we zo vroeg waren aangekomen. Zo heb ik me toch mooi op de 2de rij kunnen settelen en nog een leuk gesprekje kunnen voeren met Erwin Vervecken (Organisator). Ik kreeg al snel te horen dat er geen pannenkoeken aanwezig waren, het zou dus geen lachertje worden.
Ik had het voordeel dat ik al een WK titel op zak had (Wezels Kampioen PLOEGENTIJDRIT :-) ) dus aankomen met een mooi resultaat volstond al. Precies 9:00uur klonk het startschot. Iedereen mooi weg geraakt en het kon beginnen. Heb me snel +/-20 à 30ste positie genesteld. Dat viel goed mee, moest net niet mee overpakken en kon rustig mee peddelen en genieten van de supporters en het mooie landschap. Na 30 km was het gedaan met genieten. 1ste bergje 3 km lang, 3 tot 6 % klimmen. Daar had ik al snel door dat ik niet te zot moest doen en ik heb op mijn eigen tempo blijven rijden. Zo kwam ik wel vanachter in het peloton terecht. Vervolgens op het gemak terug naar voor gereden naar de 20ste à 30ste positie van het peloton. Later de rit nog een beetje een golvend parcours met een mooie lange afdaling. Op 80 km kwam de 2de berg, 8 km klimmen tegen 6 tot 10%. Toen begon het echte werk. Al snel begonnen de anderen te demarreren en ging de snelheid omhoog. Ik heb besloten om gewoon mijn eigen tempo te behouden anders was de rit nog lang dacht ik. Zo kwam ik boven en zag een groepje van 14 man voor me rijden. In de afdaling kwam ik dichter en dichter tot er plots een sirene van de politie klonk.

Stef zei

Ik moest inhouden en kreeg een Sloveense preek. Ik verstond er niets van en vroeg het in het Engels en bleek dat ik moest stoppen omdat ik geen nummer had. Ik heb aangetoond dat mijn officiële nummer rechts op mijn zij hing, zoals gevraagd door de organisatie in de briefing. Daarnaast had ik ook nog 2 stickers op mijn helm en van voor op mijn stuur. Was die politieagent blind ofzo??? Alles bleek in orde te zijn en vervolgens zette ik de achtervolging in op het groepje. Ik haalde al snel iemand in. 2 bochten verder bleek dat hij niet de aanleg had om af te dalen en ik ging hem voorbij. Hij nam mijn wiel en bleef zitten tot de rechte stukken en toen nam hij die zich voor zijn rekening. Zo waren we snel in het groepje. In dat groepje kon ik enkele kilometers bekomen en ook mooi mee beginnen draaien ( 45Km/h). Ik had het gevoel dat ik wat sneller kon maar ze lieten altijd een gat vallen. Toch dan besloten om in het groepje te blijven omdat ik niemand in de verste verte zag rijden. Later zijn we opgepikt door het peloton van een oudere Age groep. Daar heb ik me mooi in ingenesteld en zo naderde de laatste 25Km en de hoofdstad Ljubljana. Heel mooie wegen en zeer breed, ideaal voor zo’n groot peloton. We behaalde al snel 63Km/h. Ik verschoot ervan dat je zo hard meegetrokken kon worden in zo'n groep. We naderde de finish en de stress kwam in de groep. Dan wat duwen, trekken, uitwijken en dan kwam de laatste KM in aantocht. Ik zat vrij ver vooraan en besloot mee te spurten voor de lagere plaatsen van het peloton. Hierbij kwam ik toch 10de over de meet. Bleek dat ik dan ook 1ste was in dat peloton van mijn Age groep. Zeer voldaan zocht ik ons Ma en mijn zus. Later kwam ons Papa ook zonder kleerscheuren over de meet. Ook in een mooie spurt.

Na de finish nog de ceremonie meegepikt en de uitslag opgezocht.

Mijn doel was bereikt: als 100ste gefinisht (ik wilde bij de eerste 100 zijn) en ik was niet de laatste Belg van mijn Age groep. Dit alles met een tijd van 3u 54'03 op 157 Km (40.3 km/h gem).
Ons papa had ook een mooi resultaat gereden: 62ste van zijn Age groep en een tijd van 4u 10'33, tweede Belg van zijn Age groep.

SB-PRINTING zei

Petje af voor zo'n mannen die het wereldkampioenschap rijden.
en dat voor ne FATTER

KaDee zei

'k zen weeral trots op m'n buurmanne! Stanny, waar blijve die kiekjes?